Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 nov 2011 - Anul XVI, nr. 283 (4881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cheltuieli

Primăriile incluse în proiectul „Utilităţi şi mediu” au plătit deja dobânzi de 40 de milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat în cursul zilei de ieri că proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”, promovat de fosta conducere PSD a administraţiei judeţene, reprezintă „marea piatră de moară pentru judeţul Suceava”. Flutur a făcut această afirmaţie după ce în cadrul şedinţei de ieri a deliberativului judeţean a fost prezentată o informare despre stadiul implementării proiectului „Utilităţi şi mediu”, pentru realizarea căruia CJ Suceava şi 61 de primării din judeţ au contractat un credit de 86,3 milioane de euro.

Preşedintele CJ Suceava a subliniat că toate primăriile care fac parte din acest proiect vor avea probleme majore din punct de vedere financiar, în condiţiile în care începând cu anul viitor vor trebui să plătească din bugetul propriu ratele şi dobânzile scadente aferente sumelor împrumutate.

În informarea prezentată ieri în Consiliul Judeţean Suceava se arată faptul că pentru creditul de 86,3 milioane de euro, până în momentul de faţă au fost plătite dobânzi de aproape 40 de milioane de euro. „Daţi-vă seama, până în 2030, cam ce înseamnă pentru judeţul Suceava acest credit şi ce înseamnă pentru o unitate administrativă mică care, practic, e în imposibilitate de a plăti. Este un dezastru. Cu toate acestea, am încercat să găsim nişte soluţii să vedem ce facem să nu se mai întâmple”, a declarat Gheorghe Flutur, care a mai adăugat că „după mine studiul de fezabilitate făcut pentru proiect a fost al lui Jules Verne. Au fost doar vise. Nu se poate să nu iei în calcul că nu se va conecta populaţia la centrale pe gaz metan construite sau că nu e atractiv gazul metan”.

El a mai precizat că, în condiţiile în care creditul este garantat de statul român, cele 61 de primării care fac parte din acest proiect riscă să se trezească cu conturile blocate de fiecare dată când nu vor reuşi să plătească ratele şi dobânzile. Gheorghe Flutur a arătat că în cursul acestui an Guvernul a alocat 200 de miliarde de lei vechi pentru plata dobânzilor scadente în 2011, însă a subliniat că „nu ştiu cât mai putem să convingem Guvernul în felul acesta”.

 

Flutur spune că administratorul Bucovina Ecotermgaz nu mai este de găsit

Preşedintele CJ Suceava a mai arătat că o altă problemă legată de acest proiect este la SC Bucovina Ecotermgaz SA Suceava, firmă care a gestionat implementarea proiectului. Gheorghe Flutur a arătat că Direcţia Generală de Finanţe a realizat un control la această firmă, însă administratorul societăţii, Radu Veleanu, nu este de găsit de câteva luni de zile. „Nu o spun ca o acuză, ci ca o constatare, pentru că e o situaţie foarte delicată cu domnul Veleanu şi cu această societate. Pentru că sunt rapoarte, litigii cu fel de fel de furnizori, procese, şi nu avem cu cine sta de vorbă”, a arătat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăriile incluse în proiectul „Utilităţi şi mediu” au plătit deja dobânzi de 40 de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 826 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăriile incluse în proiectul „Utilităţi şi mediu” au plătit deja dobânzi de 40 de milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   EXTAZ trimis de
(30 nov 2011, 14:07:11
ASTEPTAM CU DRAGOSTE SI DOR,FALIMENTUL SEMI-PRIMARIEI C-LUNG MOLD.,RETURNAREA BANILOR FURATI, RASPUNDERE PENALA PTR TOATE LUCRARILE FACUTE DE MANTUIALA SI IZOLAREA VINOVATILOR LA KREAMANAR!
DUPA JURAMANTUL PE BIBLIE SI CONSTITUTIE,LA FINAL:
,,ASA SA NE AJUTE,DUMNEZEU"!
2.   COMPLETARE trimis de
(30 nov 2011, 14:10:00
D-LE FLUTUR,LA C-LUNG,VINOVATI MAI SUNT SI FOSTUL VICEPRIMAR,ACTUALUL PRIMAR SI VIITORUL DETINUT,SERES!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei