Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 oct 2011 - Anul XVI, nr. 244 (4842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pagube de un milion de euro pentru bunurile publice şi 135 de răniţi, după violenţele de la Roma

Duminică, 16 Octombrie 2011 (20:02:37)

Cele mai grave violenţe înregistrate la Roma în ultimii ani, cu ocazia zilei mondiale a "indignaţilor" de sâmbătă, s-au soldat cu 135 de răniţi, între care 105 poliţişti, şi au cauzat pagube evaluate la un milion de euro bunurilor publice, au anunţat duminică surse oficiale, citate de AFP.

Printre cei 30 de manifestanţi răniţi, doi au avut degete amputate din cauza exploziei unor bombe fumigene, precizează sursele citate de agenţia ANSA.

"Trebuie să acţionăm cu fermitatea adecvată împotriva acestor brute", a declarat duminică primarul Romei, Gianni Alemanno, care s-a deplasat în zona pieţei San Giovanni in Laterano, din apropierea centrului oraşului, devastată de violenţe.

"Evaluăm la un milion pagubele suferite de bunurile publice şi trebuie evaluate şi pagubele suferite de proprietăţile private", a subliniat el, adăugând că municipalitatea va cere ajutorul statului pentru a despăgubi persoanele particulare.

El a mai precizat că municipalitatea se constituie ca parte civilă şi va demara o acţiune în justiţie împotriva a 12 manifestanţi deja arestaţi şi că vor fi făcute şi alte arestări, pornind de la înregistrările video realizate de poliţie în timpul manifestaţiilor.

Manifestanţii au incendiat mai multe maşini, au spart ferestre şi vitrinele unor bănci şi magazine şi au incendiat un depozit al armatei din centrul oraşului. Confruntările din piaţa San Giovanni in Laterano au durat patru ore.

Intervievat de ANSA la spital, un poliţist care a scăpat din maşină înainte de a fi incendiată de manifestanţi a declarat că nu a mai văzut un asemenea grad de violenţă.

"Din fericire, purtam casca. Altfel aş fi fost mort", a povestit poliţistul. "Nu puteam nici să avansez, nici să întorc. Au spart oglinda retrovizoare şi au reuşit să deschidă una dintre uşile vehiculului. Apoi nu îmi mai amintesc nimic. Am fugit", a adăugat el.

Ministrul de Interne, Roberto Maroni, a condamnat violenţele şi a mulţumit forţelor de ordine pentru faptul că nu s-au înregistrat morţi. "Vreau ca autorii acestor violenţe, care sunt infractori înveteraţi, să plătească şi să fie un exemplu pentru alţii", a precizat el.

Un sindicat al poliţiştilor, UGL, a deplâns faptul că Maroni a "subestimat grav" potenţialul violent al manifestanţilor.

Poliţiştii, gardienii de închisori şi pompierii au decis să organizeze propriile manifestaţii luni, împotriva reducerilor bugetare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pagube de un milion de euro pentru bunurile publice şi 135 de răniţi, după violenţele de la Roma.
 Vizualizări articol: 606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pagube de un milion de euro pentru bunurile publice şi 135 de răniţi, după violenţele de la Roma0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei