Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 sep 2011 - Anul XVI, nr. 220 (4818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Cabinetul de endoscopie de la Spitalul Suceava a fost reamenajat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cabinetul de endoscopie de la Spitalul Suceava, situat la etajul III al unităţii, a fost reamenajat odată cu recompartimentarea spaţiilor de la acest nivel. Aşa a informat managerul unităţii, Vasile Rîmbu, care a reamintit că acest cabinet deserveşte atât pacienţii internaţi, cât şi cei din ambulatorii.

Cabinetul de endoscopie digestivă este dotat cu un set complet de videoendoscopie PENTAX, care permite explorări pe tubul digestiv superior, cât şi colonoscopii.

Activitatea cabinetului de endoscopie este asigurată de patru medici, doi medici chirurgi atestaţi în endoscopie digestivă, un medic gastroenterolog şi un medic din cadrul UPU.

Endoscopiile digestive (superioare şi inferioare) permit diagnosticarea mai rapidă şi mai precisă a pacienţilor, scurtând durata internării şi scăderea cheltuielilor de spitalizare.

 

Proceduri de înaltă performanţă

Aparatura medicală existentă asigură şi efectuarea prelevării unor biopsii în scop diagnostic, precum şi realizarea de polipectomii.

Pentru viitor, medicii specialişti de la acest cabinet şi-au propus realizarea unor proceduri de înaltă performanţă, respectiv efectuarea de bandări cu ligaturi elastice pentru varicele esofagiene sângerânde şi de sclerozări ale ulcerelor gastroduodenale sângerânde.

În ultimii ani, numărul explorărilor efectuate la cabinetul de endoscopie a crescut, arată datele statistice ale Spitalului Suceava. Astfel, în 2009, au fost efectuate 440 colonoscopii digestive superioare şi 109 colonoscopii, în 2010 - 504 colonoscopii digestive superioare şi 245 colonoscopii, iar în primele opt luni ale anului în curs - 446 colonoscopii digestive superioare şi 275 colonoscopii.

 

Lucrările de amenajare la sectorul „chirurgie septic”, aproape de final

Valoarea lucrărilor de reamenajare, care au constat în executarea de pereţi din gips carton, a unui tavan casetat pe cadru metalic, montarea de tâmplărie din elemente PVC şi geam termopan, placarea pereţilor cu covor PVC special şi zugrăveli cu var lavabil, precum şi executarea instalaţiilor sanitare şi electrice, a fost de 9.500 lei.

Vasile Rîmbu a mai anunţat că, în această perioadă, se definitivează şi lucrările de amenajare la sectorul „chirurgie septic”,lucrări ce constau în demolări ziduri, desfaceri pardoseli PVC, gresie, faianţă, demontare uşi, ferestre, executare pereţi din gips carton, tencuieli pereţi, tavane, placări gresie, faianţă, pardoseli din covor PVC trafic intens, zugrăveli pereţi şi tavane cu var superlavabil, executare instalaţii sanitare şi de climatizare şi dotare cu mobilier medical. Valoarea acestor lucrări este de 126.167 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cabinetul de endoscopie de la Spitalul Suceava a fost reamenajat.
 Vizualizări articol: 1603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cabinetul de endoscopie de la Spitalul Suceava a fost reamenajat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei