Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 nov 2011 - Anul XVI, nr. 271 (4869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Declaraţii în instanţă

Suceveanul Laurenţiu Mateiciuc, personajul surpriză din „afacerea” Căjvănean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Amănuntele din declaraţiile date de Dan Platoc, zis „Caşuba”, în faţa instanţei de judecată ar putea complica dosarul privind jaful urmat de moartea lui Cristian Căjvănean. Interesant este noul nume vehiculat în această afacere murdară, omul care ar fi avut o contribuţie importantă la tot ce s-a întâmplat în după-amiaza zilei de 20 iulie 2009. Este vorba de Laurenţiu Florin Mateiciuc, un tânăr de 30 de ani din Suceava care, potrivit declaraţiei lui „Caşuba”, nu a fost deloc străin de evenimente. Cu trei-patru zile înainte de fatidica zi de 20 iulie 2009, pe terasa Hotelului „Arcaşul” a avut loc o întâlnire de taină, la care a fost prezent şi Mateiciuc.

Din informaţiile consemnate la dosarul cauzei, rezultă că unul dintre inculpaţi, Constantin Lungu, i-a cerut lui Laurenţiu Mateiciuc să-şi facă abonament la sala de sport pe care o frecventa şi Cristian Căjvănean şi să-i urmărească acestuia orice mişcare, inclusiv dacă are la el borseta cu bani. Potrivit lui „Caşuba”, Mateiciuc a mers la sală şi şi-a îndeplinit sarcinile trasate după discuţia de la Hotelul „Arcaşul”.

Ulterior, după comiterea jafului, cei şase indivizi arestaţi în acest dosar au fugit pe un câmp dintre Ipoteşti şi Bosanci, unde au împărţit banii. De aici au plecat spre Grigoreşti, comuna Siminicea, dar pe drum, spune „Caşuba”, colegul său Constantin Lungu le-a cerut tuturor să „cotizeze” câte 1.000 de euro, bani ce urmau să-i fie înmânaţi lui Laurenţiu Mateiciuc. Singurii care ar fi refuzat să contribuie au fost Viorel Gheorghe Anton, zis „Legionarul”, şi Iulian Spatariu, adică oamenii care l-au tâlhărit efectiv pe Cristian Căjvănean. Ceilalţi patru inculpaţi, respectiv Dan Platoc „Caşuba”, Vasile Crasi, Alin Novac şi Constantin Lungu ar fi plătit câte 1.000 de euro, bani care au ajuns ulterior la Mateiciuc.

Rămâne de văzut dacă declaraţiile lui „Caşuba” se vor confirma sau sunt pură fabulaţie în tentativa de a scăpa cu o pedeapsă cât mai mică.

 

După scandalul de la Club Ranch a ieşit şifonat rău

Laurenţiu Florin Mateiciuc este cunoscut ca un individ care făcea parte din anturajul celor şase indivizi arestaţi sub acuzaţia că s-au constituit în grup organizat pentru a-l tâlhări pe Cristian Căjvănean. Totuşi, cu prilejul anchetei nu s-a putut stabili vreo legătură între el şi celelalte şase persoane. Mateiciuc este un personaj implicat şi în scandaluri prin oraş, cel mai cunoscut fiind cel din noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2011, petrecut la clubul Ranch, de pe strada Universităţii. 

Scandalul a izbucnit în afara localului, după care s-a mutat în interiorul acestuia. Laurenţiu Mateiciuc a declarat că a ieşit până afară, moment în care a fost lovit cu o rangă în cap, iar apoi a reuşit să se refugieze în club. Agresorii, trei la număr, Daniel Maruseac (30 de ani), din satul Sf. Ilie, comuna Şcheia, Lucian Silviu Croitor (23 de ani), alias „Huiduma”, din comuna Dărmăneşti, şi Cătălin Constantin Anghelina (27 de ani), din municipiul Suceava, au intrat după el şi au început să-l lovească cu răngile în cap, peste braţe, picioare şi spate, precum şi cu un cuţit. Incidentul a durat trei-patru minute, iar în local se aflau la acea oră în jur de 40 de persoane. Tânărul bătut a fost transportat la „Urgenţele” Spitalului Judeţean, unde a rămas internat până pe data de 11 februarie, iar pentru leziunile suferite a avut nevoie de 24-25 de zile de îngrijiri medicale.

 

De la Căjvănean au furat în jur de 100.000 de euro

Potrivit rechizitoriului de trimitere în judecată, pe 20 iulie 2009, Cristian Constantin Cajvănean a strâns banii de la mai multe case de schimb valutar şi se îndrepta spre casă. În geantă avea în jur de 400.000 de lei, iar pe drum a fost atacat şi lovit de Viorel Gheorghe Anton şi Iulian Spatariu. Cristian Cajvănean a fost dus la spital şi operat de urgenţă, dar, în ciuda eforturilor medicilor, nu a mai putut fi salvat.

Banii au fost împărţiţi de Viorel Gheorghe Anton, Iulian Spatariu, Dan Platoc, zis „Caşuba”, Constantin Lungu, Vasile Crasi şi Alin Novac pe un câmp dintre Ipoteşti şi Bosanci, iar borseta în care se aflau banii a fost arsă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul Laurenţiu Mateiciuc, personajul surpriză din „afacerea” Căjvănean.
 Vizualizări articol: 1417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Suceveanul Laurenţiu Mateiciuc, personajul surpriză din „afacerea” Căjvănean5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei