Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 nov 2011 - Anul XVI, nr. 283 (4881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susţinere

Lungu spune că în anul 2012 cartierul George Enescu va fi prima prioritate a sa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că anul viitor atenţia sa va fi îndreptată în mod special spre rezolvarea problemelor pe care le au locuitorii cartierului George Enescu. Lungu a spus că 2012 va fi „anul cartierului George Enescu”, problemele din această zonă a Sucevei urmând să fie trecute pe primul plan.

Primarul Sucevei a făcut aceste afirmaţii în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o luni seara cu aproape 300 de locuitori ai cartierului George Enescu. Întâlnirea a fost organizată de preşedintele Organizaţiei de Cartier George Enescu a PD-L, consilierul local Gheorghe Onofrei, la discuţii fiind prezenţi şi viceprimarul Lucian Harşovschi şi mai mulţi consilieri democrat-liberali.

La începutul întâlnirii, Gheorghe Onofrei i-a mulţumit lui Ion Lungu pentru modul în care au fost rezolvate până în momentul de faţă problemele din acest cartier, unul dintre cele mai mari ale Sucevei. „Au fost foarte multe probleme rezolvate, însă şi de acum înainte mai sunt o serie de aspecte care trebuie rezolvate în perioada următoare”, a spus Gheorghe Onofrei.

 

Lungu: „2012 va fi anul cartierului George Enescu”

În discursul său, primarul Ion Lungu a subliniat faptul că George Enescu este un cartier cu probleme de infrastructură deosebite, în comparaţie cu celelalte zone ale Sucevei. Lungu a făcut referire în mod special la problemele ce ţin de circulaţia rutieră şi de parcări. Lungu a declarat: „Primăria a avut în intenţie să înceapă în George Enescu un proiect ambiţios pentru construcţia unor parcări supraterane, însă ne-am împotmolit, pentru că uneori aşa sunt oamenii. Când vrei să faci ceva unul vrea parcare, altul loc de joacă sau odihnă ori altceva şi nu poţi să-i împaci pe toţi. Însă vreau să spun că ne preocupă însă în continuare acest lucru”.

Ion Lungu a recunoscut că pentru o parte dintre problemele pe care le au locuitorii din George Enescu nu s-au găsit încă soluţii, amintind din nou că cea mai importantă dintre acestea este asigurarea parcărilor pentru maşini. „Vă promit că anul 2012 va fi anul cartierului George Enescu, în care să găsim soluţiile necesare pentru rezolvarea problemelor existente”, a subliniat Ion Lungu în discuţiile cu locuitorii cartierului George Enescu.

O problemă importantă semnalată de locuitorii acestui cartier a fost cea a câinilor fără stăpân. Oamenii din George Enescu i-au spus primarului Sucevei că numărul câinilor vagabonzi a crescut extrem de mult în ultima perioadă, reprezentând un adevărat pericol pentru locuitorii cartierului, mai ales pe timp de noapte. Lungu a arătat că doreşte să promoveze un proiect, cu sprijinul Consiliului Local, prin care se intenţionează construcţia unui nou adăpost pentru animalele fără stăpân. El a arătat că după construcţia unui astfel de adăpost, câinii comunitari vor fi strânşi de pe străzile Sucevei şi nu va accepta ca după sterilizarea lor să fie eliberaţi din nou printre blocuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu spune că în anul 2012 cartierul George Enescu va fi prima prioritate a sa.
 Vizualizări articol: 1927 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Lungu spune că în anul 2012 cartierul George Enescu va fi prima prioritate a sa1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(30 nov 2011, 12:44:34
Nu se mai poate trăi bine aici , dar eu aici vreau să trăiesc
Nu vreau să fiu nici asistat , nici un agent economic sufocat
Vreau să trăiesc aici şi punct ! fiindcă Suceava ,eu, o iubesc
Dar totuşi nu-nţeleg : de ce e atmosfera de nerespirat ?

Trăim o vreme care nu mai are răbdare , ne consumă
Ne consumi şi tu , Lungule , cu diagonala trasă peste cămaşă
Diagonala tricoloră trasă peste pavele ne sugrumă
Am trăi în Suceava dar ( din cauza ta ) viaţa,aici, e .. sinucigaşă

Nu se mai poate trăi bine aici , dar eu aici vreau să trăiesc
Anu’ ăsta câte ouă pui în Centrul Sucevei , două ?
Iar ne vei roade urechile c-un discurs de An Nou ( o să borăsc )
Poate ne-ajută Dumnezeu (că-i secetă) şi face de Revelion .. să plouă
1.1  RE: * trimis de
(30 nov 2011, 14:45:26
ANALfabet
2.   Auleu! trimis de
(30 nov 2011, 14:19:01
Nu, nu, nu, te rugam nu. Indreapa-ti atentia spre Burdujeni, Itcani sau Prelipca, dar te rugam frumos nu-ti indrepta atentia spre acest carier, ne-am obisnuit cu problemele existente si nu ne mai trebuie altete.
3.   La intrarea dinspreFalticeni pot fi facute parcuri trimis de
(30 nov 2011, 17:44:09
Da, ii bine gindit!

Ce a mai ramas din spatiile verzi, intre blocuri, ar trebui facute parcari subterane pentru discongestionarea masinilor, iar deasupra sa se amenajeze miniparcuri cu iarba, flori, banci, locuri de joaca, etc.

Propunere :
Daca se vrea, Statiunea Agricola ar pute fi incadrata de doua parcuri, pe o parte si alta (intre Spitalul Vechi si OMV)...

Numai daca se vrea,s-ar poatea amenaja un parc, la sosea!
Apoi, ar mai fi de amenajat linga spital, parculetul existent, care trebuie refacut si imfrusetat....

Daca nu sunt alte interese, ca de exemplu iar blocuri, ar fi minunat sa fie aceste parcuri si cred ca acestea vor aduce ceva emblematic pentru Suceava.
Ar fi un complex arhitectural bun si frumos la intrarea in orasul Suceava dinspre Falticeni...
4.   Vrem si noi! trimis de
(30 nov 2011, 22:56:03
Sa ne fie cu iertare, dar parca am dori ca si alte cartiere sa devina prioritati, daca nu prima macar a doua sau a treia. Asa ni s-a promis in alte campanii electorale. De exemplu, cartierul Itcani ramas pe ultimul loc in lista prioritatilor. Ducem lipsa de trotuare, de iluminat public ca sa nu mai vorbim de canalizare sau alte mofturi cum ar fi asfaltul. Domnule primar, si la noi in buletin scrie ca locuim in municipiul Suceava numai ca in teren e jale: mult praf, bezna totala si risti mereu sa fii luat pe capota vreunei masini fiindca nu ai nici un cm de trotuar pe unde sa mergi. Macar in campania electorala veniti si la noi sa ne promiteti?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei