Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 iul 2011 - Anul XVI, nr. 178 (4776)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Moţi, în grafic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Era minutul 16. Se făcuse 2-0, prin golul ăla fabulos înscris de Moţi. Prietenul pe care l-am sunat imediat m-a bănuit de demenţă pe fond de insolaţie, altfel spus: că m-a bătut soarele-n cap. Ieri, când ne-am văzut, i-am explicat cu duhul blândeţii că nici gând să fi amestecat lucrurile, că la 2-0 pentru Dinamo am fost absolut convins că urma să înceapă panarama, argumentul meu fiind imbatabil, anume prezenţa în continuare pe teren a aceluiaşi Moţi. Dacă antrenorului i-ar fi trecut prin cap să-l scoată imediat după ce a înscris bijuteria aia de gol, da, ar mai fi existat riscul să nu-mi iasă la pariuri pronosticul x2 pe care-l pusesem la meciul ăsta. Dar cu Moţi pe gazon, treaba e ca şi făcută, indiferent cum s-ar numi adversarul, indiferent din ce ţară şi din ce ligă ar preveni acesta, indiferent dacă e vorba de meci amical sau oficial. Hai că rememorăm împreună cum au înscris croaţii două goluri în tot atâtea minute. Mai întâi, la primul dintre ele, a fost o pasă în adâncime („filtrantă”, cum zic comentatorii de şcoală nouă, crescuţi – nu şi evoluaţi! – în spiritul unei neo-limbi de lemn, cu nimic mai brează decât cea străveche), ăla care a urmărit-o defilând preţ de vreo 25 de metri de unul singur pe o porţiune de gazon care ar fi corect să se numească „Bulevardul Moţi”, întrucât doar acolo, şi numai acolo, s-ar fi cuvenit să se afle ăla care dă numele bulevardului. Numai că, topit de propria-i realizare, probabil că Moţi revenise la locul faptei spre a rememora evenimentul. Nevoit apoi să revină în propria-i juma’ de teren, că aşa-i după gol, următoarea fază l-a prins poziţionat oarecum pe locul lui de bază. Unde, dacă a văzut că prin procedee fotbalistice nu ţine, l-a luat pe ăla de gât şi-a dat cu el de pământ. I-am atenţionat atunci pe cei din jurul meu: „Ia, lăsaţi totul, şi ochii pe televizor, că vine egalarea!”. A venit. Am repetat figura tocmai la penalty: „Ochii pe televizor, să vedem cine-l ratează: Torje, Săgeată, sau Danciu-gol?”. A căzut pe ultimul, la care ăştia de lângă mine au răbufnit: „Mă, zi drept, tu ai mai văzut meciul asta!”. Păi cum să nu: îl tot văd de vreo 12 ani încoace.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moţi, în grafic.
 Vizualizări articol: 897 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Moţi, în grafic5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei