Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 iul 2011 - Anul XVI, nr. 178 (4776)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rundă specială

Universitatea „Ştefan cel Mare” a prelungit perioada de înmatriculare până marţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a prelungit perioada înscrierilor la facultate până pe 2 august 2011, cu menţiunea că locurile bugetate vor fi ocupate în ordinea descrescătoare a mediilor doar de candidaţii care s-au înscris până ieri, 29 iulie. Iniţial, conform calendarului de admitere, înmatriculările candidaţilor trebuiau să se facă până ieri, acesta fiind şi motivul pentru care locurile cu finanţare de la buget vor fi ocupate numai de concurenţii care au respectat calendarul.

Decizia de a prelungi perioada înmatriculărilor a fost luată de Comisia de Admitere a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, la cererea candidaţilor. Locurile rămase disponibile pentru înmatriculare până pe 2 august sunt făcute publice pe site-ul universităţii. Candidaţii care nu se înmatriculează până marţi, 2 august, ora 16:00, nu vor putea beneficia de statutul de student al Universităţii Suceava decât numai după participarea la o nouă sesiune de admitere.

Până ieri, la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava erau înmatriculaţi 1.984 de concurenţi. În prima sesiune de admitere la facultate, 2.712 candidaţi şi-au depus dosare la Universitatea „Ştefan cel Mare”.

 

2,93 candidaţi înscrişi pentru un loc bugetat

În ceea ce priveşte concurenţa înregistrată la USV în prima sesiune de admitere, un studiu realizat după perioada de depunere a dosarelor arată faptul că Universitatea „Ştefan cel Mare” a înregistrat o concurenţă pe locurile bugetate mai mare decât cea din centrul universitar Iaşi.

Potrivit unui comunicat privind admiterea al Universităţii „Ştefan cel Mare”, „Media de 2,93 candidaţi înscrişi pentru un loc bugetat situează USV pe primul loc între universităţile din Regiunea Nord-Est, cu programe de studii similare, şi pe locul doi între instituţiile de învăţământ superior, dacă luăm în considerare şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi”. Studiul privind concurenţa s-a realizat prin comparaţie cu universităţile de stat din Iaşi şi Bacău, pentru programe de licenţă similare cu cele ale Universităţii „Ştefan cel Mare”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea „Ştefan cel Mare” a prelungit perioada de înmatriculare până marţi.
 Vizualizări articol: 734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Universitatea „Ştefan cel Mare” a prelungit perioada de înmatriculare până marţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Parere trimis de
(31 iul 2011, 11:49:34
Desi din punct de vedere lexical este corect,totusi,cuvintul inmatriculare din titlul articolului,duce cu gindul la activitati specifice RAR. Poate ca inscriere era mai firesc cind vorbim de persoane.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei