Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iun 2011 - Anul XVI, nr. 134 (4732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recurs favorabil

Pedeapsă diminuată pentru suceveanul care voia „să vândă” salariul Andreei Esca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanul care a încercat să vândă informaţii despre salariul Andreei Esca, prezentatoarea ştirilor Pro TV, ziarelor Click, Libertatea şi Cancan a avut parte de o soluţie favorabilă cu ocazia recursului care s-a judecat la Curtea de Apel. Magistraţii acestei instanţe i-au admis cererile formulate şi au decis să-i anuleze lui Ciprian Ionuţ Enciu amenda penală în valoare de 5.000 de lei la care-l condamnase Judecătoria Suceava. De asemenea, şi condamnarea de un an cu suspendare a fost redusă, la şase luni cu suspendare, iar cheltuielile judiciare pe care tânărul trebuie să le plătească vor fi de 2.700 de lei şi nu de 3.500 de lei, atât cât hotărâse prima instanţă.

Enciu a fost judecat şi condamnat pentru sustragere neautorizată din sistemul informatic al băncii şi pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Ionel Andrişan, avocatul care l-a reprezentat în instanţă pe Ciprian Ionuţ Enciu, este de părere că judecătorii Curţii de Apel Suceava au ţinut cont şi de circumstanţele atenuante în favoarea clientului său. „A recunoscut fapta comisă şi a regretat sincer totul. În plus, nu a mai suferit nici o altă condamnare, iar în societate a avut un comportament ireproşabil. Pentru toate acestea mi se pare corectă reducerea pedepsei şi anularea amenzii penale”, a declarat avocatul Ionel Andrişan.

 

A vrut să vândă informaţii despre salariu către trei ziare centrale

În calitate de angajat al UniCredit Ţiriac Suceava, Ciprian Ionuţ Enciu a avut acces la conturile unor clienţi ai băncii, printre care şi vedeta de televiziune Andreea Esca. La începutul anului trecut, după ce a citit prin ziare mai multe articole despre presupunerile privind salariul prezentatoarei ştirilor Pro TV, suceveanul s-a gândit să verifice în baza de date a instituţiei la care era angajat pentru a afla mai multe amănunte. După ce a aflat ce-l interesa, Enciu s-a gândit să scoată şi un mic profit din această afacere. A trimis către redacţiile ziarelor Click, Libertatea şi Cancan mesaje cu trei imagini privind salariul Andreei Esca, haşurând însă datele financiare referitoare la venituri. Suceveanul a cerut câte 500 de euro celor interesaţi de subiect. Cei de la Click au anunţat că nu sunt interesaţi, cei de la Libertate au considerat că suma este prea mare, iar negocierile au continuat doar cu reprezentanţii ziarului Cancan. În final, cei de la Cancan au luat legătura cu Andreea Esca, care a constatat că datele pe care le avea fostul angajat al UniCredit Ţiriac Suceava erau reale. Vedeta a sesizat imediat poliţia, iar pe fir au intrat reprezentanţii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Bucureşti. Ancheta derulată ulterior, inclusiv percheziţia informatică efectuată la domiciliul lui Ciprian Ionuţ Enciu au confirmat totul, astfel încât suceveanul a fost trimis în judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pedeapsă diminuată pentru suceveanul care voia „să vândă” salariul Andreei Esca.
 Vizualizări articol: 2122 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pedeapsă diminuată pentru suceveanul care voia „să vândă” salariul Andreei Esca5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
( 9 iun 2011, 11:26:41
frate asta si.a muscat.o rau..asa patesc toti cei care vor sa se imbogateasca peste noapte.:)) ti.ai supt.o cu ziarele... drept dovada ca nu,i interesau pe ei cat castiga ESC. doar e colega lor de breasla si prieteni. Ziarele sunt facute tot pentru smecheri. ei darama pe cineve vor si ridica la fel. daca era un ziar adevarat..primeau stirea cu siguranta
1.1  RE: :)) trimis de
( 9 iun 2011, 13:44:29
Nici un ziar adevarat nu primea stirea. Era procurata pe cai ilegale si riscau niste amenzi un pic mai mari ca cel ce le vindea. Drept dovada ca a incercat cu niste tabloide, care spera el sa fie foarte interesate de subiect!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei