Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mai 2011 - Anul XVI, nr. 109 (4707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Diniţă: Dacă autoritatea locală apreciază că nu e oportună ridicarea vitezei, are drept de veto

Miercuri, 11 Mai 2011 (17:21:46)

Comisarul şef de poliţie Lucian Diniţă, director al Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), afirmă că, în situaţia în care autoritatea publică locală "apreciază că nu este oportună ridicarea vitezei" legale în localitate, "are drept de veto".

"O serie întreagă de drumuri naţionale au fost modernizate. Ele oferă alte condiţii de circulaţie. La mijlocul anului 2010, am lansat o consultare către autorităţile publice locale în ideea de a-şi exprima acordul vis-a-vis de creşterea pragului de viteză de la 50 de kilometri/oră la 70 de kilometri/oră. Un număr de 88 de autorităţi publice locale au fost de acord cu ridicarea pragului minim de viteză la 70 de kilometri/oră în localităţi. Dacă autoritatea publică locală apreciază că nu e oportună ridicarea vitezei, are drept de veto", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, Lucian Diniţă, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Diniţă a adăugat că, în situaţia în care autorităţile locale sunt de acord cu creşterea pragului de viteză, Poliţia Rutieră îl poate creşte, în limitele unei siguranţe.

"Mărirea pragului de viteză nu poţi să o faci aleatoriu. Dacă drumul e proiectat pentru 50 de kilometri la oră, nu poţi să-l faci pentru 70 sau 100, numai în ideea de a asigura o anumită fluenţă. El trebuie să aibă şi o anumită dotare, or, de vreme ce dotările nu vor fi corespunzătoare vitezei dorite, nu vom admite creşterea vitezei numai de dragul de a mulţumi pe cineva", a spus el.

Diniţă a reamintit că în 2009, 2010 şi 2011 s-a constatat o reducere constantă a numărului de accidente şi de victime.

"Trebuie avut în vedere că, dacă măreşti viteza, amplifici riscul producerii accidentelor, dar, în acelaşi timp, dacă reduci viteza, rişti, la un moment dat, ca pe tronsonul respectiv să nu-ţi respecte nimeni regimul de viteză şi, când scapă de zona de restricţie, să treacă la viteze superioare şi infrastructura nu e proiectată pentru ele", a spus el.

Diniţă a adăugat că se fac studii în privinţa posibilităţii de ridicare a pragului minim de viteză, la nivelul Direcţiei Rutiere.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diniţă: Dacă autoritatea locală apreciază că nu e oportună ridicarea vitezei, are drept de veto.
 Vizualizări articol: 767 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Diniţă: Dacă autoritatea locală apreciază că nu e oportună ridicarea vitezei, are drept de veto5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei