Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 sep 2011 - Anul XVI, nr. 220 (4818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Inaugurare

80 de familii tinere din Rădăuţi au primit cheile noilor apartamente ANL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deşi problema locuinţelor în municipiul Rădăuţi este departe de a fi rezolvată, situaţie valabilă la nivel naţional, primarul localităţii, Aurel Olărean, a făcut încă un pas spre „ameliorarea” acestei probleme. 80 de familii tinere din municipiul Rădăuţi au primit în cadru festiv, ieri după-amiază, în prezenţa directorului general adjunct de la Agenţia Naţională a Locuinţei, Liviu Marcheş, cheile noilor apartamente ANL din Calea Bucovinei.

Blocul ANL, situat chiar la intrarea în municipiu dinspre Suceava, însumează 80 de unităţi locative, mai precis, 60 de apartamente şi 20 de garsoniere.

“Astăzi (n.r. ieri) a avut loc, în mod oficial, predarea cheilor către tinerii beneficiari ai acestor locuinţe, locuinţe care au fost repartizate de către o comisie mixtă formată din consilieri locali şi din reprezentanţi ai executivului local. Utilităţile sunt în funcţiune, toate cele patru blocuri sunt racordate la apă, prin prestatorul local de utilităţi se asigură apa caldă, pentru energia electrică beneficiarii nu mai au decât de instalat contoarele, iar pentru energia termică, SC Servicii Comunale are obligaţia ca până pe 15 octombrie să branşeze blocurile”, a declarat inginerul Lucia Ruscior, la biroul Spaţiu Locativ din cadrul Primăriei Municipiului Rădăuţi.

Dacă locuinţele ANL au fost atribuite familiilor cu venituri sigure, pentru a le oferi acestora posibilitatea cumpărării după termen de un an, şi în acelaşi timp pentru ca administraţia locală să poată folosi aceste sume la construcţia altor locuinţe, executivul local a avut în vedere şi familiile nevoiaşe pentru care va inaugura, cel mai târziu în vara viitoare, un bloc de locuinţe sociale.

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a declarat: „Sunt fericit că tinerii locatari s-au mutat în casă nouă, şi în acelaşi timp că, pentru un procent din solicitanţii de acest fel de locuinţe, s-a găsit rezolvare. Vreau să menţionez că trebuie făcută o diferenţă între locuinţele sociale şi cele ANL. Conform modificărilor aduse legii, locatarii din blocurile ANL au posibilitatea să-şi cumpere locuinţele după o perioadă de un an. E important ca tinerii ce dobândesc locuinţe ANL să fie persoane cu venit sigur, astfel să aibă posibilitatea de a cumpăra apartamentul, pentru că aceşti bani se vor întoarce la comunitate şi vor crea posibilitatea realizării unor noi locuinţe ANL. Pentru cei cu probleme sociale se vor construi, până cel mai târziu în vara anului viitor, câteva zeci de apartamente”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 80 de familii tinere din Rădăuţi au primit cheile noilor apartamente ANL.
 Vizualizări articol: 2414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
80 de familii tinere din Rădăuţi au primit cheile noilor apartamente ANL5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei