Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mai 2011 - Anul XVI, nr. 109 (4707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Gigacaloria nu se scumpeşte la Suceava, deşi statul elimină subvenţiile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De anul acesta, Guvernul va elimina subvenţiile acordate pentru producerea energiei termice, aceasta fiind una din condiţiile impuse de FMI în cadrul ultimelor negocieri. Decizia Guvernului, anunţată ieri de Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI în România, ar putea duce la o creştere de aproximativ 30% a preţului gigacaloriei şi la Suceava, unde, pentru fiecare gigacalorie furnizată populaţiei, Termica primeşte o subvenţie de 62 de lei.

În prezent, Guvernul acoperă până la 45% din cheltuielile cu combustibilul ale producătorilor de energie termică, iar primăriile pot decide să acorde subvenţii suplimentare. Populaţia plăteşte energia termică la un preţ local de referinţă, care la Suceava este de 185 de lei, tarif stabilit prin decizia Consiliului Local, astfel încât şi municipalitatea suportă o parte din costul real de producere a gigacaloriei.

Cu toate acestea, primarul Sucevei, Ion Lungu, spune că nu are de gând să majoreze preţul gigacaloriei furnizate populaţiei, chiar de această decizie va implica un efort mai mare din partea municipalităţii.

“Sunt sigur că se vor găsi soluţii ca populaţia să beneficieze în continuare de un preţ subvenţionat la energia termică. Se va găsi o altă formă de ajutorare a populaţiei, nu vor fi lăsaţi oamenii să stea în frig pentru că nu îşi permit să plătească factura la căldură. Dacă nu şi nu, va trebui să suportăm diferenţa de costuri de la bugetul local în iarna care vine şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, din iarna 2012 – 2013 vom fi pe picioarele proprii, adică vom beneficia de căldură de la noua centrală, care are o altă eficienţă şi va asigura gigacaloria la un preţ suportabil pentru populaţie. Important e că nu avem de gând să majorăm preţul gigacaloriei”, a declarat ieri primarul Ion Lungu.

Directorul societăţii de termoficare a Sucevei, Silviu Gemănari, consideră că eliminarea subvenţiilor guvernamentale la producerea energiei termice echivalează cu semnarea condamnării la moarte a termocentralelor din ţară.

“Subvenţiile acordate de Guvern ajungeau la noi sigur, în timp ce subvenţiile din bugetul local rămân de multe ori doar pe hârtie. Avem de încasat sute de miliarde de lei vechi din subvenţiile pe anii trecuţi, iar acum, dacă diferenţa de cost între preţul real al gigacaloriei şi cel plătit de populaţie va fi acoperit doar de la bugetul local, e clar că datoriile primăriilor către societăţile de termoficare vor creşte şi mai mult, nu doar la noi, ci peste tot, ducând societăţile la faliment”, consideră directorul Termica Suceava.

În continuare vor fi acordate ajutoare pentru încălzirea populaţiei, în special persoanelor defavorizate, în baza unor criterii de venituri înregistrate de fiecare familie în parte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gigacaloria nu se scumpeşte la Suceava, deşi statul elimină subvenţiile.
 Vizualizări articol: 805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Gigacaloria nu se scumpeşte la Suceava, deşi statul elimină subvenţiile5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   NĂTĂRĂULE GROTESC, TU VREI PRIMAR? trimis de
(11 mai 2011, 13:05:48
Băi donțule mare caricatură mai ești. Băi tăntălăule nu te mai etala pe sticlă dacă nu ai minte să te ridici la înălțimea moderatorului tău. Nu faci altceva decât să te acoperi și mai mult de kăkat nesesizând că ești băgat la tocător. Dar tu zâmbești galeș ca un vițel pălit de streche și-ți încordezi grumazul către cameraman adresându-te retoric unui auditoriu care face crampe stomacale de-atâta râs. Minte n-ai, asta e, dar măcar ascultă la neica niscai sfaturi de PR: ca să nu te mai gârâi sau mormăi în direct căutându-ți ideile în puțul gândirii ia matale „Catilinare” de Cicero și fă niște exerciții de declamție. Poți să începi chiar cu arhicunoscutul „Quousque tandem abutere, ovidiu bubalina, patientia nostra…”. Apoi nu-ți mai aținti cornițele în focarul videocamerei că se vede luminița de la capătul reflectorului direct pe vârful nasului tău borcănat de bețivan veritabil. Nu te apuca să rogi make-up artistul să-ți pudreze gogoșarul căci efectul va fi și mai hazliu întrucât vei semăna cu un kăkat proaspăt de bebeluș peste care a căzut ninsoarea. Soluția optimă atât pentru tine ca vedetă cât și pentru fanii Cascadorilor râsului ar fi să împrumuți un ruj în culoarea partidului tău de la Simona cu care să-ți văcsuiești borcăneața. Față de clovn ai încă de la fătare, nasul devine corespunzător, îți mai trebuie doar o tichie de mărgăritar și un băț cu un morcov legat în față. Nu uita ca din când în când să mai faci câte o pauză în rumegarea gândurilor ca să aibă timp poporul să tragă o gură de aer să nu se sufoce de râs!
2.   In atentia celor cu centrale trimis de
(11 mai 2011, 17:05:07
Daca acesti impostori care incalca legea vor incerca din nou sa ne bage mana jegoasa in buzunar,haideti sa luam initiativa,sa ne constituim intr-o asociatie cu statut juridic si sa-i dam in judecata.Nu sunt de acord ca din banii pe care-i dam ca taxe si impozite,un cetatean din mediul rural,vremelnic primar in oras sa faca subventii in loc de drumuri si parcuri.Centrala mi-am pus-o deoarece nu pot sta in frig si nespalat iar din banii mei altii sa se plimbe in SUV-uri lucioase...am facut un efort,iar acum astia vor sa fim discriminati.De ce sa n-am si eu subventii?Banii nu i-am furat,i-am muncit.
2.1  RE: In atentia celor cu centrale trimis de
(12 mai 2011, 09:51:20
SPIRAKE ce o sa faci cand se vor scumpii gazele sau nenea Ivan o sa inchida robinetul?
Nu te mai lauda ca ai centrala, fiecare opteaza pentru solutia care ii convine, sau dupa posibilitati.
3.   Proverb trimis de
(12 mai 2011, 19:49:12
"Nu-i treaba magarului de unde beau oile apa"...Romania are resurse de gaze naturale,cu siguranta inca cativa ani buni am sa platesc mai putin decat cei care sunt "la comun",si am sa fiu mai spalat si mai incalzit ca ei.A,eu weekend-ul trecut am avut caldura!VOI????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei