Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mai 2011 - Anul XVI, nr. 114 (4712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Examene

Aproape10.000 de elevi din judeţ se pregătesc de admiterea la liceu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 9.600 de elevi de clasa a opta din judeţul Suceava se pregătesc de examenele de final de gimnaziu şi pentru admiterea la liceu din luna iunie.

De la începutul lunii mai şi până pe 3 iunie, în toate şcolile din judeţul Suceava se organizează şedinţe de instruire cu părinţii şi elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere şi a planului de şcolarizare, urmând ca apoi, la secretariatele unităţilor de învăţământ, să fie completate fişele de înscriere pentru repartizarea computerizată la liceu.

Pe 24 mai 2011 se vor elibera fişele de înscriere pentru elevii sau absolvenţii care vor să participe la probe de aptitudini, în vedere admiterii la specializări la care promovarea acestor probe este obligatorie. În perioada 27-31 mai 2011 vor avea loc înscrierile la probele de aptitudini, iar între 1 şi 3 iunie se vor desfăşura aceste probe.

Până la repartizarea computerizată şi până a deveni liceeni, pe elevii de clasa a opta îi mai aşteaptă un hop, şi anume susţinerea probelor de examen din cadrul Evaluării naţionale din acest an. Absolvenţii de gimnaziu vor da două examene, primul la limba şi literatura română, urmat de cel la matematică.

 

Anul şcolar se termină mai repede pentru elevii din ultimul an de gimnaziu

Pe 10 iunie elevii de clasa a opta vor încheia cursurile anului şcolar, cu o săptămână mai devreme decât restul elevilor.

Între 13-15 iunie va avea loc etapa de înscriere la Evaluarea naţională, iar pe 20 iunie, absolvenţii de gimnaziu vor da primul examen, cel la limba şi literatura română, probă scrisă.

Al doilea, şi ultimul examen, va avea loc pe 22 iunie, şi anume, examenul scris la matematică. Rezultatele evaluării naţionale din acest an se vor afişa pe 24 iunie. Tot pe 24 iunie, între orele 14:00-18:00, se vor putea depune eventualele contestaţii. Pe 25 şi 26 iunie se vor rezolva contestaţiile, iar pe 27 iunie se vor afişa rezultatele finale ale Evaluării naţionale din anul şcolar 2010-2011.

Nota de admitere la liceu este egală cu media aritmetică dintre media generală de absolvire a claselor V-VIII şi media obţinută de elevi la Evaluarea naţională.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a aprobat planul de şcolarizare propus de Inspectoratul Şcolar Suceava pentru anul viitor. Potrivit acestui plan de şcolarizare, toţi absolvenţii de şcoală gimnazială din acest an vor avea loc la liceu. Practic, Ministerul Educaţiei a aprobat înfiinţarea şi funcţionarea a 320 de clase a noua, ceea ce înseamnă 9.600 de locuri pentru cei 9.680 de absolvenţi de gimnaziu.

Prima etapă a repartizării computerizate a elevilor la liceu se va realiza la nivel naţional pe data de 12 iulie. Cea de-a doua etapă a repartizării computerizate la liceu va avea loc pe 22 iulie, iar a treia etapă a admiterii la liceu, pentru ocuparea eventualelor locuri rămase libere după primele două repartizări computerizate, se va realiza între 5 şi 7 septembrie 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape10.000 de elevi din judeţ se pregătesc de admiterea la liceu.
 Vizualizări articol: 1147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape10.000 de elevi din judeţ se pregătesc de admiterea la liceu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei