Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 oct 2011 - Anul XVI, nr. 241 (4839)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lucrări

Israelienii de la Shapir Structures au început să plombeze DN 18 de la Iacobeni la Cârlibaba

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoferii care vor circula pe DN 18 între Iacobeni şi Cârlibaba vor scăpa de coşmarul gropilor din asfalt. Şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, Dănuţ Pilă, a anunţat în cursul zilei de ieri că firma Shapir Structures din Israel a început din această săptămână lucrările de plombare a gropilor, astfel încât drumul să fie practicabil. Dacă aceste lucrări se vor finaliza până la sfârşitul anului, unul dintre cele mai importante drumuri turistice, care face legătura cu judeţul Maramureş, va putea fi folosit din nou de şoferi, fără ca aceştia să mai aibă teama că maşinile lor vor fi distruse. Asta în condiţiile în care, în prezent, drumul de la Iacobeni spre localitatea Borşa, din Maramureş, prin comunele Ciocăneşti, Cârlibaba şi pasul Prislop, este aproape impracticabil.

Dănuţ Pilă a subliniat că firma din Israel va interveni pentru astuparea gropilor, tot aceasta urmând să se ocupe şi de întreţinerea acestui drum pe timp de iarnă.

„Într-o primă fază, firma respectivă trebuie să asigure condiţii de trafic bune, mai ales că se apropie sezonul rece, urmând ca apoi să înceapă efectiv lucrările de reabilitare a tronsonului de drum de la Iacobeni la Cârlibaba. Iar după aceste plombări provizorii se va putea circula în condiţii mai bune decât cele din momentul de faţă”, a spus Dănuţ Pilă.

Firma Shapir Structures din Israel a câştigat licitaţia pentru reabilitarea tronsonului din drumul naţional 18 de la Iacobeni la Moisei, în Maramureş, valoarea investiţiei fiind de 340,06 milioane de lei (fără TVA), adică aproape 80 de milioane de euro. Proiectul este finanţat de către Banca Europeană de Investiţii, prin Programul de Reabilitare Drumuri şi de către Guvernul României. Firma din Israel ar urma să reabiliteze drumul pe o porţiune de 88,46 de kilometri, iar lucrările de artă vor presupune intervenţii la 26 de poduri şi 405 podeţe.

Pe de altă parte, Dănuţ Pilă a mai precizat că o altă investiţie care va începe în judeţul Suceava va fi modernizarea Drumului Naţional 29, între Suceava şi Botoşani. El a arătat că proiectul tehnic pentru această investiţie este depus în momentul de faţă la Compania de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi, pentru a obţine avizele necesare. Investiţia va fi realizată de firma Spedition UMB, care va executa lucrările de modernizare a 39,07 kilometri de drum.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Israelienii de la Shapir Structures au început să plombeze DN 18 de la Iacobeni la Cârlibaba.
 Vizualizări articol: 792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Israelienii de la Shapir Structures au început să plombeze DN 18 de la Iacobeni la Cârlibaba5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei