Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 aug 2011 - Anul XVI, nr. 186 (4784)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Trenul de epocă „Moldoviţa” a circulat plin la prima cursă spre Putna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trenul de epocă „Moldoviţa” a circulat plin, ieri, la prima cursă spre Putna. Potrivit reprezentanţilor CFR, din Gara Burdujeni s-au urcat 42 de pasageri, însă până la Putna locurile în cele patru vagoane destinate pasagerilor s-au ocupat în totalitate. Cele mai căutate au fost locurile în vagonul salon şi în compartimentele din vagonul de clasa I. Potrivit celor de la CFR, pentru prima cursă au fost vândute 79 de bilete, însă în tren au urcat şi numeroşi elevi care au parcurs traseul până la Putna. De precizat că în Gara Dorneşti, acolo unde trenul face o pauză de 35 de minute, un grup de elevi de la şcoala din această comună au vizitat vagoanele şi au participat la o lecţie deschisă de istorie cu tema „România în perioada modernă”.

În staţia finală, la Putna, pasagerii din trenul „Moldoviţa” au fost întâmpinaţi de primarul acestei comune, Vasile Hotnogu, şi de deputatul George Coroamă.

Astăzi, trenul va pleca la ora 9:00 din Gara Burdujeni spre Vatra Moldoviţei. Trenul va mai circula pe acest traseu în zilele de 11 şi 13 august. De asemenea, potrivit orarului stabilit de CFR, trenul va mai circula pe traseul Suceava – Putna în zilele de 10 şi 12 august, iar în zilele de 14 şi 15 august va avea un traseu diferit, special pentru a transporta pelerinii care vor veni la Basilica Minor din Cacica şi la Mănăstirea Putna. Astfel, în cele două zile trenul va pleca la ora 9:05 din Gara Burdujeni şi va ajunge în Cacica la 10:36, iar după o pauză de aproape trei ore, va pleca din Cacica, la ora 13:26, către Putna, unde va ajunge la 18:21. De la Putna trenul va pleca spre Suceava la ora 20:20 şi va ajunge în Gara Burdujeni la ora 00:18.

Aducerea trenului de epocă „Moldoviţa” face parte din proiectul turistic „Pelerin în Bucovina”, promovat de Consiliul Judeţean Suceava.

Pe de altă parte, Niculai Barbă, consilierul şefului administraţiei judeţene, a spus că tot în cadrul acestui proiect, duminica trecută a fost organizat un pelerinaj pentru aproximativ 30 de motociclişti. Aceştia au parcurs cu motocicleta traseul Suceava – Putna – Palma – Vama – Gura Humorului. Niculai Barbă a precizat că în cursul zilei de duminică, 14 august, va fi organizat un pelerinaj pentru motociclişti pe traseul Gura Humorului – Mănăstirea Hagigadar – Putna – Cacica – Gura Humorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trenul de epocă „Moldoviţa” a circulat plin la prima cursă spre Putna.
 Vizualizări articol: 3931 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.78/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 9 voturi
Trenul de epocă „Moldoviţa” a circulat plin la prima cursă spre Putna3.859

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ma scuzati, trimis de
( 9 aug 2011, 12:06:22
dar mie mi se pare ironica faza cu trenul asta. Eu inteleg ca totul face parte din programul pelerin in Bucovina insa nu vad unde sunt pelerinii si implicit turistii straini. Daca bagam milioane de euro in programe turistice care nu vor aduce nici un turist inseamna ca cineva la CJ Suceava o freaca degeaba. Tin sa va reamintesc faptul ca multe trenuri ce fac curse chiar serioase arata la fel ca trenul de epoca. Sau poate chiar mai jalnic. Este o mascarada tot ce se intampla in judetul acesta. Ce turist sa vina la noi cand trenul de la sv pana la Putna face cateva ore bune ?

"Pe de altă parte, Niculai Barbă, consilierul şefului administraţiei judeţene, a spus că tot în cadrul acestui proiect, duminica trecută a fost organizat un pelerinaj pentru aproximativ 30 de motociclişti. " Ha ha. Neculai Barba e unul dintre aghiotantii d-lui Flutur. Un fel de pacalici al zilelor moderne. Cica pelerini motocilcisti.laughing)) Astept cu nerabdare pelerinii satanisti, pelerinii atei, etc. In fond pacalicii de la CJ Suceava plimba o mana de oameni prin judet casa demonstreze ca programul Pelerin in Bucovina este fiabil. Ar fi fiabil daca ar aduce macar 1000 de turisti straini care sa-si cheltuie banii in judetul nostru cel frumos. Pana atunci, Programul Pelerin in Bucovina este de fapt programul Flutur, pelerin in Bucovina. Sa traiti binehappy
2.   Desene animate trimis de
( 9 aug 2011, 14:14:27
Am avut ocazia sa-l admir de la mica distanta. Un monstru care pufaie si elimina in atmosfera o cantitate imensa de fum negru, exact asa cum prevad normativele internationale de protectie a mediului. Asta numai pentru ca o sleahta de latrai portocalii sa-si arate potenta politica. O gogomanie mai mare nici ca se putea iar gogomanul de Flutur Cap de Bou Mort inca se mai faleste cu asa ceva. Niste bombalai.
3.   PELERIN??? trimis de
( 9 aug 2011, 14:45:18
nu cumva biserica trebuia sa se implice in acest proiect?consiliul judetean nu are alte treburi de facut?nu avem drumuri asfaltate,DRUMURI JUDETENE[administrator -consiliul judetean],dupa inundatiile din 2008 zona de nord a judetului[straja,brodina,ulma] ramas fara cale ferata si nu se implica nimeni,iar acest hot , cu gasca lui se plimba pe banii publici dupa bunul plac.daca tot e vorba de proiecte,faceti proiecte pentru zona de munte pentru tinerii din aceasta zona,sa poata accesa oricine un asemenea proiect nu numai latraii comunisti care v-ati transformat in portocalii acum!!!
4.   ... trimis de
( 9 aug 2011, 14:46:02
Nu putea ca respectivul tren sa crape cu edili cu tot ? poate scapam si noi de balast.
5.   Vorba...ai carte,ai parte trimis de
( 9 aug 2011, 14:53:28
nu scapam oare de hotii portocalii?fluturas e pelerin,cand ierusalem,cand cacica,cand putna,pelerinaj peste pelerinaj.intreb ,cum sta cu pontajul,ca salariul stiu ca e din banii "celor multi".oare pentru asta a fost ales??
6.   Bravo consiliului judetean Suceava trimis de
(10 aug 2011, 10:54:47
Nu stim sa apreciem oamenii care fac ceva pentru noi, indiferent de culoarea lor politica, am fost in Suceava zilele acestea si am ramas impresionata, am vazut oameni preocupati sa ofere ceva semenilor lor, sa promoveze o zona de vis cum este Bucovina.Felicitari Consiliului Judetean Suceava pentru initiative, pentru promovarea intr-un mod atat de frumos a tinutului bucovinean.

Un pelerin,
10.08.2011

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei