Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mai 2011 - Anul XVI, nr. 109 (4707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Sport de plăcere

Amatorii de mişcare, invitaţi să pedaleze prin judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Amatorii de mişcare pot îmbina simultan sportul, plimbarea prin natură şi cunoaşterea unor zone ale judeţului duminică de duminică. Acum patru săptămâni, un pasionat al sportului cu pedale din municipiul Suceava a dat startul acestei acţiuni care capătă tot mai mulţi adepţi. Tibi Serdenciuc spune că ideea i-a venit din discuţiile cu clienţii care doreau să cumpere o bicicletă.

„Oamenii se plângeau că nu au unde folosi bicicleta şi eu am dorit să le arăt că sunt o mulţime de posibilităţi, iar pentru că eu ştiam aceste locuri m-am oferit să organizez acţiuni în fiecare duminică”, a explicat Tibi Serdenciuc.

Acesta a explicat că totul a debutat mai timid, dar pe parcurs numărul persoanelor care l-au contactat pentru a se interesa de trasee şi amănunte legate de o plimbare cu bicicleta în mijlocul naturii a crescut.

„Pentru toţi cei care au participat în cele patru săptămâni de când ieşim în natură traseele au fost o noutate. Oamenii au rămas încântaţi şi cred că încălzirea vremii va aduce şi mai mulţi amatori”, a menţionat organizatorul acţiunilor de pedalat de duminică.

 

Cel mai vârstnic participant are 60 de ani

La cele patru acţiuni organizate până acum au participat persoane din diferite categorii sociale, inclusiv pensionari. Decanul de vârstă a fost un sucevean de 60 de ani, care a arătat că vârsta nu este un impediment pentru cei care doresc să facă mişcare.

Din păcate, printre participanţi s-au numărat destul de puţine persoane tinere.

„De exemplu, nu a fost nici un adolescent până acum. Eu vreau să cred că aceştia nu au aflat de acţiune şi nu că ar fi dezinteresaţi. În ceea ce priveşte persoanele mai în vârstă sau fără experienţă care şi-au exprimat reticenţa de a rămâne în urma grupului, nici aici nu este o problemă, pentru că viteza de deplasare este dictată de bicicliştii care merg mai încet şi care pot fi aşteptaţi de cei care rulează mai rapid”, a explicat Tibi Serdenciuc.

 

Următorul traseu, în pădurile de la Suceviţa

Dacă traseele de până acum s-au derulat în apropierea municipiului Suceava, pe dealurile de la Mihoveni sau prin pădurile de la Mitoc şi Pătrăuţi, duminică este programată o ieşire mai lungă. Iniţiatorii acestei acţiuni de duminică s-au gândit să meargă împreună cu amatorii de mişcare în pădurile de la Suceviţa. Este vorba de un traseu de aproximativ 25 de km, cu o durată estimată la patru ore şi cu un grad de dificultate mediu. Toate detaliile sunt postate pe site-ul www.lapedalesv.ro, inclusiv cele legate de locul de întâlnire, de transport şi configuraţia traseului.

„Pentru Suceava este o muncă de pionierat, iar dorinţa mea este să formăm un grup critic pe care să ne putem baza pe viitor, inclusiv în organizarea unor concursuri”, a explicat Tibi Serdenciuc.

 

Ce trebuie să aibă bicicliştii asupra lor

În afara bicicletei obligatorii pe care participanţii la acţiunile de duminică trebuie să o deţină, organizatorii recomandă şi alte câteva lucruri. Casca de protecţie, un bidon cu apă, echipamentul de ploaie şi unul-două batoane energizante sunt indicate să existe în rucsacul fiecărui biciclist. Iar pentru cei care doresc să vadă ce-i aşteaptă la o astfel de aventură, pe internet, la adresa http://www.youtube.com/watch?v=bY-SP-Y1TV8, este postat un filmuleţ de 3 minute şi 19 secunde, cu imagini de la acţiunea de pe 8 mai.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amatorii de mişcare, invitaţi să pedaleze prin judeţ.
 Vizualizări articol: 2066 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Amatorii de mişcare, invitaţi să pedaleze prin judeţ5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alternativa trimis de
(11 mai 2011, 16:55:09
Sau puteti folosi minunatele piste de biciclete din oras marcate din initiativa "gospodarului" din Areni.Atentie la stalpi si babe!
2.   Pedalat trimis de
(12 mai 2011, 08:54:18
Eu recomand si una bucata bata zdravana pentru cainii intalniti pe traseu si una bucata aparat de electrosocuri pentru ... orice eventualitate.

De asemenea nervi de fier si atentie sporita pentru "soferii maistrii" fara permis si poate si bauti ce circula pe soselele judetului si care uita ca biciclistul are si el dreptul sau de circulatie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei