Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 aug 2011 - Anul XVI, nr. 186 (4784)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

APSR: Medicii specialişti nu-şi pot continua activitatea, nu au primit bani de la CNAS din luna mai

Marţi, 9 August 2011 (18:13:12)

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) întârzie în mod nejustificat plăţile către ambulatoriul de specialitate, iar medicii specialişti sunt în imposibilitatea de a-şi mai continua activitatea deoarece nu au mai primit bani, informează, marţi, Alianţa pentru Sănătate din România (APSR).

APSR precizează că activitatea medicilor din ambulatoriul de specialitate ar putea fi singurul mecanism de scădere a unor cheltuieli din sistem, ducând la eliminarea internărilor nejustificate care încarcă inutil unităţile spitaliceşti şi produc cheltuieli mult mai mari prin creşterea costurilor sociale.

"Medicii specialişti, numiţi de CNAS «furnizori de servicii medicale», sunt persoane care s-au pregătit ani de zile pentru a putea trata populaţia asigurată. Acum aceşti medici aşteaptă ca instituţia care încasează banii asiguratului să îi plătească pentru munca depusă în urmă cu două luni. Contractul semnat cu CNAS, în baza căruia trebuie să fie plătiţi, este, desigur, formulat ambiguu, pentru a nu exista modalitatea legală de a trage la raspundere partenerul contractual referitor la obligaţiile contractuale", se arată în comunicatul remis agenţiei MEDIAFAX.

APSR afirmă că CNAS nu recunoaşte că reducerea cheltuielilor din spitale se realizează în primul rând prin susţinerea reţelei de ambulatorii de specialitate, care rezolvă toate cazurile ce pot fi tratate ambulator şi supraveghează acele cazuri care au fost spitalizate perioade mai scurte.

"În cei doi ani de când a fost implementat programul SIUI - instrumentul prin care se contabilizează serviciile medicale prestate şi valoarea de plată către medici - s-a demonstrat că acesta are multiple erori şi mai ales întâmpină o mare rezistentă din partea caselor judeţene de asigurări de sănătate, întreţinerea şi actualizarea lui sunt realizate în mod necorespunzător, iar baza de date este demult depăşită. Aceste probleme duc la distrugerea ambulatoriului de specialitate", a declarat preşedintele APSR, Cristian Hotoboc.

Reprezentanţii asociaţiei afirmă că ambulatoriul de specialitate este într-un real pericol de dispariţie, aparent din cauza unei acţiuni concertate a CNAS şi a autorităţilor locale.

"Probabil se doreşte rămânerea pe piaţă numai a lanţurilor mari de servicii medicale, care au o "capacitate" mai mare de negociere şi sunt mai uşor de influenţat prin plafoanele de la casă. Nu interesează pe nimeni că serviciile oferite nu sunt de calitate mai bună şi nici că pacienţii, precum şi bugetul casei, vor trebui să scoată mai mulţi bani pentru aceleaşi servicii", precizează Cosmin Alexandrescu, vicepreşedintele Alianţei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului APSR: Medicii specialişti nu-şi pot continua activitatea, nu au primit bani de la CNAS din luna mai.
 Vizualizări articol: 575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
APSR: Medicii specialişti nu-şi pot continua activitatea, nu au primit bani de la CNAS din luna mai0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei