Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 dec 2011 - Anul XVI, nr. 289 (4887)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apel la raţiune

Piedici din partea populaţiei la lucrările de modernizare a străzilor din Burdujeni Sat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă vremea s-a arătat mai mult decât favorabilă executării lucrărilor de modernizare a trei străzi din Burdujeni Sat, echipele care lucrează în zonă au dat peste o piedică la care nu s-au aşteptat – locuitorii din zonă.

Pentru că străzile respective sunt în pantă şi nu au o structură de rezistenţă, pentru a putea fi asfaltate, a fost necesară mai întâi consolidarea lateralelor străzii, prin amenajarea canalelor pluviale, care să preia debitele mari de apă.

În vreme ce unii au acceptat deranjul creat de şanţurile care le împiedicau de multe ori accesul în curte, alţii au pus piedici lucrărilor de modernizare a străzilor, interzicând accesul echipelor pe terenul lor.

Aşa s-a întâmplat şi săptămâna trecută, când lucrările s-au blocat în momentul în care, pentru consolidarea terenului şi siguranţa drumului, trebuia făcut un zid de sprijin, pe un teren privat, cât şi săptămâna aceasta, pe altă stradă, unde accesul echipelor de lucru a fost blocat pe o porţiune de câţiva metri.

Dacă în privinţa zidului de sprijin problema s-a rezolvat după ce primarul Sucevei, Ion Lungu, a discutat cu proprietarul terenului, explicându-i că stabilizarea zonei este şi în interesul său, în a doua problemă, lucrările bat încă pasul pe loc.

Ion Lungu a lansat ieri un apel către locuitorii din Burdujeni Sat, să fie mai înţelegători în privinţa acestor lucrări, făcute în interesul lor:

„Dacă săptămâna trecută aveam o problemă cu un proprietar pe terenul căruia trebuia făcut un zid de sprijin, care ar fi fost util şi pentru el, că îi consolida terenul, dar se împotrivea, acum avem altă problemă. Pe strada Căpitan Grigore Andrei este o persoană care nu ne lasă să lucrăm în faţa curţii lui pentru că el şi-a făcut un podeţ şi o rigolă. Noi am spus clar că vom readuce terenul la starea iniţială, adică îi vom reface rigola, dar aliniată la nivelul străzii. Fac un apel la cetăţenii din zonă, să înţeleagă că acest proiect este în folosul lor, că primăria face un lucru bun şi trebuie să găsim înţelegere”.

Culmea e că, după ce bărbatul care le-a interzis muncitorilor să facă lucrările necesare în dreptul gospodăriei sale, acesta nu a mai fost de găsit acasă, deşi a fost căutat şi de primarul Sucevei de câteva ori, pentru a sta de vorbă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piedici din partea populaţiei la lucrările de modernizare a străzilor din Burdujeni Sat.
 Vizualizări articol: 1306 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piedici din partea populaţiei la lucrările de modernizare a străzilor din Burdujeni Sat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mi se pare normal trimis de
( 7 dec 2011, 11:17:48
inteleg ca refaceti drumul si e in folosul fiecarui.. dar unii dupa ce lucrati voi au de reparat si de indreptat etc..pentru ca faceti munca de rahat si va bateti joc. atat cat este o proprietate privata nu aveti ce cauta. sunteti numai niste lingai si ati muls totul..in burdujeni sat si in alte locuri ati ridicat strada ca niste oameni nebuni..iar cei care locuiesc in zona nu mai pot intra in curte. sunteti niste berbeci
2.   Comentariu trimis de
( 7 dec 2011, 13:38:10
Daca primaria avea un jurist adevarat, nu tentative cu diplome de pe taraba, primarul nu mai era nevoit sa se roage de toti tembelii care se baga in seama. Situatia se rezolva simplu, cu o amenda pentru obstructionarea lucrarilor pe domeniul public si plata dizlocarii utilajelor. Cei care fac gura mare acum au luat bani frumosi pe pamant cand s-a largit drumul si acum incearca sa mai scoata o data ceva profit... Bleah!
2.1  RE: Comentariu trimis de
( 8 dec 2011, 00:26:58
Adevar graita-i,numai ca "rotofeiul din Prelipca" se preface ca roaga votantii,sperand sa obtina voturi de la naivi,anul viitor.Situandu-se pe ultima suta de metri,doar se termina anul si pierde sumele necheltuite,"rotofeiul" "prosteste" electoral toti naivii,asigurandu-i de "cat de bine o sa le fie localnicilor",daca PDL o sa cheltuie tot,repede cu lucrari facute de mantuiala.Iata cu ce se ocupa edilul-sef in anul 2011,cu "papagalul si prostitul" !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei