Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 oct 2011 - Anul XVI, nr. 244 (4842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atac criminal

Drama unui tânăr rămas fără un ochi, pentru o plângere depusă la poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a rămas cu o infirmitate permanentă după ce a fost atacat violent cu un par de un consătean de 19 ani, acesta din urmă punând în aplicare o răzbunare pentru o plângere depusă la poliţie împotriva lui de către sora victimei. Agresiunea s-a petrecut în februarie 2011, iar de atunci tânărul rămas fără un ochi trăieşte o frustrare continuă: autorul se plimbă liniştit prin localitate, ba chiar, susţine el, continuă să îl ameninţe.

 

Pentru Ioan Cezar Turcu, bărbatul rămas fără un ochi, ziua de 7 februarie a fost cea mai neagră din viaţa sa. În jurul orei 19.30, Turcu, domiciliat în Huşi - Preuteşti, s-a deplasat până la staţia de autobuz din sat. Trebuia să o aştepte pe sora lui, elevă la o şcoală din Fălticeni, care venea cu un mijloc de transport spre casă.

„Sora mea depusese o plângere la poliţie pentru lovire împotriva lui Mihai Moşneagu, iar acesta o ameninţa şi îi cerea să o retragă. De aceea, seara, când venea de la şcoală, mergeam în staţie şi o aduceam acasă”, povesteşte bărbatul.

În staţia de autobuz, la câteva secunde după ce sora sa a coborât, s-a petrecut şi atacul.

„El (n.r. - Mihai Moşneagu) mă aştepta cu încă patru indivizi. Nu am apucat să reacţionez, mi-a dat un par în cap şi am căzut. Sora mea a luat-o la fugă, a reuşit să scape. Când am dat să mă ridic, m-a mai lovit o dată, am căzut din nou, apoi au tăbărât şi ceilalţi cu picioarele pe mine”, a relatat victima cum s-a petrecut agresiunea.

 

Varianta victimei, confirmată de poliţie

Trebuie spus că ancheta de la acea vreme a poliţiei a confirmat aproape în totalitate ceea ce povesteşte victima.    

S-a stabilit că tânărul de 19 ani a început să-i reproşeze lui Turcu despre plângerea la poliţie, după care i-a aplicat violentele lovituri cu parul. Singurul aspect diferit din ancheta poliţiei este legat de numărul de persoane care au participat la agresiune. În ancheta preliminară a poliţiei se preciza că atât victima, cât şi agresorul erau însoţiţi fiecare de câte alte două persoane.

 

Numeroase fracturi ale oaselor capului, lipsă totală a vederii ochiului stâng 

Turcu a fost internat mai întâi la Spitalul Judeţean Suceava şi apoi la o unitate spitalicească din Iaşi, având multiple leziuni grave la cap.

Constatările din certificatul medico-legal al victimei spun totul despre violenţa atacului.  

Ioan Cezar Turcu prezenta multiple fracturi la nivelul oaselor, şi anume: oasele nasului, frontal stânga în zona orbitei, fractură os malar stâng, fractură perete anterior sinus, fractură sept nazal osos. De asemenea, se mai arată în certificatul medico-legal, victima prezenta două plăgi contuze orbitare cu secţiune de nerv optic stâng cu lipsă totală a vederii, rupturi parţiale ale unor muşchi ai globului ocular stâng, leziuni care necesită 80-90 de zile de îngrijiri medicale, cu incapacitate de muncă corespunzătoare.

Cea mai tristă concluzie a medicului este legată de starea ochiului stâng.

„Lipsa totală a vederii ochiului stâng îi conferă victimei o infirmitate definitivă cu invaliditate parţial definitivă, cu scăderea capacităţii de muncă cu 35%”.

 

„Să mă răzbun şi eu pe el sau să aştept ca legea să facă dreptate?”

„Mi-am pierdut complet vederea la ochiul stâng, nu mai sunt om, nu ştiu cine o să mă mai angajeze de acum. Cel care m-a atacat e acasă, bine mersi, şi îmi transmite că mă va ataca din nou. Ce să fac, să mă răzbun şi eu pe el sau să aştept ca legea să facă dreptate, ceea ce văd că nu prea se întâmplă”, şi-a spus năduful bărbatul de 30 de ani.

El spune că atacatorul său ori membrii familiei acestuia nu au dat nici un semn de compasiune sau părere de rău în cele nouă luni trecute de la agresiune.  

Ne-am interesat despre dosarul său şi am aflat că acesta se află încă în cercetare la un ofiţer de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, cel care l-a preluat imediat după comiterea faptei.  

Inspectorul Ionuţ Epureanu, din cadrul IPJ Suceava, ne-a informat că faţă de autor se fac cercetări pentru infracţiunea de vătămare corporală gravă, iar ancheta poliţiei este aproape de a fi finalizată. În aceste condiţii, în curând organul de cercetare penală va înainta dosarul procurorului, cu propunere de trimitere în judecată a învinuitului.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drama unui tânăr rămas fără un ochi, pentru o plângere depusă la poliţie.
 Vizualizări articol: 1220 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 24 voturi
Drama unui tânăr rămas fără un ochi, pentru o plângere depusă la poliţie4.8524

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(15 oct 2011, 11:10:31
Murdar de gânduri , îmbâcsit de griji
Alergi într-o cursă cu obstacole , alergi
Prin viaţa ta , printre alte slugi
Ştii că alergi , dar .. nu contează ! nu înţelegi !

Obstacolu’i înalt şi-i mult prea curând
Ai ( încă) amintirea unei copilării încă neconsumate
Te convingi că vei spune NU dar te trezeşti acceptând
Şi-ţi spui :
Hai că .. de data asta ...dar .. mâine mă voi impune ( poate )

Şi alte gânduri distilate de nopţi nedormite
Şi alte speranţe nerostite transformate-n obsesii
Îţi aglomerează alte şi alte zile prohibite
Şi ( cred ) frate .. vei face la nesfârşit concesii
1.1  RE: * trimis de
(15 oct 2011, 11:19:08
Crezi ca pe bietul om il ajuta cu ceva "versurile" tale scremute? Sau speri ca o sa te remarce un critic si o sa ajungi celebru? In tot cazul, mai bine ai face ceva mai util decat sa-ti caznesti neuronii comitand aceste rahaturi...
1.2  RE: * trimis de
(15 oct 2011, 12:37:30
prietene , fiindcă tu te scremi când citeşti îţi crează impresia că-mi căznesc eu neuronii când scriu ... Creierul tău e ,,blestemat'' cu un sistem limbic paleomamalian
1.3  RE: * trimis de
(15 oct 2011, 18:23:16
ce sugaci debil......care neuroni bai victima...tu nu vezi ce mizerii debitezi???...cretin din nastere,asta`i abecedarul uzat de sistemul ticalosit:))))
2.   DA ! trimis de
(15 oct 2011, 11:18:15
Fati singur dreptate ! Omoaraii pe fraieri, rupele mana, scoatele ochii. Ai grija sa nu ai martori. Toate cele bune ! Traiasca proprietarul ce a rupt coaiele braconierilor ! !!
3.   ....... trimis de
(15 oct 2011, 12:40:00
In romania ar trebui sa se aplice legea:ochi pt.ochi si dinte pt.dinte daca astepti sa iti faca justitia dreptate ai de asteptat mult si bn si pana la urma,tot victima e de vina.Cat despre abcdar ignorati-l oameni buni e o tara ;democrata; fiecare are dreptul la o parere,astea sunt parerile lui.Eu chiar ma gandesc, ca e inteligent pt.ca pana acum nu a raspuns nici unei provocari desi a fost facut cu oua si otet in multe comm-rii."TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL"un citat adevarat.
4.   Trist trimis de
(15 oct 2011, 13:09:45
E trist ce a patit baiatul asta, dar nu trebuia sa se bage, trebuia sa o lase pe sorasa sa-si ia 2-3 palme pentru ca sunt convins ca le merita, toate relele se intampla de la femei, bani si alcool.
4.1  RE: Trist trimis de
(15 oct 2011, 17:04:29
prietene daca as spune ca esti idiot te-as dota de capacitate intelectuala....asa ca nici macar idiot esti incredibil de prost ...cum poti sa faci asemenea afirmatii???? societatea a ajuns unde a ajuns din cauza ignorantilor ca tine.....cred ca multi s-ar fi bagat pentru o necunoscuta imagineaza-ti pt o sora....femeia avea depusa o plangere in contra de un individ violent, acesta probabil cercetat in libertate se duce si da un par in cap...ca si cum nu ar fi suficiente dovezi de ca idiotul ala e un tip periculos si agresiv , politia si procuratura decide sa-l cerceteze in libertate.....halal justitie de ca kt avem in romania......
4.2  RE: Trist trimis de
(15 oct 2011, 17:14:15
Asa ai fi procedat si tu daca cineva s-ar lua de o sora de-a ta?
Ti se pare normal ca sora-ta sa ia 2-3 palme fata de tine?
4.3  RE: Trist trimis de
(15 oct 2011, 20:07:04
Daaa, ai mare dreptate.. ''toate relele se intampla de la femei'' ... cea mai mare parte de vina o are m.a.t.a, ca a facut un b.o.u ca tine.
4.4  RE: Trist trimis de
(15 oct 2011, 20:15:09
Daaa, ai mare dreptate.. ''toate relele se intampla de la femei'' ... cea mai mare parte de vina o are m.a.t.a, ca a facut un b.o.u ca tine.
5.   A dat cu parul, pari sa primeasca trimis de
(15 oct 2011, 13:33:07
Trebuie sa stai bine cu capul, si sa nu procedezi la fel celui, care acum se plimba prin sat liber fara nicio remuscare. Asteptand justitia care in timiditate ei va da un verdict cu suspendare si o plata jenanta acestui tanar, eu unul sant pentru zicala "Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte"
5.1  RE: A dat cu parul, pari sa primeasca trimis de
(15 oct 2011, 13:34:50
erata: sant de acord cu zicala SCUZE
6.   Dinte pentru dinte trimis de
(15 oct 2011, 13:44:47
Dreptatea trebuie facuta. Un putan de 19 ani merge cu altii de varsta lui si dau in drapta si in stanga dupa cum simt ei.
Ganditi-va ca acesti nerozi oricand pot omori, pot viola, pot schingiui. Cine le da acest drept?
E simplu: Ei vad ca nimeni nu ia masuri.
Uniti-va oameni, prindet-ii si faceti-va dreptate!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dati-le pana se satura.
7.   REMARCA trimis de
(15 oct 2011, 14:48:40
In legatura cu domnul care compune versuri nu stiu ce aveti cu el atata timp cat respecta regulile si nu injura sau altceva ,ce tot va legati de el ? El gaseste oportun sa comenteze in rime uneori sunt chiar amuzante. Ma intristat mult acest articol si vreau sa va spun ca astfel de cazuri sunt multe..sper ca justitia sa isi fac treaba !
8.   Esti penibil abcdare!! trimis de
(15 oct 2011, 15:14:06
Ti-ai "ingropat" unul din conturi-sluga de ariel ca sa-ti faci altul-bashita de crisaami ca sa te ridici in slavi? De ce nu incerci sa ne uimesti cu ceva mai intelgent? Maximul tau de inteligenta ar fi absenta ta totala. Sper ca n-ai tupeul si nesimtirea ca sa te compari cu Voda Lapusneanu si sa-mi raspunzi ca "daca voi nu ma vreti eu va vreau" !!! Doar tu stii cel mai bine ca n-ai sa fii niciodata Voda, pentru ca tu esti iNparatul iNpotent. Putina decenta "maestre"... Maestre???rolling on the floor=))=))=))
9.   Incredibila justitie trimis de
(15 oct 2011, 17:09:28
este incredibila ´´ justitia´´ romaneasca....idiotul care a dat cu parul era cercetat in libertate pentru o plangere de agresiune....s-a facut dovada faptului ca a recidivad in comportament agresiv totusi ´´ justitia´´ suceveana nu il considera pericol public....probabil ca nici dupa ce va baga cutitul in cineva nu va fi cercetat in stare de arest....pentru ca in tara noastra de ka k t justitia exista doar pentru ´´ prieteni´´.......tara frumoasa ...pacat ca e locuita...
10.   Nu mai are rost trimis de
(15 oct 2011, 21:41:31
Imi este scarba de justitia si politia din Romania! SCARBA!
10.1  RE: Nu mai are rost trimis de
(16 oct 2011, 01:46:46
Muta-te,emigreaza!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei