Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mai 2011 - Anul XVI, nr. 109 (4707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prevenirea abandonului

Peste 200 de elevi, din patru şcoli sucevene, implicaţi în proiecte UNICEF

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La sfârşitul săptămânii trecute, în patru şcolile generale din Arbore, Pătrăuţi, Milişăuţi-Bădeuţi şi Gura Solcii au avut loc mai multe activităţi finanţate de UNICEF - CRIPS, prin proiectul „Reţele comunitare pentru îmbunătăţirea accesului la educaţie şi prevenirea abandonului şcolar în comunităţi afectate de inundaţii”, derulat de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava. Fiecare activitate a fost finanţată cu 930 de lei, din fondurile UNICEF prin CRIPS Bucureşti.

 

Parada de costume Eco

Prima activitate din proiect, „Împreună pentru un oraş mai curat”, s-a derulat la Şcoala cu clasele I-VIII Bădeuţi, la care au participat 50 de elevi. Acţiunea a constat în confecţionarea şi, apoi, parada de costume Eco, create de părinţi şi elevi. La acţiune a fost prezent şi Vasyl Nerovnyi, Consulul Ucrainei la Suceava, şi reprezentanţii ai Protecţiei Copilului Suceava.

Consulul Ucrainei a fost aşteptat de copii cu tradiţionala pâine şi sare şi a plantat, împreună cu elevii, în curtea şcolii, o superbă magnolie cu flori violet. Programul de dansuri şi cântece populare româneşti şi ucrainene a completat activitatea, stârnind admiraţia tuturor.

 

Plantare de arbuşti şi ecologizare

O altă acţiune din programul UNICEF s-a desfăşurat pe 5 mai, la Şcoala Generală cu clasele I-VIII Pătrăuţi.

La activitate au luat parte 48 de elevi din clasele V-VIII, din care 24 de elevi cu risc de abandon şcolar, însoţiţi de părinţii lor. Cu toţii au participat la plantarea de arbuşti ornamentali şi ecologizarea spaţiului verde. Fiecare arbust al clasei a fost botezat şi va fi îngrijit, apoi, de elevi şi dirigintele clasei respective. Elevii au amplasat şi plăcuţe de atenţionare pentru păstrarea curăţeniei şi ocrotirea naturii, care au fost confecţionate din materiale reciclabile. Din partea UNICEF Bucureşti, au fost prezente Raluca Zaharia şi Luminiţa Costache.

„Şcoala filtrează spiritul nobiliar din fiecare dintre noi” a fost cea de-a treia activitate UNICEF, desfăşurată la Şcoala cu clasele I-VIII Gura Solcii. 50 de elevi, unii dintre ei cu risc de abandon şcolar, s-au bucurat de prezenţa unor elevi de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, care au susţinut un concert de muzică populară în curtea şcolii. Activitatea a continuat printr-un workshop cu elevi, unde s-au dezbătut articole importante din „Declaraţia Universală a Drepturilor Omului” şi din „Declaraţia Universală a Drepturilor Copilului” şi cu un program de dansuri şi un spectacol de teatru, pregătite de elevii şcolii. La acţiune a participat şi un invitat special, scriitoarea Luminiţa Aldea, autoarea romanului „Acasă”.

La Arbore, s-a derulat acţiunea „Şcoala mea-o grădină!”. 70 de elevi au plantat flori şi puieţi, alături de cadre didactice, directorul şcolii, părinţi, preotul paroh şi primarului comunei Arbore. Scriitoarea Luminiţa Aldea s-a aflat şi alături de copiii de la Arbore.

Acţiunea s-a finalizat cu un spectacol, susţinut de elevii şcolii (concurs de scenete, muzica populară, dansuri) copiii fiind răsplătiţi cu diplome şi premii).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200 de elevi, din patru şcoli sucevene, implicaţi în proiecte UNICEF.
 Vizualizări articol: 1028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 200 de elevi, din patru şcoli sucevene, implicaţi în proiecte UNICEF5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei