Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 dec 2011 - Anul XVI, nr. 301 (4899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rudimentar

Braconaj la căprioare, cu un canadian care le hăituia cu o maşină şi încerca să le calce

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele a trei tineri care, în miez de noapte, aflaţi într-un autoturism de teren, au fost surprinşi în timp ce hăituiau două căprioare. Până când să fie depistat de poliţie, şoferul, cetăţean canadian, domiciliat în Suceava, a călcat una dintre căprioare, iar anchetatorii sunt convinşi că nu poate fi vorba de un accident, ci au de a face cu un act de braconaj, realizat, e drept, mai degrabă întâmplător decât organizat.

 

În noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 1.00, poliţiştii de la Secţia Rurală 5 Botoşana, aflaţi în misiune pe DN 2, în zona Pătrăuţi, au sesizat că pe un ogor se deplasează o maşină de teren, care părea că urmăreşte un animal sălbatic. La faţa locului a fost găsită o maşină marca Dodge, în care se aflau trei persoane. În apropiere a fost depistat apoi şi un căprior omorât, ancheta poliţiei stabilind ulterior că animalul a fost lovit cu partea dreapta faţă a maşinii.

 

Maşina aparţine societăţii Natanael

S-a stabilit că, luni noaptea, canadianul Peter Gerber, în vârstă de 26 de ani, aflat la volanul maşinii de teren, a intrat pe câmpurile din extravilanul comunei Pătrăuţi, cu intenţia de a-l duce acasă pe localnicul Florin Spătar, de 19 ani, la momentul actului de braconaj în maşină mai aflându-se şi Dumitru Şveduneac, de 28 de ani, din Suceava.

De precizat că maşina în care se aflau cei trei este în proprietatea societăţii Natanael, un producător din SUA intrat şi pe piaţa din Suceava, iar terenul pe care se afla autoturismul aparţine tot aceleiaşi societăţi.

 

Prins în flagrant, a încercat să stingă farurile şi să dispară

Conform scenariului conturat de anchetatori, la un moment dat cei trei au observat două căprioare şi au plecat în urmărirea lor.

Poliţia a mai stabilit că după o urmărire de 200-300 de metri, şoferul a ajuns-o pe una dintre căprioare şi acroşat-o, animalul căzând la pământ. Unul dintre tineri a coborât să ia animalul, însă observând farurile maşinii de poliţie s-a răzgândit şi s-a urcat din nou în maşina de teren.  

Şoferul, arată poliţia, a stins farurile şi s-a deplasat către o livadă, încercând să-şi piardă urma, însă poliţiştii l-au ajuns din urmă şi l-au oprit.   

 

Căprioara omorâtă, evaluată la 20.000 de lei

Cadavrul animalului a fost predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Pătrăuţi, constatându-se că este vorba de un exemplar adult.

Conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, „în cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj de cele trei persoane. Valoarea prejudiciului cauzat fondului cinegetic este apreciată de Ocolul Silvic Pătrăuţi la suma de 20.000 de lei”.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Braconaj la căprioare, cu un canadian care le hăituia cu o maşină şi încerca să le calce.
 Vizualizări articol: 2751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Braconaj la căprioare, cu un canadian care le hăituia cu o maşină şi încerca să le calce4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Era de asteptat trimis de
(21 dec 2011, 13:00:52
Era de asteptat de la tampitii aia.. pai daor asta stiu
2.   Pt. mircea trimis de
(21 dec 2011, 19:39:36
daca din intamplare vezi o caprioara sau un iepure in fata ta, si sti ca il poti prinde: ce faci? te-as considera tampit pe tine daca nu ai face nimic. stai linistit tu, ca suceava e plina de branconieri.
2.1  RE: Pt. mircea trimis de
(21 dec 2011, 21:58:28
Nu nene, nu-s toti asa tembeli, sper intr-o zi sa prinda ceva cu rabie si sa consume fara analize!
3.   :) trimis de
(21 dec 2011, 20:21:05
Daca vezi un iepure sau o caprioara,dai cu masina peste,sa o strici,nu? In al 2-lea rand,cum sa nu dai dovada draga FOXYYY de idiotenie...tampit e o alintare pentru tine...Sunt vietati fara aparare...care imbogatesc fauna..iar un cretin ca tine sau ca aia,dau cu masina peste...si altii ca sefu de la AJVPS Coicea,care distribuie vanat la diferiti clienti. S-a dus fauna,s-a dus tot cu idioti de astia care consuma oxigenul degeaba

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei