Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 aug 2011 - Anul XVI, nr. 186 (4784)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Şocant

Copil înjunghiat de mamă pentru că cerea de mâncare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Caz şocant în satul Sasca Mare, comuna Cornu Luncii, unde o femeie în vârstă de 36 de ani şi-a înjunghiat în abdomen cel mai mic dintre fii, un băiat în vârstă de 12 ani. Şi mai şocant este şi motivul agresiunii: atât membrii familiei, cât şi victima au declarat că femeia, aflată sub influenţa alcoolului, a reacţionat violent  după ce fiul i-a cerut să-i pregătească ceva de mâncare.

 

Soţii Vasile şi Maricica Nela Manolache au împreună trei băieţi, cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani. Vecinii şi rudele cu care am vorbit ieri la faţa locului spun că familia Manolache este săracă, dar muncitoare. Cel puţin în viziunea rudelor din partea bărbatului, doar femeia este o problemă în această familie. O persoană cu un comportament normal în cea mai mare a timpului, care devine însă extrem de agresivă atunci când consumă alcool, aşa este caracterizată de rude mama celor trei copii.

 

Declaraţii şocante

Agresiunea s-a petrecut duminică seară, în jurul orei 19.00. La acea oră, acasă se afla mama, fiul în vârstă de 12 ani şi bunica acestuia. Tatăl şi ceilalţi doi băieţi mai mari erau plecaţi la pescuit, pe râul Moldova. La un moment dat, minorul a ieşit din casă plin de sânge, cerând ajutor.

„Am auzit scandal între mamă şi fiu, dar era ceva obişnuit, că se certau tot timpul când ea era în stare de ebrietate. Când am ieşit afară a strigat mama (n.r. bunica copilului, care se afla pe prag, la intrarea în casă) că a tăiat Maricica băiatul. Când m-am dus mai aproape l-am găsit pe copil pe chirostei, jos, era plin de sânge la burtă”, a declarat Eugenia Minică, cumnata agresoarei, cea care a sunat la 112 şi a alertat autorităţile.

Şocantă este şi declaraţia bunicii băiatului.

„Am auzit băiatul ţipând, a venit plin de sânge... <m-a tăiat, bunică, m-a tăiat>. Ea (n.r. agresoarea) a fugit pe altă uşă, prin spate, nu am mai văzut-o”, ne-a spus Gheorghina Manolache.

 

Mama agresoare: alcool, scandaluri şi plecări de la domiciliu

Rudele, vecinii, inclusiv soţul au declarat că Maricica Nela Manolache are un comportament extrem de agresiv atunci când consumă alcool.

„Băiatul i-a cerut mâncare, iar ea i-ar fi dat cu cuţitul. Îi mai certa, dar chiar să dea cu cuţitul nu ne-am aşteptat. O băut toată ziua la crâşmă, soţul era pe malul apei, la peşte, iar ea a fost de capul ei”, se revolta o altă cumnată a agresoarei, Viorica Ştefan.

Soţul femeii a fost uşor mai rezervat în afirmaţii, spunând că soţia sa susţine că nu a fost vorba de o agresiune, ci de un accident. Totuşi, bărbatul era sceptic că a fost vorba doar de un banal accident şi s-a plâns că soţia sa bea extrem de mult. El s-a mai plâns că, de fiecare dată, de la alcool se ajungea la scandal, după care soţia pleca timp de mai multe săptămâni în judeţul Vaslui, la mama sa. De altfel, au povestit rudele, aceasta abia revenise vinerea trecută acasă, după o lungă absenţă.  

 

Rana prin înjunghiere nu este gravă 

Ajuns iniţial la Spitalul din Fălticeni, copilul de 12 ani a fost transferat apoi la spitalul Judeţean Suceava. Plaga acestuia nu era foarte adâncă, însă a necesitat totuşi câteva copci, minorul rămânând internat în unitatea spitalicească, în secţia de Pediatrie.

Cât despre mama agresoare, după ce în cursul nopţii de duminică a fost audiată, ieri dimineaţă aceasta nu se afla acasă.

 

Femeia, reţinută aseară pentru 24 de ore

Din primele cercetări, anchetatorii au stabilit că femeia de 36 de ani şi-a agresat copilul. În primă fază, poliţiştii i-au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de loviri şi alte violenţe.

Aseară, având în vedere gravitatea unei astfel de fapte, în condiţiile în care agresiunea s-a produs în familie, s-a decis ca femeia de 36 de ani să fie cercetată şi pentru infracţiunea de rele tratamente aplicate minorului. Odată cu demararea cercetărilor pentru această infracţiune poliţiştii au decis şi reţinerea femeii.

„S-a dispus prin ordonanţă reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a suspectei şi introducerea acesteia în arestul poliţiei, urmând ca în cursul zilei de mâine (n.r. astăzi) aceasta să fie prezentată instanţei competente, în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile”, a declarat inspectorul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

Copiii vor să rămână acasă, însă doar cu tatăl lor

Referitor la acest caz s-au sesizat şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţie a Copilului Suceava.

Aceştia s-au deplasat ieri la locuinţa familiei, unde au purtat discuţii cu soţul femeii, cu fraţii mai mari ai victimei, cu bunica acestora şi cu mai multe rude. De asemenea, echipa formată pentru acest caz s-a deplasat şi la spital, unde copilul agresat a fost consiliat.

Cei trei fraţi, arată cei de la Protecţia Copilului, au declarat că vor să rămână acasă, alături de tatăl lor, care are grijă de ei. În privinţa mamei, copiii s-au declarat nemulţumiţi, copilul înjunghiat de femeia spunându-le celor de la Protecţia Copilului că vrea să locuiască în continuare cu tatăl şi cu fraţii săi, însă în nici un caz nu mai vrea să stea alături şi de mamă.

„Tatăl a fost responsabilizat şi consiliat cu privire la drepturile şi obligaţiile ce îi revin ca părinte în vederea creşterii, îngrijirii, educării şi protecţiei copiilor săi. De asemenea, acesta şi-a exprimat dorinţa de a se ocupa în continuare de creşterea lor, refuzând instituirea unei măsuri de protecţie pentru aceştia”,  se arată în comunicatul semnat de directorul executiv adjunct Florin Tărnăuceanu.

Totuşi, o decizie în cazul acestor copii nu poate fi încă luată, cei de la Protecţia Copilului aşteptând concluziile anchetei penale demarate de poliţie, dar şi a celei sociale pe care o vor efectua reprezentanţii primăriei din Cornu Luncii.

Situaţia acestei familii va fi monitorizată în următoarea perioadă, femeia riscând decăderea din drepturile părinteşti. Dacă nu vor mai apărea şi alte probleme, copiii au însă şanse să rămână în sânul familiei.        

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copil înjunghiat de mamă pentru că cerea de mâncare.
 Vizualizări articol: 1309 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Copil înjunghiat de mamă pentru că cerea de mâncare5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 9 aug 2011, 11:03:58
Dintotdeauna problema mea ( şi’a ta ) a fost mică
Iar probleme urbei , a ţării sunt ,,cu greutate ’’
La orice eveniment din viaţa mea nu tai nici o panglică
Asta în altă parte ,cu altă ocazie , şi altcineva poate

Mereu în contratimp cu interesul general
Românu-şi vede (şi-şi roade) problemele lui mici
Şi , cu toate astea, românu-i tare iar Statu-i rănit emoţional
Administrat ( logic ) de incompetenţi şi peltici

Acum , când facem Reformă nu cereţi şi voi
Salarii sau/şi pensii , ţara are probleme ... MARI
E problemă mică chiar de va fi pâinea un euroi
Problema şi greul e la ei ( la demnitari ) confused
2.   ...... trimis de
( 9 aug 2011, 12:35:20
panarama ce esti...bine ca ai putut sa il faci...traiesti din alocatia lui...da mancare nu poti sa ii dai...bautura e importanta pt tine...astfel de parinti ar trebui pedepsiti cu un tratament de sterilizare...sa nu mai faca si altsi copii pe care sa ii faca apoi sa sufere
3.   ... trimis de
( 9 aug 2011, 14:42:18
cu sterilizarea sunt de acod, mai ales ca exista posibilitatea ca respectivii plozi sa creasca sa iasa la pensie si sa faca comentarii sub forma de poezii tampe.
3.1  RE: ... trimis de
( 9 aug 2011, 14:58:44
=)), mai ales ca a inceput sa-si piarda din obiceiurile "bune". Unde ti-ai pierdut rimele abcdarule?rolling on the floor
4.   Wa ce face foamea shi alcoolul din om trimis de
( 9 aug 2011, 21:25:58
daca teash fi prins eu inaintea politziei, jur ca te faceam sa mananci cutzitul ala alcoolica distrusa, pushcaria cu tine, poate se gaseste cineva acolo satzi arate cum se baga cutzitul

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei