Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 dec 2011 - Anul XVI, nr. 289 (4887)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Indiferenţă

Primarul Şerban, incapabil să oprească activitatea „hingherilor” de maşini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii municipiului Câmpulung Moldovenesc trăiesc din nou coşmarul ridicărilor de maşini. Aceasta după ce „hingherii” de autoturisme şi-au reluat activitatea începând de ieri. Liniştea câmpulungenilor, dar şi a turiştilor care trec prin acest oraş nu a ţinut decât aproape două săptămâni, respectiv din data de 24 noiembrie a.c., dată la care membrii Consiliului Local Câmpulung Moldovenesc l-au mandatat pe primarul Gabriel Constantin Şerban să semneze o adresă prin care să solicite firmei Hi Speed Recovery SRL Botoşani să oprească activitatea de ridicare a maşinilor parcate ilegal. Decizia de suspendare a activităţii ar fi trebuit să rămână valabilă până la data în care Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc s-ar fi reunit într-o nouă şedinţă pentru a discuta modificarea sau anulare hotărârii care a stat la baza încheierii contractului dintre primărie şi Hi Speed Recovery SRL Botoşani pentru concesionarea activităţii de blocare şi ridicare a autovehiculelor. O astfel de decizie a consilierilor locali a fost posibilă după ce prefectul Sorin Popescu a solicitat reanalizarea sau anularea deciziei deliberativului local de organizare a activităţii de ridicare a maşinilor.

Aşa cum am precizat anterior, cel care ar fi trebuit să trimită decizia de suspendare a acestei activităţii către SC Hi Speed Recovery SRL ar fi trebuit să fie primarul Gabriel Constantin Şerban. Asta în condiţiile în care în şedinţa Consiliului Local, chiar Gabriel Constantin Şerban declarase că este de acord să semneze un ordin prin care decide suspendarea activităţii de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar. Avântul primarului pentru a stopa o activitate contestată de majoritatea câmpulungenilor, dar şi de membrii Consiliului Local şi de viceprimarul oraşului, a fost însă de scurtă durată. Aşa se face că primarul din Câmpulung Moldovenesc l-a delegat pe viceprimarul Mihăiţă Negură să se ocupe de transmiterea respectivei adrese către firma din Botoşani. Motivaţia primarului a fost cât se poate de simplă, susţinând că decizia de sistare a activităţii „hingherilor” de maşini trebuie semnată de preşedintele şedinţei de Consiliu Local în care s-a luat o astfel de decizie, respectiv viceprimarul Mihăiţă Negură. Primarul Şerban a avut o atitudine similară şi în şedinţa de Consiliu Local la care făceam referire, având în vedere că în momentul în care s-a pus problema analizării oportunităţii modificării sau revocării Hotărârii de Consiliu Local care a stat la baza organizării activităţii de ridicare a maşinilor, Gabriel Constantin Şerban a pasat această responsabilitate către comisia juridică a deliberativului local.

De precizat faptul că primarul din Câmpulung Moldovenesc a preferat o astfel de variantă deşi el a fost unul dintre iniţiatorii hotărârii care a reglementat această activitate. Al doilea iniţiator a fost viceprimarul Mihăiţă Negură, care însă ulterior s-a transformat într-unul dintre cei care contestă vehement modul în care firma botoşăneană îşi desfăşoară activitatea, precizând la un moment dat că aceasta „a încălcat cele mai elementare reguli ale bunului-simţ”, dar şi unele prevederi contractuale.

 

Câmpulungenii nu au fost înştiinţaţi despre reînceperea activităţii de ridicare a maşinilor

Ieri, Mihăiţă Negură ne-a declarat că a fost desemnat să semneze decizia de sistare a activităţii „hingherilor” de maşini după ce primarul nu a vrut să facă acest lucru. Mai mult, Mihăiţă Negură a spus că activitatea de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar a fost reluată fără ca locuitorii municipiului Câmpulung Moldovenesc să fi fost înştiinţaţi despre acest lucru, nici în presă, nici la sediul primăriei şi nici la televiziunea locală. În aceste condiţii, începând de ieri câmpulungenii care ştiau că activitatea „hingherilor” de maşini a fost suspendată au avut marea surpriză să-i vadă pe aceştia din nou la treabă pe străzile oraşului.

Unul dintre cei care au rămas ieri fără maşină, fiind nevoit să plătească 436 de lei pentru a şi-o recupera, este şi Ilie Filimon, un câmpulungean care a avut o urgenţă medicală la policlinica din oraş şi a fost nevoit să parcheze în apropierea acestei instituţii, într-un loc aflat în raza de acţiune a „hingherilor” de maşini. Deşi ştia că aceştia nu mai ridică maşini, în momentul în care a ieşit din policlinică bărbatul a constatat că autoturismul nu mai este acolo unde l-a parcat, fiind ridicat pentru parcare neregulamentară.

„Este incredibil. Aveam o urgenţă, nu am găsit nicăieri un loc de parcare şi am lăsat maşina faţă în faţă cu policlinica. Este cea mai mare bătaie de joc, mai ales că nu a fost nimeni informat că această activitate a fost reluată”, ne-a declarat Ilie Filimon.

 

Patronul firmei Hi Speed Recovery Botoşani spune că un contract poate fi suspendat doar cu acordul părţilor sau în instanţă

Contactat telefonic, patronul firmei Hi Speed Recovery SRL Botoşani, Iulian Juncănaru, ne-a declarat că din punct de vedere legal reluarea activităţii de ridicare a maşinilor parcate în locuri interzise nu se face cu încălcarea legii. Iulian Juncănaru a spus că a primit adresa din partea viceprimarului Mihăiţă Negură, la care a trimis răspuns, explicând că suspendarea contractului nu este posibilă şi că activitatea firmei sale este legală.

Iulian Juncănaru a declarat: „Respectiva adresă nu avea semnătura secretarului, care dădea legalitatea documentului respectiv. Mai mult, nici nu ar fi trebuit să iau în considerare hârtia respectivă. Dar am luat-o în considerare din respect pentru instituţia primăriei şi am răspuns, precizând care sunt bazele legale pentru această activitate. Am cerut să mi se facă dreptate din punctul de vedere al deciziei de suspendare a activităţii”.

El a precizat că un contract precum cel pe care îl are încheiat cu Primăria Câmpulung Moldovenesc nu poate fi reziliat decât cu acordul părţilor sau printr-o decizie a instanţei. Iulian Juncănaru a mai adăugat că din punctul său de vedere va accepta discuţiile cu privire la o eventuală modificare a contractului, însă doar dacă acestea se fac în mod legal.

În cursul zilei de ieri am încercat să-l contactăm şi pe primarul Gabriel Constantin Şerban pentru a-şi spune punctul de vedere cu privire la reluarea activităţii de ridicare a maşinilor, însă acesta nu a răspuns la telefon.

 

Nereguli la toate documentele care au stat la baza încheierii contractului cu firma din Botoşani

Reamintim că la sfârşitul lunii trecute, prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu, a solicitat Consiliului Local din Câmpulung Moldovenesc să scape oraşul de „hingherii” de maşini. Printr-o adresă înaintată Consiliului Local din Câmpulung Moldovenesc şi în atenţia primarului Gabriel Constantin Şerban, prefectul judeţului a solicitat reanalizarea Hotărârii Consiliului Local de organizare a activităţii de blocare, ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor sau vehiculelor oprite sau staţionate neregulamentar pe drumurile publice sau domeniul public şi privat din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

În urma publicării mai multor articole în Monitorul de Suceava în care se semnala modul în care angajaţii firmei Hi Speed Recovery SRL Botoşani îşi desfăşoară activitatea de blocare şi ridicare a maşinilor parcate neregulamentar pe străzile din Câmpulung Moldovenesc, prefectul judeţului a numit o comisie de control pentru verificarea acestei activităţi. După controlul documentelor, al dispoziţiilor de primar şi al hotărârilor de Consiliu Local care au stat la baza încheierii contractului cu firma Hi Speed Recovery SRL Botoşani, comisia de verificare a constatat faptul că toate acestea încalcă prevederile legale în vigoare.

Printre documentele la care s-au găsit nereguli se numără şi contractul de concesiune de servicii încheiat de Primăria Câmpulung Moldovenesc şi SC Hi Speed Recovery SRL Botoşani, precum şi procesul verbal încheiat în luna ianuarie 2011 prin care s-au identificat şi stabilit locurile şi necesarul de indicatoare rutiere pentru desfăşurarea activităţii de blocare, ridicare, transport depozitare şi eliberare a autovehiculelor sau vehiculelor oprite sau staţionate neregulamentar pe drumurile publice sau domeniul public şi privat din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Şerban, incapabil să oprească activitatea „hingherilor” de maşini.
 Vizualizări articol: 890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 10 voturi
Primarul Şerban, incapabil să oprească activitatea „hingherilor” de maşini3.8510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inca nu a explodat mamaliga? trimis de
( 7 dec 2011, 11:20:27
Ba mamaligarilor de campulungeni, dar voi chiar sunteti niste cretini si impotenti. Cum dracu puteti rabda asemenea porcarii? Voi nu aveti bate, pietre, coctailuri Molotov sau alte asemenea "unelte"? Credet ca primaria, casa primarului, masinile firmei banditului din Botosani si sediul acesteia nu suporta cateva "asalturi" din partea populimii furioase? Nu vedeti ca pe porcii care va asupresc ii doare-n...basca de hatararilr judecatoresti, ordinul prefectului sau doleantele voastre? Iesiti prostilor in strada si faceti-va singuri dreptate, nu va mai plangeti ca babele. Sau angajati niste rachetzi din Rep.Moldova sa va faca treaba daca voi sunteti prea lashi ca sa o faceti.
2.   * trimis de
( 7 dec 2011, 11:35:57
Realitatea-i vagă şi sărăcăcioasă .. E REALITATE
Şi e extrem , extrem de exigentă
Realitatea-nseamnă supravieţuire ( peste toate )
Şi .. ( dacă nu reuşeşti ) e indiferentă

Avem diletantisme,confuzii,inerţii şi dezordini
Avem de toate şi totuşi alergăm în cerc
Avem şi obiceiul să (ne) fim proprii asasini
( probabil d-asta avem ADN de porc )

Ridicăm ştacheta acolo unde să n-o putem ajunge
Ne asumăm “priorităţi” până ne doboară detaliile
Începem căsătoria cu .. divorţul . Românu-şi plânge
Încărcata viaţă în care-i ocupat cu … funeraliile
3.   Va meritati soarta trimis de
( 7 dec 2011, 11:40:27
Nu pot sa spun decat ca locuitorii acestui catun numit "orasul Campulung" pastorit de aceasta caricatura de om care manifesta numai indiferenta fata de cei care l-au ridicat in scaunul de primar isi merita soarta pe deplin. Pana cand o sa mai rabde romanul tot felul de nedreptati si sa stea cu capul plecat ,nu stiu, daca se intampla undeva in strainatate asa ceva pana acuma acest individ, "numit" primar era de mult plecat cu boceaua in spate impreuna cu paiosii din BT cu care s-a inhaitat.Iesiti in strada , adica la primarie si scuturati-l putin poate isi aminteste ca e pus in interesul comunitatii nu contra ei.
4.   Chiar asa, Plute! trimis de
( 7 dec 2011, 11:44:22
Cum poate sa fie atata prostie intr un oras de bucovineni. Chair ne am pierdut orice demnitate, ne lasam calcati in picioare de niste pailandezi bulangii? Intr o noapte ar trebui sa dispara aia cu firma cu tot, si cand ar auzi de C lung sa tremure de frica pentru ce au patit. (ar trebui sa pateasca!) Permitem nedreptatea, o traim si dam si bani. De fapt asta fac toti romanii in ultimii ani, natie sucita de tradatori, lasi si curve!
5.   Prostii satului trimis de
( 7 dec 2011, 11:53:29
de ce serban scoate castanele din foc cu mana altuia?il pune pe vice acum sa le spuna alora sa plece,dar cine o fi luat comisionul si il mai ia in continuare?campulungenii sunt fraieri rau.2-3 mafioti i-si bat joc de un oras intreg.sa le faca cativa baieti de gasca din oras o bucurie gen-faruri sparte,cauciucuri taiate,etc,si atunci sa vezi cum pleaca inapoi in judetul lor,adica judetul de rezerva,tara paielor.lumea e fraiera,sa-l ia pe serban de gat si sa-l duca pe apa moldovei ca poate vin hingherii de masini si il scot de acolo ca sta in apa parcat ilegal.bataie si iar bataie pe ei si pe mama lor de handicapati.eu am locuit pana in 2000 in c-lung,bine ca am plecat,e oras fantoma fara nici un d-zeu,pacat ca oamenii sufera,dar e si vina lor ca nu iau atitudine sa starpeasca coruptia si mafia lui serban.
6.   Asa va trebuie! trimis de
( 7 dec 2011, 11:58:40
parerea mea este ca acesti locuitori ai orasului campulung sunt niste magnati, isi permit sa plateasca cate 4-500 de lei parcarea, chiar si pt cateva minute! mai frate, parca sunteti niste oi proaste, nu aveti mandria voastra, va lasati calcati in piciare. Cum spunea si GYGEL, "VA MERITATI SOARTA!".
7.   Uniti in cuget si-n simtiri trimis de
( 7 dec 2011, 12:15:15
Mai PROSTI oameni ca-n satul campul lung mold.jur ca n-am vazut in viata mea!!!!Sa vina botosanenii din tara paielor sa-si bata joc in ultimul hal de ei....HALAL BUCOVINENI.....TINETI-O TOT ASA!...ca meritati..
8.   O sa mergeti ca oile anul viitor la vot!!! trimis de
( 7 dec 2011, 12:53:53
Acest norocit de primar o sa suspende activitatea accestei firme inainte de alegeri, iar voi o so priviti ca pe-o realizare si o sa-l votati repede si cu aplauze... BRAVO .... va meritati soarta.
9.   SPAGAR trimis de
( 7 dec 2011, 13:18:43
Schimbati primarul deoarece a luat dreptul si nu are nimic de spus.Dupa care atacati firma din botosani pe motiv ca nu mai exista cel care a semnat contractul{primarul ]
10.   CONFIRMARE trimis de
( 7 dec 2011, 13:41:04
A FOST ACEST PRIMAR CAPABIL DE CEVA ,IN TOTI ACESTI 8 ANI?
CU TOTI CONSILIERII PERSONALI[CU PREGATIRE STE-GHE],NU A FACUT DECAT SA INGROAPE CONDUCTE, FARA RENTABILITATE.NE-A FACUT DATORI PTR CEL PUTIN TREI GENERATII,IAR BANDA CARE IL PROTEJEAZA ,PROVINE PROBABIL DIN AXA PRIORITARA,CAJVANA-BOTOSANA-AR DRACU].
ARE PILE LA FISCUL DIN C-LUNG[UN FEL DE BONNIE&CLYDE],IAR TEPARII CARE ASIGURA FINANTARILE DUBIOASE[SE POATE INCEPE CU ASOCIATIILE DE PROPRIETARI],ISI FAC DATORIA.
CU SALUTARI DIN CAINEPULUNG,MONTE.ASA PRIMAR,ASA GUBERNA TURISTICA!
INCA O DATA:LA CAT SE RIDICA CHIRIA,PTR INTREG PERIMETRUL OBCIOARA???
11.   COMPLETARE trimis de
( 7 dec 2011, 13:42:10
ARBOREA[LA DRACU]
12.   Fraieri platitori de impozite trimis de
( 7 dec 2011, 14:00:56
rusine campulungeni pt ca va lasati calcati in picioare!!!!!!!!!!!!!! oameni slabi, fara tarie de caracter. nota zero la starea moralului!!!! nota minus zero in ceea ce priveste initiativa!!! a ajuns un nemernic de primar si cu vreo doi din primarie sa v-o traga in asa hal...si inca se mai da si mare ca el respecta legea!
pe modelul caramizii in gura incasate de berlusconi, asa ar fi trebuit sa procedati si voi. scurt si la obiect de a doua zi de cand paiosii au inceput sa va ridice masinile! scurt molotov si cu primarele si cu toata gasca de mizerabili care va calca in picioare si se sterg la fund cu toata oftica voastra. vorbiti pe dupa colturi si sunteti cica nemultumiti!
astia sunteti, dragi campulungeni si nu va meritati numele de bucovineni!
propun sa vina flutur si sa dea cu pumnu in masa de sa se cace pe el tot consiliul local cu paduchele serban in frunte si sa restabileasca ordinea fireasca a lucrurilor.
13.   In strada trimis de
( 7 dec 2011, 14:18:41
Citi dintre voi ati iesit in strada sa va cereti drepturile?????Iar stati ca babele la colt????Strigati la c-pulungeni dar in sv nu am vazut o manifestatie cu mai mult de 100 persoane,Stiti ce bine te simti cind iesi in strada si iti strigi drepturile????(eu am probat ) In vest te vede un vecin ca strigi pe strada se uneste si el cu tine sa te ajute sa ti obtii cerintele.Chiar daca uneori faci greva,tipi ,urli si nu obtii nimik ai satisfactia ca ai facut ceva.SA TRAITI BINE
14.   AVIZ trimis de
( 7 dec 2011, 14:22:35
MAI LUATI IN CALCUL SI SECU -AGENTURA-KGB,FUNCTIONALA IN CAINEPULUNG!
SHALOM!
15.   AVERTIZARE trimis de
( 7 dec 2011, 14:46:52
ATENTIE MARITA LA GRUPAREA ,,PRUNCII ARDEALULUI"-RESPONSABILI CU JAFUL DIN MINERIT!
16.   CORECTIE trimis de
( 7 dec 2011, 15:10:25
PATRIOTII ,RESPONSABILI CU JAFUL DIN MINERIT!
SCUZE.
17.   Primarul trimis de
( 7 dec 2011, 15:18:02
Normal ca e vinovat - a cerut comisei de specialitate din Consiliul Local sa aduca modificari la regulament (contractul nu mai poate fi anulat,fara plata unor daune... ),iar Comisia l-a tratat cu flit,trebuia sa dizolve consiliul si se invatau minte cei care au ajuns acolo cotizand in campanie !
18.   OSPITALITATE DE BUKOWINA........ trimis de
( 7 dec 2011, 17:35:52
DACA TOT PRACTICATI "HINGHERISMUL"...DE CE NU MUTATI SUPERMARCHETUL DE PE L;OCUL RESTAURANTULUI CARPATI...UNICARM DACA NU MA INSEL, DIN LIPSA DE PARCARI,CUM RAMANE CU BANCILE,CEC -UL,POLICLINICA,SPITALUL,PIATA CARE E PUBLICA SI PENTRU LOCALITATILE LIMITROFE.....NU MAI SPUN DESPRE PARCARILE DE DOMICILIU.
19.   Toti sariti pe cei din C-lung sunt slabi. trimis de
( 7 dec 2011, 18:17:22
Dar noi cei din Suceava care stam si inghitim toate neregurile din "Metro ☭ " noastra? E usor sa vorbesti dar mai greu sa te apuci de ceva.
20.   Comentariu trimis de
( 7 dec 2011, 19:09:41
degeaba daţi vina pe primar.firma respectivă îşi desfăşoară activitatea legal,în baza unei
"LEGI"votate de consiliul local.dl.Serban este doar primar şi trebuie să respecte legile,nu este preşedinte al ţării ori prim ministru să "HAIDUCEASCĂ" după propriile interese.
21.   Urmasii lui Soreanu trimis de
( 8 dec 2011, 00:19:44
Mai baieti, ce`ar fi sa denumiti voi ziarul asta Monitorul de Campulung?
Adica o fi avut dom` primar bube`n cap, cum au atatia alti primari, dar campania asta impotriva lui, care dureaza de vreo luna, e clar comandata si bine platita. Lasati`o jos ca macane . Mai gasiti si alte subiecte, ca dati in penibil rau.

P.S. si fuga la biblioteca sa vedeti cine a fost Soreanuwinking
21.1  RE: Urmasii lui Soreanu trimis de
( 8 dec 2011, 12:45:13
mai handicapatule, te-ai trezit si tu mah ? te auzi dobitocule??

"Adica o fi avut dom` primar bube`n cap, cum au atatia alti primari, dar campania asta impotriva lui, care dureaza de vreo luna, e clar comandata si bine platita

pai bine mah pepelea, da' tie iti place cum arata orasul ? iti plac crevasele alea pe toate strazile de raman si camioanele intepenite? iti plac haitele de caini vagabonzi care cutreiera orasul in lung si'n lat? sau poate canalizarea care nu merge si nu va merge vreodata, sau poate centrala aia de cogenerare care n-a functionat o zi de cand e facuta? sau miile de metri cub de lemn care se fura in vazul tuturor de pe bodea/runc/imprejurimi ? PFuiii

mi-e lehamite sa vad imbecili ca tine / din cauza retarzilor de clasa ta o duce orasul asta din ce in ce mai rau, maimutoiule, nu poti fi decat vreun acolit de'a jegului de primar de campulung, sau un individ care'si datoreaza mizera existenta , in parte sau total , stapanului tau - iubit fiu al urbei - GABRIEL SERBAN / simbol al incompententei crase.

las-o ca macane.

ps. mi se rupe mie de soreanu, mi-e de ajuns sa ies pe strada in CM sa'mi vina sa vars..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei