Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 iul 2011 - Anul XVI, nr. 178 (4776)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Organizare

Autorităţile sucevene pregătesc recensământul populaţiei şi locuinţelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autorităţile judeţene au intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru recensământul populaţiei şi locuinţelor, care se va desfăşura anul acesta, în perioada 22 – 31 octombrie.

Potrivit unui material prezentat de şeful Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava, Stelian Ruscior, până în momentul de faţă au fost realizate mai multe dintre acţiunile pregătitoare ale recensământului, printre care constituirea comisiei judeţene pentru recensământul populaţiei şi locuinţelor din 2011, secretariatul tehnic judeţean şi cel al municipiului Suceava, comisiile locale de recensământ, elaborarea chestionarelor de culegere a datelor şi desfăşurarea recensământului de probă.

Ruscior a spus că recensământul de probă a avut loc în cursul lunii mai a.c., iar în cele şase sectoare de locuinţe selectate pentru judeţul Suceava au fost observate 339 de clădiri, înregistrându-se 516 locuinţe, în care au fost recenzate 1.587 de persoane.

 

Nu au vrut să-şi declare rudele plecate la muncă în străinătate

Şeful Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava a explicat că în urma recensământului de probă au fost constatate mai multe probleme, printre care subdimensionarea sectoarelor de locuinţe sau deficienţe cu privire la întrebările din formulare. „De asemenea, timpul alocat de recenzori pentru completarea formularelor aferente unei locuinţe a fost mai mare decât cel prevăzut în metodologie şi ca urmare în unele cazuri s-a recenzat un număr de locuinţe mai mic decât cel prevăzut. Pe de altă parte, deoarece nu s-a făcut o popularizare mai intensă a recensământului de probă, au existat suspiciuni privind recenzarea, fiind cazuri în care recenzorii au fost nevoiţi să revină de două - trei ori la aceeaşi locuinţă. A existat tendinţa să nu se declare toate persoanele existente în gospodărie, în special cei plecaţi în străinătate. Nu în ultimul rând, au fost multe locuinţe în care toţi membrii gospodăriilor erau plecaţi în străinătate, recenzorii neavând de la cine să culeagă informaţii”, a declarat Ruscior.

El a adăugat că în momentul de faţă se lucrează pentru împărţirea teritoriului judeţului Suceava în secţii şi sectoare de recensământ. Stelian Ruscior a precizat că după sectorizarea teritoriului judeţului Suceava se va stabili numărul de recenzori şi recenzori-şefi care se vor ocupa de recensământ. El a precizat că potrivit prevederilor legale, personalul de recensământ este format din recenzori, recenzori-şefi şi responsabili circumscripţii, aceştia urmând să fie selectaţi din rândul personalului din primării, personalului didactic, al specialiştilor în economie, informatică, precum şi din rândul pensionarilor, cerinţa fiind ca aceştia să aibă cel puţin studii medii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile sucevene pregătesc recensământul populaţiei şi locuinţelor.
 Vizualizări articol: 753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Autorităţile sucevene pregătesc recensământul populaţiei şi locuinţelor3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei