Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mai 2011 - Anul XVI, nr. 109 (4707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IPJ Suceava

Încep recrutările pentru tinerii care vor să devină poliţişti ori specialişti pentru MAI

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a anunţat, ieri, începerea perioadei de recrutări pentru instituţiile de învăţământ din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, care formează ofiţeri şi agenţi de poliţie, precum şi pentru instituţiile de învăţământ din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Institutul Medico-Militar, care formează specialişti pentru M.A.I.

Recrutările se fac în perioada 10 mai -1 iunie a.c., a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Gabriel Panţiru, precizând că toţi cei care doresc să participe la examenele de admitere la una din instituţiile de învăţământ sus-menţionate trebuie să îndeplinească mai multe condiţii.

Candidatul trebuie să aibă maxim 27 de ani, să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minim 8, şi să aibă înălţimea de minim 1,70 metri, bărbaţii, şi 1,65, femeile.

Cele mai multe locuri, 650, sunt scoase la concurs la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina.

La cealaltă şcoală de agenţi, „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca, sunt 150 de locuri.

Pentru cei care doresc să urmeze Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza Bucureşti” – Facultatea de Poliţie sunt 50 de locuri la specializarea „Drept” (durata studiilor patru ani), respectiv 203 locuri la specializarea  „Ordine şi Siguranţă Publică” (durata studiilor trei ani).

Oferta educaţională este completată de Academia Tehnică Militară -18 locuri, Institutul Medico-Militar -zece locuri şi Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu -două locuri.

Informaţii suplimentare, a mai anunţat inspectorul principal Panţiru, pot fi obţinute de pe site-ul IPJ Suceava la secţiunea Informaţii Utile / Admitere 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încep recrutările pentru tinerii care vor să devină poliţişti ori specialişti pentru MAI.
 Vizualizări articol: 779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Încep recrutările pentru tinerii care vor să devină poliţişti ori specialişti pentru MAI5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tot cu media 8 la purtare? trimis de
(11 mai 2011, 11:20:57
Daca si la acest minister se poate intra cu media 8 la purtare atunci nu mai avem pretentii la altele...Adica nu conteaza ca ai fost o puslama in scoala, ai loc in Politie, Jandarmerie, Armata..etc...
Nu e cu mult mai bine decat inainte cand la Politie intrau toti analfabetii cu care te intalneai mai apoi pe strazi....
Si mai vreti ca scoala sa aiba parghii de disciplinare a elevilor...Si cand te gandesti ca ei vor fi cei pusi sa apere legea in tara asta te apuca groaza....
1.1  RE: Tot cu media 8 la purtare? trimis de
(11 mai 2011, 11:55:09
prefer unul cu media 8 la purtare, uns cu alifiile vieţii, decât unul pe care să-l persifleze infractorii. asta nu înseamnă să pui lupul paznic la oi.
2.   Comentariu trimis de
(11 mai 2011, 14:08:05
Grabiti-va la inscriere, ca e locul unde curge numai "lapte si miere".Acum M.A.I. a pus la punct legile,dotarea e ca si in tarile U.E. si salarii ca la americani.Mult succes!
3.   Comentariu trimis de
(11 mai 2011, 14:11:53
P.S. Apropo aveti un articol tot in acest ziar, in care aratati cat e de bine "Din lipsă de bani, avioanele şi elicopterele poliţiei ar putea fi închiriate de persoane sau firme."
4.   Ori, ori? trimis de
(11 mai 2011, 16:40:30
Pai parca votau guvernanti nus ce lege prin care diminua numarul politistilor pe motiiv ca nu are MAI bani , acum pentru scolarizare si incadrare au bani? Sau e vb de interese? Manageament defectus la nivel inalt!
5.   Vai de PIULA lor... trimis de
(11 mai 2011, 21:57:29
Ce minister bai, ce pozitie sociala...plecati din tara asta, nu va ingropati in ea , ca va mancati unghiile peste cativa ani....
6.   Vrajeala trimis de
(11 mai 2011, 22:27:34
ai uitat sa spui cati euro e un loc si daca intra sigur ?anul trecut s-au dat bani grei si au ramas pe-afara multi copii .o cloaca a hotilor si coruptiei din tara asta.
7.   Mici precizari trimis de
(12 mai 2011, 08:47:45
1. Cred ca toata lumea cu IQ-ul cat de cat decent stie ca la Politie, Pompieri, Armata, etc, se intra dar, mai ales, se termina, pe baza de "cotizatie". Nu zic ca nu exista si cazuri "pe bune" dar acestea sunt prea putine si sunt "cat sa nu zica nimeni ca nu suntem corecti".
2. Auzeam zilele trecute de un proiect de lege sau ceva de genul asta prin care absolventii unor astfel de institutii sa nu mai trebuiasca automat incadrati. Practic ar fi ca o facultate oarecare: termini, dar nu-ti garanteaza nimeni ca ai loc de munca dupa. Asta pentru ca Politia are problemele ei, in primul rand legate de bani.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei