Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mar 2011 - Anul XVI, nr. 70 (4668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Educaţie

Proiectul „Copilărie într-un cuib de cuc”, în derulare la Şcoala Nr.10 Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul „Copilărie într-un cuib de cuc”, care se desfăşoară, în perioada 1 martie – 31 octombrie, la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 10 Suceava, are ca scop îmbunătăţirea rezultatelor la învăţătură pentru cel puţin 40 de elevi ai şcolii, cu părinţi plecaţi în străinătate sau provenind din familii monoparentale în urma decesului unuia dintre părinţi sau a divorţului, copii cu dificultăţi de învăţare sau aparţinând minorităţilor. Finanţarea proiectului, un grant de 15.000 de lei, vine de la Fundaţia Soros România, prin programul „Fondul de Urgenţă”. În cadrul proiectului sunt prevăzute amenajarea unui spaţiu în incinta şcolii, pentru derularea activităţilor din program, o şcoală de vară, editarea unei publicaţii, activităţi educative, sesiuni de comunicări pentru elevi.

 

Voluntariat pentru sprijinirea copiilor

Concret, cei 40 de elevi din grupul ţintă vor putea beneficia de sprijin din partea profesorilor şcolii, în sistem de voluntariat, pentru a recupera rămânerile în urmă sau vor aprofunda cunoştinţe în vederea îmbunătăţirii situaţiei la învăţătură. Selecţia celor 40 de copii se va face de către psihologul şcolar, în colaborare cu instituţia parteneră „Salvaţi Copiii!”, filiala Suceava, după care se vor realiza planuri de intervenţie personalizată pentru fiecare copil în parte, care vor sta la baza programului de recuperare a acestora.

În cadrul proiectului „Copilărie într-un cuib de cuc” se vor desfăşura programe de formare cu părinţii sau persoanele în grija cărora se află copiii din grupul ţintă, se va edita o publicaţie în care se vor insera lucrări ale copiilor, creaţii literare proprii, gânduri, informaţii utile pentru părinţi şi alţi factori de educaţie interesaţi, se va crea un website, în care, de asemenea, se vor publica informaţii despre derularea proiectului şi materiale educative utile.

 

Parteneriat

Proiectul va avea şi două instituţii partenere, Organizaţia „Salvaţi Copiii!” filiala Suceava şi Asociaţia Regională pentru Educaţie şi Dezvoltare (ARED) Suceava. „Copilărie într-un cuib de cuc” va fi coordonat de profesoara Rodica Zimbru, cu experienţă bogată în coordonarea şi derularea de proiecte cu finanţare din partea Comisiei Europene prin Programul LLP, Comenius, Grundtvig şi Leonardo da Vinci.

„Nevoia de a derula acest proiect vine din faptul că tot mai mulţi elevi întâmpină dificultăţi de învăţare datorate lipsei unui suport educaţional în familie, absenţei părinţilor din viaţa lor, cerinţelor educaţionale speciale, care nu sunt neapărat dizabilităţi, ci şi urmare a reîntoarcerii în ţară după ce au urmat cursuri în alte ţări şi a imposibilităţii de a recupera cunoştinţele sau dificultăţilor de adaptare la un alt sistem de învăţământ”, a declarat directorul şcolii, profesorul Dumitru Chiuariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul „Copilărie într-un cuib de cuc”, în derulare la Şcoala Nr.10 Suceava.
 Vizualizări articol: 1204 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Proiectul „Copilărie într-un cuib de cuc”, în derulare la Şcoala Nr.10 Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei