Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 oct 2011 - Anul XVI, nr. 244 (4842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Ţinta de serviciu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preţ de două zile consecutive, cotidianul „Adevărul” a avut pe prima pagină drept articole „de bază”, cu trimitere în multe alte pagini din interior, nişte chestii ciudate (dar pline de metafore, precum „generaţia mută”!) din care rezultă că singurul vinovat pentru eşecurile pe bandă rulantă ale reprezentativei din ultimii 2057 de ani este Adrian Mutu. Am înţeles din lecturarea ambelor rechizitorii că ăsta a fost de vină şi că n-a jucat cât era suspendat (că dacă ar fi fost pe teren, he-he!, ce am mai fi zburdat noi prin Armenia, de exemplu) dar şi că atunci când era pe teren, chiar dacă până acum a înscris pentru Naţională mai mult decât toţi ăilalţi la un loc, tot el a fost vinovat de necalificări. Citeşti şi, când termini, te întrebi dacă nu te-ai tâmpit, fiindcă evident că nu înţelegi nimic. Absolut nimic. Din toată deversarea de ură la adresa lui Mutu rămâne totuşi şi o idee cât de cât coerentă, anume că Naţionala, de multă vreme încoace, se alcătuieşte în jurul lui. Ajunşi aici, ne confruntăm cu o întrebare simplă la care însă răspunsul e al naibii de complicat: ce înseamnă „în jurul lui”? Nu mai departe de meciul cu Belarus, s-a putut vedea cu ochiul liber că numitul Mutu, după ce a înscris golul promis (primul al unui român pe noul stadion) a mai forţat şi obţinerea unui penalty, chestie finalizată cu succes, iar ca bonus l-a şi transformat în gol printr-o execuţie absolut spectaculoasă. Iar dacă îi reuşea şi cel de-al treilea, din forfeca aia laterală, ar fi ieşit nu doar un hattrick splendid, ci şi o victorie pentru Naţională. Ce era însă „în jurul lui” Mutu? Prăpăd. Nenorocire. Cataclism. O gaşcă de împiedicaţi care pe lângă că nici măcar nu înţelegeau pasele lui Mutu, neajungând la minge, atunci când totuşi se trezeau din întâmplare cu „obiectul” la copită, rezolvau faza instantaneu, returnându-l adversarului, că doar şi el e om. Ăla în poartă se uita ca boul la mingile pe sus, că doar n-are decât puţin peste 2 metri înălţime!, Moţi, când nu lufta decisiv, crea culoare tot pentru adversari, Marica juca precum în Bundesliga (adică se visa tot pe bancă), iar Sânmărtean cred că şi-a adus aminte că meciul cu Steaua e mai important. Conform „Adevărului”, singurul vinovat e Mutu. Abia aştept să-l văd înscriind în următoarea campanie vreo 7-8 goluri cu care, din cauza lui, să aflăm din „Adevărul” că s-a ratat calificarea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţinta de serviciu.
 Vizualizări articol: 1056 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Ţinta de serviciu3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei