Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 aug 2011 - Anul XVI, nr. 196 (4794)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dezarmaţi de poliţie

Sute de suceveni riscă să rămână fără pistoalele de autoapărare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de suceveni riscă să rămână fără pistoalele de autoapărare, odată cu intrarea în vigoare a noilor modificări privind legislaţia armelor şi muniţiilor, prin care a fost introdus conceptul de valabilitate a permisului de armă. După cinci ani de la eliberarea permisului de port armă, titularul este obligat să se prezinte la Serviciul Arme din cadrul poliţiei şi să aducă din nou fişă medicală, aviz psihologic, cazierul şi copie după cartea de identitate. În caz contrar, valabilitatea permisului va expira automat.

O altă noutate legislativă în domeniu este aceea că pistoalele cu gaze nu vor mai putea fi deţinute doar în baza unei notificări eliberate de poliţie, având începând din această lună acelaşi regim de autorizare ca pistoalele cu bile de cauciuc şi cele cu aer comprimat. Practic, nimeni nu va mai putea obţine dreptul de a purta o armă cu gaze doar în baza buletinului şi a cazierului, ci va avea nevoie şi de fişă medicală şi aviz de la psiholog.

Potrivit statisticilor Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în judeţ există la ora actuală nu mai puţin de 2.459 de titulari de arme – persoane fizice, care deţin în total 4.012 arme. Dintre acestea, 1.821 sunt arme de vânătoare, 428 pistoale cu bile de cauciuc, 491 arme cu aer comprimat şi 799 pistoale cu gaze, restul fiind arme de tir cu glonţ, arme de panoplie, arme de autoapărare şi pază cu glonţ.

Există în judeţul Suceava şi 110 persoane juridice (ocoale silvice, bănci, companii, firme de pază şi protecţie etc.) care deţin alte 2.537 de arme.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de suceveni riscă să rămână fără pistoalele de autoapărare.
 Vizualizări articol: 941 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Sute de suceveni riscă să rămână fără pistoalele de autoapărare4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   D trimis de
(20 aug 2011, 14:53:16
Foarte bine,reguli mai stricte ca altfel ne trezim ciuruiti pe strada!
1.1  RE: D trimis de
(21 aug 2011, 02:29:25
sa inteleg ca esti "destept " ? Crimele se comit cu ajutorul armelor inregistrate ? big grin Felicitari. Esti super inteligent
1.2  RE: D trimis de
(21 aug 2011, 13:41:51
Super inteligentule,daca un om vrea sa te raneasca/omoare o face cu orice tip de arma.Gandeste de doua ori macar.
1.3  RE: D trimis de
(21 aug 2011, 15:05:09
Omoara tu pe cineva cu un  ☭  de pistol cu bile de cauciuc si apoi comenteaza.
2.   Necesitate trimis de
(20 aug 2011, 16:46:56
Intr-adevar este un pas important si cu siguranta foarte bun, insa nu trebuie sa exageram. Va asigur ca nu veti fi ''ciuruita'' pe strada. Daca ati citit articolul pana la capat, la un calcul simplu puteti afla ca in Suceava exista aproximativ 6500 de arme.
Aceste arme se numesc ''de autoaparare'' pentru ca sunt facute in acest scop. Sunt arme neletale cu bila de cauciuc sau gaz cu care dumneavoastra va puteti apara(in conditiile legii) in cazul in care sunteti atacata. Locuiesc de mult in Suceava si sunt detinator de arma din 2007 insa nu am auzit pana acum sa fi fost oameni ''ciuruiti'' de cine stie ce clan mafiot cu pistoale cu bila de cauciuc. Va pun la dispozitie urmatorul filmuletz ca sa va mai destindeti si sa va mai dispara putin teama fata de armele pentru autoaparare. Enjoy...  ☭  ϑ
2.1  RE: Necesitate trimis de
(21 aug 2011, 13:46:41
Daca nu ati auzit de cazuri in care oamenii au fost raniti tocmai de aceste arme inseamna ca nu cititi presa.Si nu vorbeam de niciun clan mafiot ci de acei detinatori de arme.De unde stii dumitale ca intr-o zi nu innebuneste vreunul si incepe sa traga asa cum zici dumitale, cu o arma de autoaparare (in cazul in care nu are alt gen de arma)? Si se vorbeste in articol si de arme de vanatoare si de arme de tir cu glont,nu doar de armele de "autoaparare".
Si,am o intrebare : De ce nu isi cumpara toata lumea arma de autoaparare? Ca nu-si permite toata lumea sau cum?
2.2  RE: Necesitate trimis de
(21 aug 2011, 23:55:11
@Alexandram: Esti asa de proasta, incat ma mir ca nu uiti sa respiri. E uimitor ca din milioanele de spermatozoizi pe care i-a  ☭ it tac'tu, tu ai fost cel mai tare... Domnalluminii si Andrei_m ti-au explicat iar tu continui sa fii proasta.
3.   Filmuletz trimis de
(20 aug 2011, 16:49:31
Cautati pe youtube ''Mircea badea isi arata pistolul...''
4.   Precizare trimis de
(21 aug 2011, 01:38:54
O SA RAMANA FARA FARA PISTOALE DAR,RAMAN CU CONS.LOCALE,CU ACET CU DVS,CU APM,CU GdM,CU ASOC.DE PROPR.,CU DSP,ETC.
DEZASTRUL PERSISTA!
5.   =)) trimis de
(21 aug 2011, 14:04:00
acest articol ma face sa rad, dar si comentariile unora.!!
detin si eu arme si am facut toate examenele dar este o mare prostie
pentru test psihologic faci acelasi test ca ptr scoala de soferi
pentru medical la fel ( Acelasi test) ma intreb..daca ai permis de conducere de ce nu poti detine si o arma tinand cont ca sunt aceleasi examene( identice. atat psihologic cat si medical) plus ca se obtin f usor!!!!! iar dreptul unei arme de auto-aparare il avem fiecare LEGEA TREBUIE DOAR APLICATA ACOLO UNDE SE INCALCA!!
DEGEABA IMI DAI MIE O MIE DE EXAMENE ..CA TOT LE FAC !! DAR DACA ATUNCI CAND AM GRESIT LEGEA NU SE APLICA?????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei