Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 dec 2011 - Anul XVI, nr. 289 (4887)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pe cheltuiala UE

Bilet de avion gratis şi bani de buzunar, pentru migranţii din centrul de la Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bilet de avion gratuit şi 400 de lei bani de buzunar, aceasta este oferta pentru migranţii care solicită azil în România şi care vor să se întoarcă acasă.

În plus, înainte de a fi expediaţi în ţările lor, solicitanţilor de azil li se oferă şi posibilitatea de a urma un curs de pregătire profesională.

De la începutul acestui an şi până în luna octombrie, în România au depus cerere de azil către autorităţile române aproape 1.700 de migranţi. Mulţi dintre aceştia sunt cazaţi în cele şase centre regionale, printre care şi cel de la Rădăuţi, unde sunt  61 de migranţi, din Afganistan, Tunisia, Pakistan, India, Algeria, Maroc, Azerbaidjan, Iordania şi Siria.

Corina Diacovschi, voluntară în cadrul Asociaţiei pentru Rezolvarea Alternativă a Disputelor (ADRA) din judeţul Suceava, a declarat: „Celor care nu mai au o şansă reală să se stabilească legal în România, realitatea le oferă două opţiuni: să plece voluntar în ţara lor de origine sau să fie returnaţi forţat, fără posibilitatea de a se întoarce legal la noi în ţară, într-o perioadă determinată. Noi le oferim posibilitatea să  se repatrieze voluntar în ţara lor de origine, fără escorta poliţiei şi fără ca autorităţile de la ei din ţară să fie informate”.

Corina Diacovschi a explicat că migranţilor care optează pentru repatrierea voluntară li se asigură transportul cu avionul până în ţara de origine, 400 de lei bani de buzunar, asistenţă în tranzit şi posibilitatea de a urma un curs de pregătire profesională înainte să se întoarcă acasă.

„Consilierii vor vizita Centrul de la Rădăuţi, unde vor oferi consiliere migranţilor. Dacă aleg să se întoarcă voluntar, procedura durează uneori doar câteva zile, pe când returnarea forţată poate fi o experienţă neplăcută şi nu vor mai putea intra niciodată în România”, a mai explicat Corina Diacovschi, precizând că fondurile sunt asigurate prin Programul General Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor migratorii –Fondul European de Returnare  în cadrul Programului anual 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bilet de avion gratis şi bani de buzunar, pentru migranţii din centrul de la Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1647 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bilet de avion gratis şi bani de buzunar, pentru migranţii din centrul de la Rădăuţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 7 dec 2011, 12:10:10
Trimiteti jegurile la ei acasa in India si Pakistan. Avem destui "suedezi" in tara si peste hotare care ne fac de ras. Ce ne mai lipseste sunt ciorile musulmane. Stau de cateva luni aici pe banii nostri si deja fac greva foamei, vor drepturi. Jegu-le ca sa ai drepturi in Romania trebuie sa faci ceva pentru tara asta nu vii intr-un portbagaj si faci figuri parca ai fi la ma-ta (sinonim cu mamica) ta acasa. Afara cu jegurile astea !
2.   AL2011, sper ca e o gluma! trimis de
( 8 dec 2011, 11:46:59
Inainte de a-mi posta reactia propriu-zisa, as vrea doar sa mentionez ca nu sunt adeptul comentariilor, etc. pe internet. Este a doua oara cand fac asta pentru ca nu pot sa raman mut in fata enormitatii comentariului trimis de AL2011.

Din articolul publicat, nu imi dau seama de contextul exact care sta la baza acestui proiect. Initiativa este salutara daca acestor solicitanti le-a fost refuzat dreptul la azil fara drept de apel, urmarea fiind oricum conducerea la frontiera. Ar fi deci vorba de o repatriere in conditii decente, umane si in respect fata de valorile umane.

Ma rog, nu ma lansez in aprecieri, nu stapanesc destul de bine subiectul. Ma intreb in ce masura decizia lor este « voluntara », fara « presiuni » ; in ce masura este vorba de solicitanti de azil care au epuizat toate posibilitatile legale de a-l obtine ; in ce masura nu sunt « convinsi » ca e cel mai bine sa faca asa.

Corina si Adriana, ca reprezentante ale societatii civile, ale unui ONG, am incredere, vreau sa cred asta, ca vegheati inainte de toate la aceste aspecte…inainte de a ajuta autoritatile sa se debaraseze elegant de « elementele indezirabile ».

Cat despre domnul sau doamna (am o mica intutitie ca e vorba de un domn) AL2011, va doresc din suflet sa nu va aflati intr-o zi in situatia lor, sa nu mai traim in Romania ceea ce a fost déjà intr-un trecut destul de apropiat si tara noastra sa nu fie confruntata cu ceea ce se intampla in colturile acelea de lume. Cat despre atitudinea dumneavoastra, consider ca este jignitoare fata de pozitia noastra ca cetateni, ca oameni. Nu faceti altceva decat sa reproduceti comportamente cu care multi romani, poate cunostinte sau rude ale celor care citesc articolul si schimburile de opinii generate

Am copiat mai jos conditiile comunicate la inscriere, care ar trebui respectate pentru a putea posta pe site-ul acesta. Consider ca mesajul AL2011 nu respecta punctul 2 si ar trebui sters pe buna dreptate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei