Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mai 2011 - Anul XVI, nr. 109 (4707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

De la 1 iunie

Salarii majorate pentru medicii de familie care vor face gărzi în centrele de permanenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Medicii de familie care vor munci în centrele de permanenţă vor fi mai bine plătiţi. Ministerul Sănătăţii (MS) a dispus majorarea tarifelor pentru doctorii care vor efectua gărzi în centrele de permanenţă, unităţi care vor fi deschise începând de luna viitoare. Astfel, în loc de 10 lei pe oră, cât era stipulat până în prezent, medicii de familie vor primi un tarif de 12,8 lei pe oră, indiferent de gradul profesional. De asemenea, în baza unor ultime reglementări, doctorii care acceptă să organizeze centre de permanenţă în cabinetele lor vor primi, în plus, încă 6,4 lei pe oră.

Până la apariţia noilor reguli cu privire la desfăşurarea activităţii medicilor de familie în centrele de permanenţă, doctorii anunţaseră că nu sunt de acord să lucreze în astfel de unităţi, iar unul dintre motivele invocate a fost tariful mult prea mic în comparaţie cu munca prestată. Rămâne de văzut dacă, în condiţiile noilor prevederi, medicii de familie vor accepta să facă gărzi în viitoarele centre de permanenţă.

 

Medicii de familie suceveni se declară mulţumiţi de sumele cu care vor fi remuneraţi

La Suceava, medicii de familie spun că sunt mulţumiţi de sumele cu care vor fi remuneraţi pentru activitatea din centrele de permanenţă şi se arată de acord şi cu celelalte modificări operate de ministerul de resort, care vor intra în vigoare de la 1 iunie.

„Este cea mai bună variantă de până acum, mai ales că s-a renunţat la obligativitatea de a lucra în centrele de permanenţă. Tariful nostru pe oră va fi satisfăcător şi sunt convinsă că mulţi medici de familie vor dori să muncească în aceste unităţi. Cu atât mai mult cu cât, din câte am auzit, de dotarea centrului de permanenţă se va ocupa Serviciul de Ambulanţă şi Ministerul Sănătăţii, în timp ce asistenta va fi plătită, şi asta cu certitudine, de Direcţia de Sănătate Publică. Mai mult, nici gărzile nu vor mai fi atât de dese, în condiţiile în care ultimele prevederi spun că un centru de permanenţă poate fi înfiinţat de către un grup de şapte medici, faţă de cinci medici, cât era stipulat înainte. Şi asta, pentru a nu încărca programul doctorilor care acceptă să facă gărzi în centrele de permanenţă”, a declarat dr. Irina Badrajan.

 

Şapte centre de permanenţă vor fi înfiinţate în judeţ, de luna viitoare

În judeţul Suceava nu funcţionează în acest moment nici un centru de permanenţă, dar de la 1 iunie aceste unităţi vor fi repuse pe picioare. În trecut, centre de permanenţă au fost deschise în zece localităţi, printre care Vicovu de Sus, Cajvana, Marginea, Vama, Breaza, Zvoriştea, Broşteni, Dolhasca şi Dorna Arini. Ele au dispărut definitiv în 2008, deoarece doctorii s-au plâns că nu sunt plătiţi şi au refuzat să mai facă gărzi. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, de luna viitoare, centre de permanenţă vor fi fi înfiinţate la Burdujeni-Suceava, Solca, Vicovu de Sus, Zvoriştea, Broşteni, Dolhasca şi Breaza.

De menţionat că plata asistenţilor medicali se va calcula în funcţie de salariul negociat, indiferent dacă aceştia se află în contract cu casele de asigurări de sănătate sau sunt angajaţi numai în serviciul de gardă. Tariful pentru aceştia nu trebuie să fie însă mai mic de 8 lei pe oră.

Potrivit autorităţilor, reînfiinţarea centrelor de permanenţă are ca scop degrevarea serviciilor de ambulanţă şi de urgenţă ale spitalelor în weekend, când medicii de familie nu lucrează.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salarii majorate pentru medicii de familie care vor face gărzi în centrele de permanenţă.
 Vizualizări articol: 1193 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Salarii majorate pentru medicii de familie care vor face gărzi în centrele de permanenţă4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei