Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 dec 2011 - Anul XVI, nr. 289 (4887)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Pe dinafară din joc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am văzut deunăzi că Adrian Porumboiu “s-a dialogat” la teve cu Ion Crăciunescu, referitor la arbitrul asistent Adrian Vidan, delegat a doua oară consecutiv la un meci al Vasluiului. La cât de suculent este în expresii Porumboiu, daţi-mi voie să cred că Vidan numai bucuros nu era să-i viziteze bârlogul. Din fericire pentru toată lumea, nu s-a întâmplat nimic ieşit din comun. Numai dacă luai de bun comentariul meciului aflai că s-ar fi greşit la aprecierea unor poziţii de afară din joc. Adică ofsaiduri. Cred că nu mai trebuie să vă spun că majoritatea celor care comentează meciuri sunt pafarişti rău. Nu vorbesc doar de regulament, de spiritul jocului, de confundarea jucătorulilor, ci şi de vederea în spaţiu, nu o dată spunându-ni-se “nici nu l-a atins” sau “ofsaid clar” când pe reluare se vedea contrariul. Deci faptul că un comentator decretează că o decizie e greşită are valoare ce tinde spre zero. Se numără pe degetele unui lepros cei în care putem avea încredere, şi oricum nu mai multă decât în noi.

Pentru a nu vorbi doar teoretic, iată şi un caz concret. Nu doar în emisiunea de analiză a meciurilor din Liga Campionilor, de la TVR, ci şi în altele, Andrei Niculescu este prezentat ca fiind specialist în fotbal european. Desigur, asta poate însemna că ar câştiga lejer un concurs cu întrebări de tipul cine la ce echipă joacă, dar mă gândesc că ar trebui să însemne şi că ştie totul despre regulile jocului, că doar sunt la fel şi pe la noi, şi prin Europa. Ei bine, nu la un comentariu în direct, când te mai poate lua valul, ci la o fază rulată cu încetinitorul, specialistul nostru decretează: ofsaid! Era vorba despre faza la care Derdyok marca golul egalizator pentru Leverkusen în meciul cu Chelsea (săptămâna trecută). Poziţia lui Derdyok este judecată simplist după un singur criteriu: la momentul pasei, între el şi linia porţii nu se află decât un adversar, portarul. Dar regula este mai complexă, iar specialistul se pare că n-o ştie. În cazul nostru, cel care oferă pasa se află mai aproape de linia porţii decât cel căruia îi pasează. Şi, atenţie, n-are importanţă dacă îi pasează pe poziţie viitoare! Iar aceasta este ceea ce se cheamă fază complet regulamentară, nici pomeneală de ofsaid.

Dacă şi acolo unde nu ar trebui să fie loc de îndoială se dau verdicte din burtă, vă imaginaţi ce se întâmplă când e vorba de ceva subiectiv. Ajungi să priveşti tumefiat la ce se întâmplă pe teren, vorba unui alt comentator lunatic până la simpatic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pe dinafară din joc.
 Vizualizări articol: 962 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pe dinafară din joc5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei