Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 sep 2011 - Anul XVI, nr. 220 (4818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Monica Tatoiu: Minim 40% dintre membrii Parlamentului ar trebui să fie femei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Fundaţiei Noi Citim, Monica Tatoiu, consideră că femeile ar trebui să fie reprezentate mult mai bine în Parlamentul României. Monica Tatoiu a participat ieri, la Prefectura Suceava, la seminarul naţional „Implementarea abordării integratoare de şanse în administraţia publică”, la discuţii fiind prezenţi reprezentanţi ai Guvernului României, ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, ai Ministerului Muncii Familiei şi Protecţiei Sociale, ai Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, precum şi ai prefecturilor, ai autorităţilor publice locale, ai serviciilor publice deconcentrate, ai ONG-urilor judeţene şi de la nivel naţional.

Printre invitaţi s-au numărat deputatul Sanda-Maria Ardeleanu, subprefectul Angela Zarojanu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Monica Tataru, precum şi reprezentanţi ai mai multor instituţii sucevene.

În cuvântul său, Monica Tatoiu a precizat că în prezent femeile nu sunt reprezentate îndeajuns în Camera Deputaţilor şi Senatul României, fiind necesară o lege care să stabilească un procent minim de reprezentare a femeilor în Parlament.

„Nu sunt feministă, dar cred că sunt prea puţine femei în Parlamentul României. Competiţia este mult prea mare şi trebuie create oportunităţi şi pentru generaţiile care vin, şi care nu sunt numai de femei superficiale şi blonde. Susţin cu tărie o lege care să aducă în Parlamentul României nu 20%, ci minim 40% femei. Anumite voci vor întreba de ce să creăm nişte oportunităţi femeilor şi să nu plecăm de la competenţă. Tocmai din cauza asta. Competiţia este acerbă pentru ocuparea funcţiilor publice. Şi atunci, până ce prin breşa aceea mică, cât gaura cheii, nu se creează o uşă, este nevoie de impunere. După care procesul se va autoregla”, a spus Monica Tatoiu.

În cadrul seminarului de ieri de la Prefectura Sucevei au fost dezbătute teme precum promovarea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, eliminarea discriminărilor privind încadrarea persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii, precum şi creşterea eficienţei structurilor instituţionale şi a personalului implicat în problematica incluziunii sociale în administraţia publică.

 

Sorin Popescu: egalitatea de şanse trebuie promovată în toate domeniile societăţii

În mesajul transmis de prefectul Sorin Popescu la începerea seminarului, citit de purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Monica Tataru, s-a subliniat faptul că pentru a asigura egalitatea de şanse este nevoie în primul rând de schimbarea modului de a gândi, iar schimbarea mentalităţii ar trebui să se întâmple de ambele părţi, respectiv şi din partea celor care discriminează, cât şi din partea celor discriminaţi.

„Egalitatea de şanse ar trebui promovată şi aplicată în toate domeniile societăţii, nu doar în administraţia publică, cu atât mai mult cu cât toate ţările civilizate oferă şanse egale tuturor categoriilor care la noi sunt numite, în mod discriminator, defavorizate. Mă refer aici la persoanele cu dizabilităţi, la cei care aparţin altor etnii, la cei care depăşesc o anumită vârstă şi, de ce nu, uneori chiar şi la femei”, consideră prefectul judeţului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Monica Tatoiu: Minim 40% dintre membrii Parlamentului ar trebui să fie femei.
 Vizualizări articol: 1646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Monica Tatoiu: Minim 40% dintre membrii Parlamentului ar trebui să fie femei2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Reprezentare in Parlament trimis de
(17 sep 2011, 12:58:06
Da,sunt de acord cu policalificata analista si atoatestiutoare doamna de mai sus.Singurele probleme ar fi cele referitoare la raionarea parlamentului in cabinete de siliconare,plastifiere,vulcani sedinte ar fi ca-n cotetul de gaini,mai ales cand se vor dezbate proiecte importante de legi,cum ar fi obligativitatea purtarii la cresa a chilotilor cu cristale made in Botezatu sau acordarea de subventii pentru cresterea "animatoarelor"de rasa pura,romaneasca.
2.   Comentariu trimis de
(17 sep 2011, 14:38:49
Femeile sunt reprezentate cu brio de care Elena Udrea si Roberta Anastasie.
3.   Vrea in Parlament... trimis de
(17 sep 2011, 19:27:48
Pe toate posturile tv o vad pe aceasta doamna, comenteaza toate stirile, se crede atotstiutoare, presedinte de comitete si comitii, cred ca .......vrea in Parlamentul Romaniei, isi pregateste terenul ;
4.   Femeile in politica trimis de
(17 sep 2011, 21:34:33
Hai sa incercam cu 40% , apoi daca nu intra si monica tatoiu mutam stacheta la 50 ... 60 .. 70 ... 80 .90 ...97..98.99 % poata asa prinde si monica un loc in parlament ... Eu as inerzice femeile in parlament ... pentru simplu motiv ca o data de luna 5 zile au probleme hormonale , Doamne fereste de decizii luate in zilele de ciclu .
5.   Nu mai pot trimis de
(18 sep 2011, 13:39:14
Nu mai pot cu Tatoiu, nu mai vreau, pentru ce ne agresati cu aceasta individa timpa. Unde te uiti Tatoiu. Retete, sfaturi, politica, sex,sanatate. Aceasa enciclopedie a neamului cu privirea ei > ne agreseaza bunul simt inteligenta si pofta de mincare.
Acum, aceasta urmasa a Elenei Ceausescu, o alta savanta de renume mondial , se crede un fel de profet al natiunii se viseaza poate presedinta, la sustinerea pe care o are ve-ti vedea ce va >, vai de natia aceasta murdarita de toate scursurile.
A mirosit ciolanul in politica si acum trage tare poate prinde ceva si ea.
6.   Intrebare trimis de
(18 sep 2011, 14:04:02
Chiar ma intrebam: Cand va aparea Monica Tatoiu si in presa locala? Uite ca a aparut ! Doamne! Cand vom scapa de asemenea nesimtiti_ Nu poti sa deschizi un program la televizor, o revista, un ziar, sa nu dai de aceasta a tot priceputa si atotstiutoare, Doamne, asta a intrecut-o chiar si pe Elena Ceausescu. Oare exista un domeniu in care sa nu fie specialista? Oare ce putem face sa scapam de ea? Trimite-o Doamne in iad sa dea indicatii acolo! Dar cel mai de condamnat sunt ziaristii si moderatorii care o tot aduc in prim plan. Oare sunt platiti?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei