Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mai 2011 - Anul XVI, nr. 125 (4723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Serviciul de evaluare

Aproape 40 de copii s-au aflat în situaţie de risc, în această lună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la începutul acestei luni, Serviciul de evaluare a situaţiei de risc şi intervenţie în regim de urgenţă din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a fost sesizat (telefonic, scris, verbal, anonim sau s-a autosesizat) cu privire la 39 de copii aflaţi în situaţie de risc. În cazul unora dintre aceşti copii s-a primit solicitarea de a se verifica situaţia din familie (certuri între părinţi, rude, abuz emoţional al copiilor, sărăcie), pentru alţii solicitarea de instituire a unei măsuri de protecţie sau consilierea psihologică, iar o parte dintre ei au avut nevoie de ajutor material.

Pentru şase dintre minorii aflaţi în situaţie de risc în această lună s-a instituit măsura specială de plasament în regim de urgenţă la un asistent maternal sau un centru de plasament, iar celelalte cazuri, unde nu s-a impus măsură de protecţie în regim de urgenţă, urmează a fi monitorizate de instituţia de protecţie socială şi serviciile de asistenţă socială din cadrul primăriilor de domiciliu, care vor urmări evoluţia şi îi vor informa pe reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava în cazul în care apar modificări care să impună din nou intervenţia lor.

 

Şi-a lăsat copilul bolnav în grija bunicilor şi a dispărut

O parte dintre aceşti copilaşi sunt incluşi, împreună cu părinţii lor, în cadrul unui program de consiliere psihologică la Protecţia Copilului. „În cazul copiilor luaţi de stat, monitorizarea s-a făcut, o perioadă, de către primării şi de către instituţia noastră, dar în situaţiile în care au apărut modificări în evoluţia lor, s-a impus instituţionalizarea copiilor. Un exemplu în acest sens îl reprezintă cazul unui copil în vârstă de 2 ani şi 7 luni care anul trecut a beneficiat o perioadă de serviciile unui centru maternal, împreună cu mama sa, după care aceştia s-au întors acasă, fiind monitorizaţi de către primăria de domiciliu. În această lună, situaţia acestui copil a reapărut în atenţia serviciului nostru, după ce mama a plecat la o adresă necunoscută, iar pe copilaşul cu probleme de sănătate l-a lăsat în grija bunicilor bătrâni şi neputincioşi, care au solicitat sprijinul nostru. În cazul acestui copilaş s-a impus instituirea unei măsuri de protecţie la un asistent maternal profesionist”, ne-a explicat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Liviana Enea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 40 de copii s-au aflat în situaţie de risc, în această lună.
 Vizualizări articol: 798 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Aproape 40 de copii s-au aflat în situaţie de risc, în această lună5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei