Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 sep 2011 - Anul XVI, nr. 220 (4818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Universitatea „Ştefan cel Mare”

Locurile fără taxă neocupate vor fi redistribuite facultăţilor cu cerere mare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” va recurge şi la cel de-al treilea „plan de atac” pentru ocuparea locurilor de admitere la facultate rămase libere. În eventualitatea în care după cea de-a doua sesiune de admitere la facultate şi chiar şi după prelungirea admiterii la unele specializări vor mai rămânea locuri bugetate fără căutare la anumite profiluri, acestea vor fi redistribuite către profilurile atractive printre candidaţi. Locurile bugetate sunt aprobate de către Ministerul Cercetării, Educaţiei, Tineretului şi Sportului per universitate, iar instituţia academică le distribuie pe facultăţi, şi din acest motiv, în funcţie de cerere, ele pot fi redistribuite ulterior.

După prima sesiune de admitere la facultate, USV a mai avut libere 136 de locuri fără taxă, cinci locuri pentru romi şi 1.230 de locuri cu taxă. Perioada oficială de depunere a dosarelor a fost până pe 14 septembrie, însă unele facultăţi au luat decizia de a o prelungi, pentru anumite domenii de studiu, până pe 21 septembrie. Până pe 14 septembrie au fost depuse 500 de dosare de admitere la facultate, cursuri de zi, 157 la cursuri la distanţă şi 41 la continuare de studii. La masterat s-au depus 1.214 dosare de admitere.

După 21septembrie, după finalizarea perioadei de înscriere la toate specializările, dacă vor rămâne locuri fără taxă libere, ele vor fi redistribuite către facultăţile unde a fost cererea mare. De exemplu, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, precum şi cea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, specializarea Automatică şi Informatică Aplicată, au avut candidaţi chiar din sesiunea de admitere din iulie, când toate locurile scoase la concurs au fost ocupate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locurile fără taxă neocupate vor fi redistribuite facultăţilor cu cerere mare.
 Vizualizări articol: 1983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Locurile fără taxă neocupate vor fi redistribuite facultăţilor cu cerere mare3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei