Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 aug 2011 - Anul XVI, nr. 186 (4784)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declaraţia 112

Câteva mii de contribuabili suceveni riscă să fie amendaţi pentru că nu au certificate digitale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva mii de contribuabili din judeţul Suceava riscă să fie sancţionaţi cu amenzi de la 1.000 la 5.000 de lei deoarece nu vor putea să depună online declaraţia unică 112 privind plata contribuţiilor sociale, a impozitului pe venit şi evidenţa angajaţilor asiguraţi, din cauză că nu au obţinut certificatul digital.

Potrivit şefului Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava, Petrică Ropotă, în momentul de faţă circa 7.200 de contribuabili suceveni pot să depună declaraţia 112 în sistemul online, din totalul celor 10.266 de angajatori care au această obligaţie.

El a amintit că începând cu obligaţiile aferente lunii iulie cu termen de declarare 25 august 2011,  formularul 112„Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate” va fi depus numai electronic de către contribuabilii persoane fizice şi juridice care au calitatea de angajator.

Petrică Ropotă a precizat că DGFP Suceava a început o campanie de informare a persoanelor fizice şi juridice din judeţ cu privire la modul în care poate fi obţinut certificatul digital necesar pentru depunerea online a declaraţiei 112. Astfel, până în momentul de faţă au fost organizate întâlniri în Siret şi Fălticeni.

„Aceste campanii sunt destinate angajatorilor care nu au obţinut aceste certificate digitale. Cu toate acestea, la discuţiile cu specialiştii din instituţia noastră au fost prezenţi şi contribuabili care au aceste certificate, dar care au dorit să afle informaţii cu privire la modul de depunere online a declaraţiilor. Vreau să precizez că ne bucură interesul firmelor de contabilitate faţă de aceste campanii de informare, deoarece reprezentanţii acestora transmit, la rândul lor, aceste informaţii către firmele care trebuie să folosească certificatele digitale”, a spus Petrică Ropotă.

Şeful DGFP Suceava a precizat că în cursul zilei de astăzi, în aula Şcolii Filadelfia din Suceava, începând cu ora 10:00, va avea loc o nouă campanie de informare cu privire la certificatele digitale, fiind deja transmise invitaţii către reprezentanţii mediului de afaceri.

Petrică Ropotă a explicat că specialiştii din cadrul DGFP vor prezenta angajatorilor suceveni aspecte cu privire la întocmirea şi depunerea online a declaraţiei 112, obţinerea certificatului digital calificat, verificarea validităţii declaraţiei, alte declaraţii fiscale care pot fi depuse electronic.

„Ulterior încheierii acestei etape, de comunicare directă cu cei care au obligaţia depunerii online a declaraţiei 112, cei care nu au fost prezenţi la campaniile noastre se pot adresa Direcţiei de Asistenţă Contribuabili, la numărul de telefon 0230-522.435, dar şi la sediul instituţiei noastre”, a spus directorul Finanţelor sucevene.

 

Firmele care au început procedurile pentru obţinerea certificatului digital mai pot să depună declaraţia 112 la ghişee

Şeful DGFP Suceava a mai declarat că în cursul lunii august a.c. se va mai accepta depunerea la ghişee a declaraţiei 112 pentru firmele care dovedesc faptul că s-au adresat unei societăţi agreate pentru a obţine certificatul digital, precum şi pentru contribuabilii care dovedesc cu acte că au obţinut certificatul digital, însă nu au reuşit să se înregistreze în sistemul online de depunere a declaraţiilor. Petrică Ropotă i-a sfătuit pe contribuabilii suceveni care nu au încă certificate digitale să urgenteze procedurile pentru obţinerea acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câteva mii de contribuabili suceveni riscă să fie amendaţi pentru că nu au certificate digitale.
 Vizualizări articol: 2007 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Câteva mii de contribuabili suceveni riscă să fie amendaţi pentru că nu au certificate digitale4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   IN ATENTIA D-LUI DIRECTOR ROPOTA trimis de
(10 aug 2011, 18:48:41
PE DATA DE 10.06.2011 AM DEPUS CEREREA PT. UTILIZAREA CERTIFICATULUI DIGITAL ( CEREREA 150 ) DAR NICI PANA AZI NU AM PRIMIT EMAIL DE LA ANAF , PT. CONFIRMARE.DECI, CHIAR DACA VREAU SA TRANSMIT DECLARATIA 112 ON LINE, NU POT. CINEVA M-A INFORMAT CA CEI CARE SUNT PE YAHOO PRIMESC CONFIRMAREA FOARTE GREU. CE-I DE FACUT D-LE DIRECTOR ?????????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei