Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 nov 2011 - Anul XVI, nr. 283 (4881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

67 de primării aflate în situaţii de extremă dificultate au primit bani de la Fondul de rezervă al CJ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

67 de primării sucevene aflate în situaţii de extremă dificultate au primit sprijin financiar de la Fondul de rezervă al Consiliului Judeţean. Suma alocată a fost de 2,33 de milioane de lei şi a fost repartizată în şedinţa de marţi a deliberativului judeţean. În general, fiecare primărie a primit sume cuprinse între 20.000 şi 35.000 de lei, însă au fost şi alocări mai mari. Astfel, oraşul Dolhasca a primit 190.000 de lei, iar comuna Fântâna Mare 100.000 de lei. Printre localităţile care au primit sume mari se numără Frasin- 60.000 de lei, Siret, Ciocăneşti, Botoşana, Mălini şi Vicovu de Jos, câte 50.000 de lei fiecare.

PSD şi PNL au apreciat modul „obiectiv şi realist” în care au fost repartizaţi banii

Repartizarea banilor pe localităţi s-a făcut cu unanimitate de voturi. Mai mult, opoziţia a avut numai cuvinte de laudă la adresa executivului judeţean.

Consilierul PSD, Petru Ştirbu, a declarat: „Faţă de alte dăţi, repartizarea sumelor s-a făcut cu mai multă obiectivitate şi poate cu mai mult realism, astfel încât un număr cât mai mare de localităţi să primească bani şi să-şi acopere din datorii. E mai bine aşa decât să ne aflăm în situaţia să nu avem ce repartiza”.

Consilierul PNL Brînduşel Nichitean a spus, la rândul său, că „este pentru prima dată când s-a făcut o analiză mai pertinentă a localităţilor care au nevoie de sprijin financiar”.

Totuşi, social-democraţii au exprimat şi ceva nemulţumiri. Ei au cerut tăierea unor sume de bani de la unele primării precum Dolhasca, Mălini sau Ipoteşti, conduse de primari PSD, dar care şi-au anunţat candidatura pentru PD-L, şi alocarea lor altor localităţi, în special din zona Fălticeni. În acelaşi ton al concordiei şi înţelegerii, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a ţinut să explice de ce au fost alocaţi mai mulţi bani primăriilor din Dolhasca şi Fîntîna Mare: „La Fântâna Mare avem o problemă legată de funcţionarea unei conducte de apă şi un sat întreg este afectat, nu are apă. Am corespondat pe această temă şi cu Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, întrucât este afectată de lipsa de apă şi Fundaţia Fara care activează la Fântâna Mare. La Dolhasca primăria are un program pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii romilor, mai exact asfaltarea a trei drumuri în zona Gulia, şi avea nevoie de bani pentru cofinanţare”.

Flutur a ţinut să precizeze că din cele 67 de primării care au primit bani de la Fondul de rezervă bugetară, 35 aparţin PSD. Flutur a subliniat că banii au fost alocaţi la solicitarea scrisă a primăriilor. „Până la finele anului sper să mai găsesc resurse să mai alocăm ceva bani pentru unele comune. Acum facem calculele, astfel încât toate economiile să le ducem în Fondul de rezervă bugetară şi să împărţim banii celor care au nevoie”, a încheiat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 67 de primării aflate în situaţii de extremă dificultate au primit bani de la Fondul de rezervă al CJ.
 Vizualizări articol: 1373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
67 de primării aflate în situaţii de extremă dificultate au primit bani de la Fondul de rezervă al CJ3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Noroc cu englezii astia.. trimis de
(30 nov 2011, 13:56:52
mai ..si printul Charles ce-o zis? sai mai dai cativa lei si lu doamna Maria de Dolhasca pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii romilor ???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei