Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 oct 2011 - Anul XVI, nr. 244 (4842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Temperaturi scăzute

S-a dublat numărul copiilor care ajung la spital cu afecţiuni respiratorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul copiilor care ajung la Urgenţele Spitalului Suceava s-a dublat în ultimele zile, din cauza temperaturilor scăzute. Joi, 20% din numărul total de prezentări în acest sector a fost reprezentat de minori cu simptome de răceală. Este vorba de 30 de copii care au ajuns la Urgenţe, unde au fost diagnosticaţi de medici cu viroze respiratorii. În timp ce unii au plecat acasă cu reţetă de la medic, alţii au rămas internaţi în spital, pentru tratament. „Avem tot mai mulţi pacienţi cu afecţiuni respiratorii şi ne aşteptăm ca această tendinţă de creştere să se menţină şi în perioada următoare”, a declarat ieri dr. Tiberius Brădăţan, medic urgentist.

 

Recomandările medicilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor

Ministerul Sănătăţii (MS) recomandă populaţiei ca în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor.

Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor,  folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale în vederea prevenirii îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi, în special, prin gripă, avertizează responsabilii MS.  

De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care deplasarea în spaţii deschise este absolut necesară se recomandă folosirea mijloacelor de protecţie adecvate.

 Respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bogată în proteine, legume şi fructe, odihnă şi mişcare (mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse) este esenţială pentru menţinerea unui corp sănătos.

 

Vaccin antrigripal gratuit, pentru anumite categorii de persoane

Totodată, persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cronice cardiace şi respiratorii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate, care favorizează îmbolnăvirile sau complică afecţiunile deja existente, mai spun specialiştii de la Ministerul Sănătăţii.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a început de săptămâna trecută monitorizarea cazurilor de viroze respiratorii şi gripă, iar în curând va lansa campania anuală de vaccinare antigripală gratuită.

În cadrul acestei acţiuni, vor fi imunizate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, pacienţii cu boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medical.

Ca în fiecare an, serul va fi administrat prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a dublat numărul copiilor care ajung la spital cu afecţiuni respiratorii.
 Vizualizări articol: 685 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
S-a dublat numărul copiilor care ajung la spital cu afecţiuni respiratorii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INTREBARI,INTREBATOARE DE WEEK END trimis de
(15 oct 2011, 14:50:04
ATI AJUNS SI LA SPECIALISTII M.S.?
IN JUD.SUCEAVA,INCEPE ,,INVAZIA DE BOLI RARE,IAR SPECIALISTII SE,,PIAPTANA''SI ALEARGA DUPA FUNCTII.
CE NE POT SPUNE SPECIALISTII M.S. DESPRE BOLILE ENDOCRINE,IN EVENTUALITATEA IN CARE, INTR-UN ANUMIT MUNICIPIU DE EXEMPLU,AR EXISTA O CENTRALA TERMICA,PE RUMEGUS,IAR ACEST,, COMBUSTIBIL''S-AR ARDE,AMESTECAT CU DIFERITE SUBSTANTE TOXICE,RAMASE DE PE LA DIFERITE LABORATOARE?
DUPA CUM BINE SE STIE,JUD.SUCEAVA,PRIMEAZA FATA DE CELELALTE JUDETE,LA ,,CONSISTENTA'' PULBERILOR IN SUSPENSIE,DE MAI MULTE TIPURI,POPULATIA FIIND DEJA DESTUL DE AFECTATA,AFECTIUNILE DE SEZON FIIND DOAR UN SURPLUS,CARE PRINDE FOARTE REPEDE.
ASA CA,DRAGI SPECIALISTI,ORICAT ATI INCERCA SA MINIMALIZATI SI SA ASCUNDETI UNELE ADEVARURI,TOTUSI TRAIM IN ERA INFORMATIEI,SI, MULTI PRETINSI SPECIALISTI,AU CAM FOST DEPASITI.UNDE MAI PUI,CA MAI VINE SI SCADENTA.
E DOAR O CHESTIUNE DE TIMP.ASA SA NE AJUTE,DUMNEZEU!
1.1  RE: INTREBARI,INTREBATOARE DE WEEK END trimis de
(16 oct 2011, 11:40:52
@MONTE, foarte bine punctate problemele de mediu din Suceava in comentariul tau. Ziarele lu' peste prajit omit cu buna stiinta faptul ca Suceava e, probabil, unul dintre cele mai poluate orase din Romania.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei