Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 nov 2011 - Anul XVI, nr. 271 (4869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Temperaturi scăzute

Direcţia de Sănătate Publică a început monitorizarea cazurilor de degerături şi deces prin hipotermie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazurile de deces prin hipotermie şi degerături sunt monitorizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a informat ieri purtătorul de cuvânt al instituţiei, Adrian Popescu, care a explicat că spitalele şi Serviciul de Ambulanţă au ordin să raporteze toate situaţiile înregistrate la unităţile de primire a urgenţelor pe fondul temperaturilor scăzute.

La rândul lor, medicii atrag atenţia asupra ameninţărilor iernii, arătând că expunerea îndelungată la frig este foarte periculoasă atât pentru persoanele sănătoase, cât şi pentru cele bolnave, şi îndeosebi extremele de vârstă, respectiv bătrânii şi copiii.

Medicii recomandă populaţiei să-şi protejeze mâinile, picioarele, nasul şi urechile, purtând încălţăminte şi ciorapi călduroşi, mănuşi, fulare şi căciuli, şi să nu stea pe loc multă vreme. Totodată, cardiovascularii sunt sfătuiţi să nu părăsească locuinţa atunci când este ger, întrucât variaţia de temperatură, de la căldura din interior la aerul rece de-afară, predispune la angină pectorală, tulburări de ritm cardiac, tulburări de vascularizaţie ale membrelor, cu apariţia degerăturilor.

 

Recomandările medicilor

Medicii atrag atenţia şi asupra expunerii la aglomeraţie, care favorizează apariţia virozelor, context în care persoanele bolnave sunt sfătuite să nu intre în colectivităţile de oameni sănătoşi, aceştia din urmă fiind sfătuiţi să se depărteze de cei care tuşesc sau strănută, să-şi protejeze nasul şi gura cu un fular sau o batistă, iar la primele semne de boală să se izoleze la domiciliu şi să contacteze medicul dacă simptomele se agravează.

Potrivit responsabilului de relaţiile cu presa al DSP, în săptămâna 7 – 13 noiembrie, 2.811 persoane au ajuns la doctor din cauza infecţiilor acute ale căilor respiratorii superioare. Cele mai multe cazuri, respectiv 798, au fost înregistrate la copiii cu vârste între 5 şi 14 ani, categorie de vârstă urmată de 15-49 de ani, cu 675 de cazuri, 2-4 ani, cu 528 cazuri, 0-1 an, cu 386 cazuri, 50-64 de ani, cu 255 de cazuri, şi 65 de ani şi peste, cu 169 de cazuri.

 

Afecţiunile respiratorii de sezon, în creştere

În săptămâna 7 – 13 noiembrie, alte 734 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonii. Cele mai multe îmbolnăviri, în număr de 184, s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 de ani, urmată de 5-14 ani, cu 151 de cazuri, 0-1 an şi 2-4 ani cu câte 113 de cazuri, 50-64 de ani, cu 95 cazuri, şi 65 de ani şi peste, cu 78 de cazuri.

De precizat că numărul sucevenilor care ajung la doctor din cauza afecţiunilor respiratorii de sezon este în creştere. Până în prezent, în judeţ nu a fost semnalat nici un caz compatibil cu gripa.

Deocamdată, spitalele şi Serviciul de Ambulanţă nu au comunicat cazuri de decese prin îngheţ, de degerături sau hipotermie.

În săptămâna 7 - 13 noiembrie, 4.251 de suceveni s-au imunizat gratuit împotriva gripei obişnuite şi cu virus AH1N1, numărul celor care au acceptat serul fiind dublu faţă de săptămâna anterioară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Direcţia de Sănătate Publică a început monitorizarea cazurilor de degerături şi deces prin hipotermie.
 Vizualizări articol: 931 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Direcţia de Sănătate Publică a început monitorizarea cazurilor de degerături şi deces prin hipotermie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   EXTAZ trimis de
(16 nov 2011, 13:47:06
MONITORIZAREA ,TREBUIA INCEPUTA DE PE 23 AUGUST.NE INTERESEAZA IN MOD DEOSEBIT,CINE ESTE RESPONSABILUL DE RELATIILE CU PRESA.ARE NUME?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei