Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 nov 2011 - Anul XVI, nr. 283 (4881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Procese

Firma de insolvenţă a deputatului Grosaru nu vrea să scape din mână SC Drumuri şi Poduri SA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firma de insolvenţă Euroconsulting SPRL Bucureşti, a deputatului minorităţii italiene, suceveanul Mircea Grosaru, nu vrea să renunţe la calitatea de administrator judiciar la firma Drumuri şi Poduri SA a Consiliului Judeţean, aflată în insolvenţă.

Potrivit unei informări care a fost prezentată ieri în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean, SC Euroconsulting SPRL a atacat în instanţă decizia judecătorului sindic prin care este acceptată propunerea Adunării Creditorilor de la SC Drumuri şi Poduri SA de înlocuire a firmei deputatului Grosaru cu un alt administrator judiciar, respectiv  SC Multiconsult IPURL din Suceava. Potrivit aceleiaşi informări, divergenţele dintre creditori şi SC Euroconsulting SPRL au început în momentul în care această firmă şi-a stabilit un alt onorariu pentru activitatea desfăşurată ca administrator judiciar al SC Drumuri şi Poduri SA.

Din datele prezentate în Consiliul Judeţean Suceava reiese faptul că în luna aprilie 2011, Tribunalul Suceava a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă faţă de SC Drumuri şi Poduri SA şi a desemnat ca administrator special provizoriu firma Euroconsulting SPRL, cu un onorariu provizoriu de 1.500 de lei lunar. Ulterior, la câteva zile după decizia Tribunalului, reprezentanţii Euroconsulting SPRL au solicitat creditorilor să confirme această firmă ca administrator judiciar, dar cu o remuneraţie lunară de 5.000 de euro, exclusiv TVA, la care s-ar mai fi adăugat şi 5% din valoarea sumelor pe care ar fi reuşit să le recupereze de la firmele care aveau datorii la SC Drumuri şi Poduri SA. Solicitarea nu a fost acceptată de creditori, care au infirmat numirea SC Euroconsulting SPRL ca administrator judiciar. Cu toate acestea, reprezentanţii Euroconsulting SPRL au susţinut că au primit aprobarea creditorilor pentru ca această firmă să fie administrator judiciar. În aceste condiţii, Direcţia de Finanţe şi Consiliul Judeţean au solicitat convocarea unei noi adunări a creditorilor, în care s-a decis înlocuirea firmei Euroconsulting SPRL cu SC Multiconsult IPURL Suceava, decizie confirmată în luna septembrie de judecătorul sindic.

 

Euroconsulting SPRL a încasat de la Drumuri şi Poduri cel puţin 35.000 de euro

De remarcat faptul că, deşi nu a avut aprobarea creditorilor, firma deputatului Mircea Grosaru a încasat timp de cinci luni suma de 5.000 de euro, pe care a stabilit-o singură, respectiv în perioada aprilie – octombrie 2011. Nemulţumiţi că au fost eliminaţi din postura de administrator judiciar al SC Drumuri şi Poduri SA, reprezentanţii firmei Euroconsulting SPRL au contestat în instanţă decizia judecătorului sindic, cauza urmând a se judeca în data de 5 decembrie 2011.

Nu în ultimul rând, trebuie spus că după înlăturarea firmei bucureştene, adunarea creditorilor a stabilit că onorariul pe care îl va primi noul administrator judiciar, SC Multiconsult IPURL Suceava, va fi de 2.000 de lei lunar, plus TVA. De asemenea, reprezentanţii firmei sucevene au anunţat că au luat deja măsuri în vederea găsirii de soluţii pentru relansarea activităţii SC Drumuri şi Poduri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firma de insolvenţă a deputatului Grosaru nu vrea să scape din mână SC Drumuri şi Poduri SA.
 Vizualizări articol: 1483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firma de insolvenţă a deputatului Grosaru nu vrea să scape din mână SC Drumuri şi Poduri SA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei