Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 nov 2011 - Anul XVI, nr. 275 (4873)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hotărâre judecătorească

Primăria Slatina, obligată la plata a peste 50.000 de lei faţă de consilierii locali

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muncă în folosul comunităţii. Expresia are acoperire totală pentru consilierii locali din Slatina, care de la începutul actualului mandat nu au primit nici un leu drept indemnizaţie. Situaţia a apărut după ce în luna iulie a anului 2008 unul dintre aleşi a iniţiat o Hotărâre de Consiliu Local prin care propunea ca munca să fie benevolă. Hotărârea respectivă a trecut cu opt voturi pentru şi şapte împotrivă, iar de atunci şi până astăzi nimeni nu a primit nici un leu. Nemulţumiţi de această situaţie, cei şapte consilieri locali s-au adresat instanţei de judecată. Iar Tribunalul Suceava, Secţia de Contencios Administrativ, a decis că Gavril Niculeasa, Florin Şorodoc, Gheorghe Rotaru, Cristian Creţu, Lazăr Iftimie, Mihai Pârlac şi Constantin Grigoraş au dreptate.

Acţiunea aleşilor locali a fost motivată în baza articolului 51 aliniat 5 din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale care prevede că „Pentru participarea la şedinţele Consiliului Local şi ale comisiilor de specialitate, consilierul local primeşte o indemnizaţie stabilită în condiţiile legii”.

Consilierii locali au afirmat că au cerut conducerii primăriei acordarea drepturilor legale, dar au fost refuzaţi de fiecare dată.

 

Fiecare dintre cei şapte consilieri are de primit câte 7.500 de lei

Ştefan Gudula, avocatul care îi reprezintă în instanţă pe consilierii nemulţumiţi, a explicat şi ce anume se doreşte prin această acţiune în instanţă: „Am considerat că ceea se petrece la Slatina este un abuz, motiv pentru care ne-am adresat Tribunalului Suceava. Aici, am solicitat obligarea Primăriei Slatina şi a Consiliului Local Slatina la plata indemnizaţiei de consilier local datorată pentru participarea la şedinţele de consiliu local şi la şedinţele comisiilor de specialitate pentru perioada iunie 2008- iunie 2011, în sumă de 7.500 lei pentru fiecare dintre cei şapte consilieri locali care s-au considerat nedreptăţiţi”.

În condiţiile în care acţiunea celor şapte consilieri locali a fost admisă, Primăria Slatina va avea de plată 52.500 de lei. Soluţia Tribunalului Suceava nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Suceava.

Ilie Gherman, primarul din Slatina, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere vizavi de soluţia Tribunalului Suceava.

Slatina este una din comunele problemă ale judeţului Suceava, iar decizia de săptămâna trecută vine la mai puţin de o lună după ce judecătorii de la Tribunal au luat o altă hotărâre importantă cu privire la această comunitate. Mai exact, magistraţii au decis dizolvarea Consiliului Local Slatina pe motiv că nu a adoptat nici o hotărâre în lunile iulie, august şi septembrie 2009, ceea ce înseamnă că trebuie organizate alegeri anticipate pentru funcţiile de consilieri locali.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Slatina, obligată la plata a peste 50.000 de lei faţă de consilierii locali.
 Vizualizări articol: 1177 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Primăria Slatina, obligată la plata a peste 50.000 de lei faţă de consilierii locali3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei