Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 oct 2011 - Anul XVI, nr. 244 (4842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Flutur: Trebuie să ne luăm raniţa în spate şi să căutăm investitori

Prim-vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat, vineri, la Sibiu, că trebuie pornită o "ofensivă" de atragere a investitorilor, "cu raniţa în spate", mai ales pentru crearea de locuri de muncă, în caz contrar aproape toate eforturile administraţiilor locale şi centrale fiind inutile.

Prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, vineri, într-o şedinţă a partidului, la Sibiu, că este necesară pornirea unei "ofensive" pentru atragerea investitorilor.

"Vă propun, domnule premier, să demarăm a doua ofensivă asupra administraţiei locale: atragerea de investitori. Aproape degeaba facem noi infrastructură dacă nu aducem investitori. Trebuie noi să ne luăm raniţa în spate şi să căutăm investitori, cât de mici sau cât de mari, pentru a rezolva problemele", a spus Flutur.

El a apreciat că atragerea investitorilor ar aduce locuri de muncă extrem de necesare în această perioadă.

Totodată, Flutur i-a cerut premierului Emil Boc, în cadrul şedinţei, să se lucreze la schimbarea statutului consiliului judeţean.

"Trebuie schimbat statutul consiliului judeţean. Acest lucru trebuie reglementat, pentru că, uneori, ca reprezentant al consiliului ai luat mai multe voturi decât un parlamentar, responsabilitatea este enormă şi sunt lucruri care trebuie discutate", a afirmat Flutur.

El a spus că şi rolul primarului trebuie întărit ca să nu mai participe "ca un spectator" la şedinţele consiliului local.

Conducerea PD-L, în frunte cu premierul Emil Boc, s-a aflat, vineri, la Sibiu, la şedinţa de constituire a Comisiei naţionale pentru administraţie, ordine publică, siguranţă naţională, dezvoltare locală şi regională a partidului, la care au participat aproximativ 400 de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Trebuie să ne luăm raniţa în spate şi să căutăm investitori.
 Vizualizări articol: 1658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 8 voturi
Flutur: Trebuie să ne luăm raniţa în spate şi să căutăm investitori2.358

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(15 oct 2011, 11:32:08
Îl urmăresc cu neplăcere ( uneori nevoit fiind )
Pe neurmăritul penal Gh. Flutur cum ne uimeşte
Ne minte şi-şi minte neuronul rânjind
Că SIGUR în următorul mandat nivelu’ de trai va creşte

De ce-a scăzut ? ? ? nu-i nevoie de-un desen ... ştim
Oare pe el îl împiedică strabismul să vadă realitatea ?
Discursurile-s neasortate cu timpurile ... d’aia le restituim
Nu cred , tovarăşe Flutur , că-nţelegi gravitatea

Deep throat-ul fluturist le cam stă în gât sucevenilor
Pdl-ul a cam devenit clubul vietăţilor sordide
Ţi-ai pierdut quelque chose-ul în amestecul banilor
Să nu te miri , nene , când omu’ uşa-n nas ţi-o’nchide
2.   Oricum o sa iasa un carcalete. trimis de
(15 oct 2011, 11:56:34
Sa dispara consiliile judetiene, ar fi cel mai bine, iar fostii sau viitorii presedinti de consilii judetiene sa aiba statut de senatori. Deputatii cu legea, daca o pot face, iar senatorii cu partea economica, industrie, proiecte si alte acareturi. Prefectul ajunge iar asta votat de populatie odata cu primarii, iar daca guvernul nu face fata, sa fie exmatriculat prin votul de blam a prefectilor.
3.   Vrabia malai viseaza. trimis de
(15 oct 2011, 12:23:35
Confundati ranita cu traista, nemtii au asa ceva, iar acum depinde ce ai in ea. Facilitati economice nu, industrie pe langa Suceava a fost, dar puteti bine, sa puneti oleaca de tva, salar cel mai minim, pastrav fume, mamaliga cat incape si branza calugareasca. Cine naiba vine sa arunce banii in fantana aici si mai ai un an extrem de dur la anu`, pe langa care, 2010 o sa para ceva de vis.
4.   Drum bun si cale batuta. trimis de
(15 oct 2011, 12:50:46
Sfatul meu e sa te duci la olandezi, sa-i pupi undeva, sa le ceri scuze si sa vina sa faca sere in toate imprejurimile Sucevei, mai ales ca ai abur moca de la cet si nu trebuie mare investitie. Au cele mai noi tehnologii, se pricep la asa ceva si dai de lucru la tot orasu`. Sa te apuci sa faci fabrici aici e o utopie, tot agricultura e baza.
5.   RECOMANDARE trimis de
(15 oct 2011, 15:08:40
LUATI-VA TRAISTA,TOTI MINCINOSII DIN CAMPANIE,MANDATUL A TRECUT SI ATI RAMAS NUMAI CU MINCIUNILE.TOV. FODOREANU,UNDE SUNT INVESTITORII SI MIILE DE TINERI CARE TREBUIAU SA SE INTOARCA DIN STRINATATE?
ESTE ADEVARAT,CA IN AFARA DE NISTE SLAM DENS DE PE LA ROVINARI,PROBABIL,ALTCEVA NU VI SE DATOREAZA IN JUDET.ESTE VORBA SI DESPRE PESTERILE DE LA FD.MOLD-CUMVA IN ACEASTA POVESTE?
VA ASTEPTAM LA ANUL,CAND VETI VENI LA CERSIT VOTURI,AVETI DE RASPUNS LA MULTE INTREBARI INCOMODE.
VA PUTETI LUA SI CENTRALA TERMICA DE LA C-LUNG,SA VA TINA DE CALD,NE-ATI INDATORAT PANE PESTE CAP,SI TREBUIE SA MAI SI RASPUNDETI,CEL PUTIN PTR COMPLICITATE.
6.   Drum bun trimis de
(15 oct 2011, 16:26:31
ce frumos ar fi sa va luati ranitele in spate si sa plecati pe vreo 50 ani.............
6.1  RE: Drum bun trimis de
(15 oct 2011, 19:33:26
Nope. Sa nu plece. Sa stea aci sa raspunda pentru hotiile lor, de la gripa aviara pana la panurile taiate si bordurile schimbate (nah ca dau in patima lui ABCEDAR). Ideea insa e clra. Sa stea sa raspunda pentru ce au facut. Flutur primul in Suceava si Boc la nivel de RO.
7.   Ha... trimis de
(15 oct 2011, 19:40:52
Nu mai are cumva garda financiara ,cei de la sanipid etc etc de unde sa mai ia spaga?Pe agentii economici care existau iau saracit deja,cu marile lanturi comerciale nu se pot pune ca-i maninca...tre sa cautam carne de tun noua..cind au sa-si schimbe modul asta de a gindi poate se schimba ceva si in romania ..
8.   Are dreptate ALOEV trimis de
(15 oct 2011, 19:50:11
In NE Italiei se fac bani buni din agricultura ,bineinteles exista infrastructuri create de catre STAT(centre de recoltare a produselor,producatorului i se furnizeaza toate produsele necesarii tipului de cultura si le plateste dupa ce furnizeaza produsele,se fac conturile si i-si ia diferenta de bani) .Suceava are un potential imens..e deajuns sa se creeze o infrastructura la nivel local macar daca nu national..
9.   Ha... trimis de
(15 oct 2011, 19:50:47
Nu mai are cumva garda financiara ,cei de la sanipid etc etc de unde sa mai ia spaga?Pe agentii economici care existau iau saracit deja,cu marile lanturi comerciale nu se pot pune ca-i maninca...tre sa cautam carne de tun noua..cind au sa-si schimbe modul asta de a gindi poate se schimba ceva si in romania ..
10.   Suceava nu mai fi niciodata ceea cea fost. trimis de
(15 oct 2011, 20:53:50
Toate utilajele de la fostele fabrici din zona industriala erau in parametri buni de funtionare. Fabricile puteau fi inchise si conservate, iar datoriile, care nu erau mari atunci, preluate de stat. Asa, au fost date la fier vechi ceea ce niciun om cu scaun la cap nu face. A fost o voita distrugere a industriei locale, acum, putandu-se aidoma polonezilor sa relanseze economia. Cei care au facut treaba asta ar trebui sa faca puscarie pe viata ca au distrus sansele acestui popor. Numai pentru agricultura puteau face utilaje performante si unde nu aveam tehnica necesara pentru ele gen motor, trasmisii, aer canditonat se lua de afara. Dupa mine 40-60 dintr-un produs se putea realiza aici. La Boeing doar o mica marte din repere se realizeaza in SUA, binenteles ca si asamblarea, iar restul partilor vin din toata lumea. Acum dragi suceveni va dati seama ce ati avut si ca nu mai puteti face altceva decat agricultura. Asta multumita tuturor celor care au putut vinde gen IFA pe un dolar si se mai si laudau. IFA era o fabrica foarte moderna numai ca lipseau filtrele. Daca o conservau pana acum si cu aceste filtre, cati aveau de lucru. Nu va dati seama ca acesti politicieni si cei care au condus aceste fabrici au distrus cu buna stiinta ceea ce generatii intregi au facut, pensionari acum si care traiesc de azi pe maine. Sa-mi spuneti si mie o tara unde s-au ras zeci de fabrici otova, date la fier vechi si au construit moluri. Acum vor investitori, oare in ce domeniu, oierit, sculptura, mancare bastinasa, pai voi nu va dati seama ca nici forta de munca calificata pentru o industrie nu mai aveti, iar calificare la locul de munca sau ucenicie nu mai exista. Cata prostie sa scoti asa ceva din Codul Muncii si mai ales sa desfiintezi scolile de meserii sau profesionale. Astia si-au taiat singuri craca.
10.1  RE: Suceava nu mai fi niciodata ceea cea fost. trimis de
(16 oct 2011, 11:39:58
ma uit si ma minunez cata prostie e in capul tau sau te-a pus tov. Cusnir sa distragi atentia. pt. cultura ta generala sa stii ca IFA A TAIAT-O CU AUTOGENUL SI ATRAS-O CU BULDOZERU SI TROLIUL tocmai vajnicul reprezentant al PSD. drept urmare pe toate coclaurile au aparut statii peco (schiopul ala de la Bosanci care evadeaza din hoteluri are amintiri placute despre treaba asta) cu bazine vindute la pret de fier vechi. nu mai spun de motoare, pompe, poduri rulante, teava de inx si tabla de aluminiu. pe 15.01.90 au 50 de indivizi la poarta la IFA si au cerut inchiderea fabrici. au primit niste apa sub presiune dar si fabrica a fost oprita. apoi s-a negociat preluarea de catre celeleate intreprinderi din SV a muncitorilor. cei care au ramas au trecut la dezafectarea instalatiilor in scopul vanzarii de fier si-sau utilaje. Asa ca dute tu la prasit si lasa gargara ca n-au murit toti de la poluarea cu CS2.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei