Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 dec 2011 - Anul XVI, nr. 301 (4899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Umanitar

Acţiuni caritabile susţinute de Fundaţiile SMHO - Olanda şi F.U. Proiecte Limburg România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fundaţiile SMHO - Olanda şi F.U. Proiecte Limburg România au susţinut financiar mai multe proiecte umanitare, desfăşurate în Vatra Moldoviţei, Câmpulung Moldovenesc, Pojorâta.

În decursul acestui an, SMHO - Olanda şi F.U. Proiecte Limburg România au sprijinit cu 9.500 de euro Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, pentru achiziţionarea unei autoutilitare ce va asigura aprovizionarea spitalului. SMHO şi F.U. Proiecte Limburg România, în colaborare cu Primăria comunei Vatra Moldoviţei, au continuat proiectele de modernizare a şcolilor din comuna Vatra Moldoviţei. Elevii Şcolii cu clasele I-VIII Paltinu, care anul trecut s-au bucurat de un nou acoperiş la şcoală, datorită fundaţiilor olandeze, au avut parte, în acest an, de o nouă bucurie: montarea de ferestre noi la şcoală, sistem termopan. La acest proiect, în valoare de 22.000 euro, F.U. Proiecte Limburg România şi SMHO – Olanda au contribuit cu suma de 10.800 euro.

 

Bătrâni, oameni necăjiţi, copii, ajutaţi de olandezi

În luna noiembrie a acestui an, Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, cu sprijinul Fundaţiilor SMHO Olanda şi F.U. Proiecte Limburg Romania, a demarat proiectul „Digitalizare pentru radiologii”, în valoare totală de 44.000 euro, din care contribuţia fundaţiilor a fost de 7.500 de euro.

Preşedinta F.U. Proiecte Limburg România, Ancuţa Negură, ne-a spus că „acest sistem citeşte şi procesează imaginea digitală radiologică. Laboratorul de radiologie al spitalului se va putea bucura de beneficiile unui laborator avansat de radiologie, ce se bazează numai pe aparatură digitală. Laboratorul va putea folosi imaginile în sistem digital, eliminându-se astfel maşina de developat. Calitatea imaginii procesate astfel este optimizată”.

O altă acţiune la care s-au implicat reprezentanţii celor două fundaţii a fost şi ajutorarea bătrânilor de la Centrul de reabilitare neuropsihiatrică Pojorâta. Bătrânii imobilizaţi la pat din acest centru au fost sprijiniţi cu 500 de euro pentru achiziţionarea de materiale pentru incontinenţă.

Ancuţa Negură a mai completat că fundaţia pe care o conduce a încurajat şi sprijinit dezvoltarea la nivel local – Vatra Moldoviţei - a structurilor: Grupul Local de Tineret 4 KIDS (GLT 4KIDS), Organizaţie locală de femei (OLF), Organizaţie locală de Bărbaţi (OLB), ce au desfăşurat acţiuni de voluntariat, de protejare a mediului şi zile de joacă pentru copii. 

 „Am sprijinit cu 500 de euro o familie din satul Paltinu, comuna Vatra Moldoviţei, pentru reconstrucţia casei distruse în incendiul de la începutul anului. Bătrâni, aflaţi în situaţii dificile, din comuna Vatra Moldoviţei, au fost sprijiniţi cu pachete cu alimente”, mai completat Ancuţa Negură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţiuni caritabile susţinute de Fundaţiile SMHO - Olanda şi F.U. Proiecte Limburg România.
 Vizualizări articol: 954 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Acţiuni caritabile susţinute de Fundaţiile SMHO - Olanda şi F.U. Proiecte Limburg România5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei