Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 sep 2011 - Anul XVI, nr. 220 (4818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Gospodărire proastă

UJSL Suceava, dusă spre faliment de Gheorghe Vlădău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu doar doi angajaţi, Uniunea Judeţeană a Sindicatelor Libere (UJSL) Suceava a reuşit „performanţa” de a rămâne datoare la bugetul asigurărilor de stat cu peste 100.000 de lei. Culmea este că totul s-a petrecut în termen de numai doi ani, din iulie 2009 şi până în iulie 2011. Gheorghe Vlădău, personaj aflat în structura de conducere a UJSL Suceava încă de la început, este cel care gestionează în acest moment destinele sindicatului la care afirmă că ar fi afiliaţi 15.000 de oameni, din care 12.000 provin din educaţie.

Pentru a afla cum a reuşit să ducă la sapă de lemn UJSL Suceava, l-am căutat ieri, în jurul orei 13.00, pe Gheorghe Vlădău la sediul din strada Ştefan cel Mare, vizavi de sediul BCR.

Am găsit o uşă încuiată, iar dintr-un birou alăturat ni s-a spus că „pe domnul de la sindicat îl găsiţi doar până la ora 12.00”.

În aceste condiţii, am luat legătura telefonic cu Gheorghe Vlădău pentru a afla secretele datoriei de 105.114 lei stabilită de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava în contul UJSL Suceava.

Vizibil iritat de tema discuţiei, Vlădău a oferit câteva explicaţii, care erau de fapt mai mult acuzaţii la adresa celorlalte structuri sindicale din judeţ.

Potrivit liderului UJSL Suceava, datoria către bugetul de stat nu a putut fi acoperită, printre altele, din cauza celor de la Cartel Alfa şi CNSLR Frăţia. „Avem procese câştigate cu amândouă sindicatele şi bani de încasat. De la Cartel Alfa avem de luat 25.000 de lei, iar de la CNSLR Frăţia trebuie să primim 12.000 de lei. Nu ne-au plătit aceşti bani şi i-am evacuat din sediul care ne aparţine. Ăsta este motivul real pentru care avem datorii la bugetul de stat”, a spus Gheorghe Vlădău.

Întrebat ce se întâmplă cu chiriaşii din clădirea aflată în proprietatea UJSL Suceava şi situată într-un spaţiu ultracentral, Vlădău a dat din colţ în colţ. Ba că sunt chestii interne şi nu ne interesează pe noi, ba că cei care stau acolo nu plătesc nici o leţcaie. Pasămite, UJSL Suceava şi Gheorghe Vlădău s-au transformat în fundaţie de caritate. Uimirea este cum unii pot sta fără să plătească chirie, aşa cum afirmă Gheorghe Vlădău, iar alţii, Cartel Alfa şi CNSLR Frăţia, au fost târâţi prin sălile de judecată pentru a se obţine evacuarea lor ca urmare a neachitării chiriilor.

 

Clădirea administrată de Gheorghe Vlădău, într-o situaţie jalnică

Deşi este situată în buricul târgului, clădirea cu o suprafaţă de 375 de metri pătraţi, aflată în proprietatea UJSL Suceava şi care ar trebui să fie administrată de Gheorghe Vlădău arată execrabil. Ferestrele nu mai au încuietori, crăpăturile de pe lângă uşi şi geamuri sunt atât de mari încât vântul, ploaia şi gerul nu întâmpină nici o piedică, podelele scârţâie ca în filmele de groază, iar mobilierul a rămas cel instalat acum vreo 30 de ani.

Starea deplorabilă în care a ajuns fostul sediu al sindicatelor judeţene, actualmente stăpânit de Gheorghe Vlădău, se poate vedea cu ochiul liber şi din exterior. Chiar dacă potenţialul clădirii este uriaş, având în vedere zona centrală în care este amplasată, proasta administrare a făcut ca acum să vedem o paragină şi nu o bijuterie.

Şi probabil că situaţia nu se va schimba în bine în viitorul apropiat, mai ales că există şi un alt risc. Pentru datoria de 105.114 lei acumulată la bugetul de stat, Direcţia de Finanţe a stabilit un grafic de eşalonare, dar orice nerespectare a condiţiilor la care UJSL Suceava, prin Gheorghe Vlădău, a achiesat va conduce la anularea acestei facilităţi. Iar pentru a-şi recupera banii, Fiscul va recurge la toate metodele legale, care pot ajunge inclusiv la scoaterea la licitaţie a clădirii de pe strada Ştefan cel Mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UJSL Suceava, dusă spre faliment de Gheorghe Vlădău.
 Vizualizări articol: 1039 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
UJSL Suceava, dusă spre faliment de Gheorghe Vlădău3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ..... trimis de
(17 sep 2011, 14:07:42
E ceea ce au facut toti care au ajuns in functii de conducere dupa anii 90'
Basescu a vindut flota,Lungu a pus pe chituci AMBRO dupa care a continuat cu orasul Suceava...Si ce e mai ciudat nimeni nu ia masuri impotriva celor care creeaza situatii de acest gen.....
1.1  RE: ..... trimis de
(17 sep 2011, 19:01:44
Ambro e una din putinele societati profitabile din judet . Nu mai departe de luna august au angajat peste 50 de salariati si s-au retehnologizat. Grupul Rossman din care fac parte si cele 2 fabrici din Romania - AMBRO Sv si ROMCARTON Bucuresti reprezinta unul din jucatorii importanti de pe piata ambalajelor din Romania si nu numai. AMBRO era un mamut sprijinit de stat. Privatizarea a insemnat si disponibilizari masive. Dar , a insemnat si supravetuire pt fabrica din Suceava. E rentabila si asta spune tot.
Pornirile tale anti - PDL-iste ar trb gestionate cu alte exemple.
2.   ... trimis de
(17 sep 2011, 14:32:58
A facut atat cat s-a priceput. Mai mult nu poate. Unii oameni sunt mai limitati decat altii si fac atat cat ii duce intelectul. Atat si nimic mai mult.
Cum a ajuns acolo (in functie) sau cine l-a pus acolo... este alta problema, de fapt este problema tuturor edililor incompetenti care ne conduc de atata vreme.
Uite de asta "ceilalti" (din afara) o duc bine, iar noi o ducem tot mai rau.
3.   Pt andutu trimis de
(17 sep 2011, 19:22:31
am lucrat in AMBRO PINA IN 1998(seful era fratele lu' lungu)dupa care mi-am luat singur bocceluta si am plecat.N-am nimic cu PDL in schimb lungu 1 si 2 nu-mi prea sint simpatici.e posibil sa fie o chestie personala..dar eam acolo cind se faceau minarii..Lungu,Alexa,apropo la MH1 au pus un maistru care incercase sa fure din combinat un VAGON DE GARD FORJAT...POPA..care,dupa ce a fost transferat de la ''cercetari''a reusit sa ''marite ''si presele sugarede la MH1..Sau recuperat dar afacerea sa musamalizat de la ''centru''
Si intorcindu-ma la subiect ,unchiul meu lucreaza la carton ondulat si-mi spunea in august ca se vorbeste de disponibilizari...
nu are nici o leg cu articolul e doar un raspuns la un comentariu..si sint apolitic
4.   Romania incredibila trimis de
(17 sep 2011, 21:14:54
In toata legilatia din Romania nu este prevazut un singur criteriu de performanta pentru directori , manageri , sefi deconcentrate , ministrii ..... li se da un mandat si ei fura de rup , nu exista un contract de managent cu criterii de performanta , in care sa zica ca la prosti ... d-le ai luat unitatea X de la criteriile Y si le duci la performantele Z prin pasii W , utilizand metodele Q si vei fi judecat dupa codul R ..... ATUNCI ROMANIA VA FI PERFORMANTA . (Aici Consilul de Administratie poarta una din vine) . ..... Ca fapt divers nenea din poza pare pensionar , ... chiar nu exista un manager tanar cu entuziasm si ideii reformatoare .... zic si eu ..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei