Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mar 2011 - Anul XVI, nr. 67 (4665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În instanţă

Inculpaţii acuzaţi că au furat o antenă eoliană, înaltă cât două blocuri turn, achitaţi de judecători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acuzaţi că ar fi demontat o antenă eoliană, înaltă cât aproape două blocuri turn, de pe dealul Căprăriei, din satul Plopeni, pe care au vândut-o pe bucăţi la un centru de colectare, şi trimişi în judecată pentru această faptă, doi fraţi din municipiul Suceava au fost achitaţi de judecători.

Sentinţa prin care cei doi fraţi, Ovidiu Curaleţ (27 de ani) şi Dumitru Adrian Curaleţ (33 de ani), din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava, au fost găsiţi nevinovaţi, a fost pronunţată la sfârşitul săptămânii trecute, iar judecătorii au dat acest verdict, întrucât, ne-a explicat ieri vicepreşedintele Judecătoriei Suceava, Robert Tunsu, „fapta nu a fost săvârşită de cei doi inculpaţi”.

Decizia judecătorilor a ajuns şi la urechile procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, care au anunţat că au declarat recurs, considerând că există probe suficiente care să demonstreze vinovăţia celor doi.

Ovidiu Curaleţ şi Dumitru Adrian Curaleţ au fost trimişi în judecată la începutul anului trecut, fiind acuzaţi că, la începutul lunii octombrie a anului 2008, au furat o atenă de producţie canadiano-americană, înaltă de aproape 70 de metri, care fusese montată cu acordul Primăriei din Salcea, în perspectiva construirii unor centrale eoliene în acea zonă.

La vremea respectivă, reprezentanţii firmei păgubite au anunţat că oferă o recompensă pentru identificarea hoţilor.

La o zi după ce poliţia a fost sesizată de furtul antenei, oamenii legii au găsit, la un centru de colectare a fierului vechi din Burdujeni, opt bucăţi din uriaşa antenă.

Ulterior, la un alt centru de fier vechi, poliţiştii au găsit alte cinci piese, reprezentând suporţi de susţinere ai antenei.

Dacă antena propriu-zisă, care avea ca scop studierea curenţilor de aer, nu avea mare valoare, dispozitivul montat aproape de vârf (n.r. - Anonemetru) costa în jur de 30.000 de euro, aceasta fiind de altfel şi valoarea prejudiciului cu care SC Energia Eoliană Service SRL s-a constituit parte civilă în proces.

Valoroasă era, pentru reprezentanţii firmei păgubite şi autorităţile locale din Salcea, şi caseta cu toate datele recoltate, pe baza cărora urmau să stabilească dacă investiţia, materializată prin ridicarea unor centrale eoliene în zonă, era rentabilă.

Caseta, însă, nu a fost găsită nici până în ziua de astăzi.

Antena era formată dintr-o ţeavă de aluminiu, compusă din zece segmente telescopice. Dacă la bază, ţeava propriu-zisă avea un diametru de 18 centimetri, spre vârf ajungea la un diametru de 8 centimetri. Antena de cercetare a curenţilor de aer stătea în picioare cu ajutorul a zece ancore prinse bine la sol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inculpaţii acuzaţi că au furat o antenă eoliană, înaltă cât două blocuri turn, achitaţi de judecători.
 Vizualizări articol: 2189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Inculpaţii acuzaţi că au furat o antenă eoliană, înaltă cât două blocuri turn, achitaţi de judecători4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si atunci trimis de
(22 mar 2011, 11:57:28
nu are dreptate Toader Strugaru cand zice ce zice despre justitia din Romania?
2.   . trimis de
(22 mar 2011, 13:06:44
sigur fura o centrala nucleara data viitoare
3.   Comentariu trimis de
(22 mar 2011, 17:32:09
romania te iubesc.
daca furi poti sa furi de oriunde ca e bine, dar de la stapan niciodata.
4.   "antena eoliana" ?!? trimis de
(22 mar 2011, 23:10:24
Nu exista "antena eoliana", poate este vorba de generator eolian... eroarea s-a propagat inca de la primul articol pe acesta tema.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei