Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 sep 2011 - Anul XVI, nr. 220 (4818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eveniment

Zeci de pompieri, prezenţi joi la hramul Bisericii Militare „Sf. Ierarh Iosif de la Partoş”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Zeci de pompieri au luat parte joi la hramul Bisericii Militare „Sf. Ierarh Iosif de la Partoş”, vizavi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava.

La ora 9:00, ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a fost întâmpinat de un sobor de preoţi militari (MAI) veniţi din mai multe judeţe ale ţării, în timp ce Corala Detaşamentului de Pompieri Suceava, formată din pompieri militari şi dirijată de preotul militar al instituţiei, Ovidiu Iacob, a intonat Imnul României, „Deşteaptă-te, române!”.

 

Slujbă de pomenire, coroană de flori, cântece patriotice

Înaltul ierarh a fost aşteptat de colonelul Ioan Burlui, şeful Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Bucovina” Suceava, împreună cu prim-adjunctul acestuia, colonelul Dan Hoffman, care au luat parte şi la Sfânta Liturghie oficiată în biserica militară.

Printre pompieri, la hramul bisericii s-au aflat şi credincioşi care locuiesc în zona stadionului Areni, oameni care frecventează des această biserică, care serbează al doilea hram de sărbătoarea Sf. Ştefan cel Mare. Răspunsurile la rugăciune au fost date de Corala Preoţească din Protopopiatul I Suceava. După Sfânta Liturghie, la monumentul „Pompierul”, ridicat în faţa bisericii, preoţii au oficiat o slujbă de pomenire în cinstea ostaşilor căzuţi la datorie. S-a depus o coroană de flori la monumentul ridicat în cinstea pompierilor. Corala Detaşamentului de Pompieri Suceava, dar şi Corala Preoţească din Protopopiatul I Suceava au interpretat, în faţa credincioşilor, cântece patriotice.

Colonelul Ioan Burlui a spus că se bucură „că această biserica este o biserică vie, ne bucurăm că şi colegi de-ai noştri vin şi se reculeg în această biserică, atunci când simt nevoia”. El a mai precizat că biserica este finanţată de pompieri şi poliţişti, în parteneriat, prin adeziune benevolă. Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava i-a oferit lui ÎPS Pimen o icoană cu chipul Sf. Ierarh Iosif de la Partoş.

 

Raclă cu moaşte ale Sf. Ierarh Iosif de la Partoş

În această biserică militară se află o raclă cu moaşte ale Sf. Ierarh Iosif de la Partoş. Credincioşii care au fost prezenţi joi la hramul bisericii militare au îngenuncheat şi s-au închinat atât moaştelor Sfântului ocrotitor Iosif de la Partoş, cât şi Sfintei Cruci, a cărei sărbătoare a fost cinstită 14 septembrie

„Pompierii militari de la ISU <Bucovina> Suceava, în cinstea ocrotitorului lor spiritual, ca jertfă, au ridicat o biserică militară, mai ales că în ea se află o parte din moaştele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş, care este şi ocrotitor ale acestei biserici ”, ne-a spus preotul militar Ovidiu Iacob.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de pompieri, prezenţi joi la hramul Bisericii Militare „Sf. Ierarh Iosif de la Partoş”.
 Vizualizări articol: 2506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Zeci de pompieri, prezenţi joi la hramul Bisericii Militare „Sf. Ierarh Iosif de la Partoş”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dacă-i ordin cu placere! trimis de
(17 sep 2011, 12:48:19
Asta cu "adeziunea benevolă" este o minciunică sfruntată. Mulţi pompieri şi poliţişti n-ar da nici un leuţ;şi nu pentru că sunt atei,ci pentru că, marea lor majoritate nu beneficiază de serviciile religioase ale acestei biserici,deoarece aparţin de alte parohii sau confesiuni,unde, bineînţeles că plătesc alte contribuţii.Unde mai pui la socoteală că pe popa paroh, cei din teritoriu, nu-l întâlnesc decât atunci când vine să cerşească bani pentru diferite "trebuinţe duhovniceşti"! Sunt creştin practicant,dar cu toate acestea cred că, ar trebui limitată introziunea Bisericii în toate activităţile care nu o privesc.Le-aş sugera să se implice mai cu sârg in instituţii care întradevăr au mare nevoie de ei:orfelinate, spitale,azile de bătrâni,secţii paleative pentru bolnavii in stadiu terminal etc.Sper ca cei vizaţi să nu se supere prea tare! Am onoarea să vă salut!
Semnează:
un enoriaş dezamăgit

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei