Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 aug 2011 - Anul XVI, nr. 196 (4794)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

Cămin de bătrâni, în incinta Mănăstirii “Sfântul Gheorghe” Buciumeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a sfinţit  joi, împreună un sobor de preoţi şi diaconi, Căminul de bătrâni din incinta Mănăstirii “Sfântul Gheorghe” Buciumeni din Fălticeni.

La slujba de sfinţire au participat numeroşi credincioşi, primarul Vasile Tofan, consilieri locali, oameni care au contribuit cu bani, cu materiale sau cu muncă la ridicarea aşezământului social-filantropicde la Fălticeni.

Lucrările la noul cămin de bătrâni au început în anul 2008, cu binecuvântarea ÎPS Arhiepiscop Pimen şi sub îndrumarea Prea cuvioasei maici Mălăiescu Maria, stareţa mănăstirii, ajutată de obştea de măicuţe. Căminul va avea o capacitate de 50 de locuri, iar îngrijirea bătrânilor va fi sprijinită de maicile din mănăstire.

După slujba de sfinţire, ÎPS Pimen le-a mulţumit tuturor celor care au contribuit la construcţia căminului de bătrâni de la Mănăstirea Buciumeni sau sprijină “aceste case în care primesc adăpost, hrană şi îngrijire persoanele părăsite de copiii lor sau copiii părăsiţi de părinţii lor, cum este la aşezământul de la Dolhasca”.

Aşezământul social filantropic “Sfântul Gheorghe” Buciumeni vine să răspundă necesităţilor misionar pastorale şi filantropice ale comunităţii din zona Fălticeni, fiind al doilea din municipiul Fălticeni.

“Noi apreciem această jertfă, ajutorul celor care au contribuit la ceea ce noi am binecuvântat, la ceea ce noi am sfinţit. Ceea ce s-a făcut aici este ca o minune. A fost un ajutor şi din partea statului, dar cel mai mare ajutor a fost de la credincioşi, ale căror nume sunt scrise în cartea vieţii. Maica stareţă  a avut curajul să facă acest aşezământ pentru că a avut în inimă dorinţa de a ajuta, fiind o absolventă a Facultăţii de teologie şi asistenţă socială”, a spus ÎPS Pimen.

 

“Nu mai există dăruire şi jertfă în sufletele oamenilor”

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a făcut şi o scurtă prezentare a muncii de asistent social, precizând că în România, prin asistenţă socială se înţelege să-l asişti pe cel care lucrează, pe cel care donează, în timp de în Occident sunt persoane ieşite la pensie care se programează o zi – două pe săptămână pentru a ajuta centrele sociale.

“La noi este mai greu, pentru că lumea nu este obişnuită cu această muncă. Astăzi ducem mai puţin lipsă de alimente pentru hrana copiilor şi bătrânilor de la cămine, de fonduri pentru acoperirea cheltuielilor pentru iluminat, pentru încălzit. Ducem lipsă de personal care să îngrijească bătrânii şi copiii, pentru că nu la toată lumea îi place această muncă. La noi la cămin vin persoane care solicită adăpost, noi le putem asigura, dar având o stare de sănătate foarte şubredă le spunem că trebuie să-i îngrijească cineva pentru că noi nu avem personal suficient. Avem trista experienţă că vine o persoană, se angajează la noi la cămin, stă câteva zile, o săptămână şi după aceea pleacă. Nu mai  avem pe cine orândui acolo. Aceasta este marea tragedie. Nu mai există această dăruire, această jertfă în sufletele oamenilor. Ajutaţi aceşti săraci lipsiţi de un adăpost, de hrană, de haine şi mai ales de o îngrijire. Rog pe bunul Dumnezeuca această jertfă să fie bine primită înaintea lui Dumnezeu”, a spus ÎPS Pimen.  

Stareţa mănăstirii Buciumeni, maica Maria Mălăiescu, a precizat că se bucură de prezenţa ÎPS Pimen, a preotului protopop Constantin Patrolea şi a numeroşilor preoţi din sobor care au dorit să participe la sfinţirea acestui lăcaş de asistenţă socială, de prezenţa unui număr important al ctitorilor care au participat la construcţia aşezământului şi a altor credincioşi din municipiu care au dorit să fie alături de obştea mănăstirii la încheierea lucrărilor de construcţie a aşezământului social din incinta  Mănăstirea “Sf. Gheorghe” Buciumeni.

“În realizarea construcţiei aşezământului  ne-a sprijint ÎPS Pimen, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor şi câţiva ctitori care doresc să rămână anonimi”, ne-a spus stavrofora Maria Mălăiescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cămin de bătrâni, în incinta Mănăstirii “Sfântul Gheorghe” Buciumeni.
 Vizualizări articol: 4686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Cămin de bătrâni, în incinta Mănăstirii “Sfântul Gheorghe” Buciumeni5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei