Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mar 2011 - Anul XVI, nr. 67 (4665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Celulă goală

Cum poţi să furi aproape 100.000 de euro şi să scapi de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătoria Rădăuţi ne-a trimis, zilele trecute, la solicitarea noastră, sentinţa prin care s-a decis ca Gheorghe Rezmeriţă (38 de ani), din judeţul Timiş, cel care a furat, şi chiar el recunoaşte, 70.000 de euro, 17.000 de lire sterline, 3.000 de lei şi bijuterii din aur, alături de alţi doi complici, să fie condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

 

„Un avertisment pentru inculpat”

În sentinţă se arată că instanţa a avut în vedere gradul de pericol social al faptei săvârşite, care „este unul foarte ridicat”, dar şi comportarea sinceră a inculpatului, pe toată durata procesului penal, precum şi faptul că nu are antecedente penale.

„Instanţa a apreciat că pentru prevenirea săvârşirii de noi infracţiuni de către inculpat se impune aplicarea unei pedepse într-un cuantum orientat spre minimul prevăzut de lege, pentru infracţiunea săvârşită”, se arată în motivarea sentinţei, făcându-se referire la articolul 320, indice 1, din Codul de procedură penală, articol care prevede reducerea pedepsei în cazul în care inculpatul recunoaşte fapta de care este acuzat.

„Având în vedere că inculpatul nu a fost condamnat anterior şi comportamentul său sincer după comiterea faptei, instanţa apreciază că pronunţarea condamnării constituie un avertisment pentru inculpat, chiar fără executarea pedepsei, şi acesta nu va mai săvârşi infracţiuni”, este concluzia judecătorilor.

Pe 1 martie a.c., după aproape jumătate de an de la producerea furtului, judecătorii rădăuţeni au dat verdictul: doi ani cu suspendare şi un termen de încercare de patru ani.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi s-au declarat nemulţumiţi de sentinţa dată în dosar şi au anunţat, ieri, că au declarat recurs.

 

Scenariul furtului

Furtul comis de Gheorghe Rezmeriţă s-a petrecut pe 23 octombrie 2010.

Potrivit anchetatorilor, Rezmeriţă a venit la Dorneşti cu un BMW X5, însoţit de doi complici, Adrian Sabău (29 de ani) şi Iulian Gordan (34 de ani), tot din judeţul Timiş.

Procurorii anchetatori susţin că cei trei ar fi primit pontul furtului, contra sumei de 4.000 de euro, de la un individ din Dorneşti, un anume Ilie Ursache (39 de ani), poreclit „Falco”, cercetat acum pentru instigare la furt calificat.

După ce-au filat locuinţa părţii vătămate, învârtindu-se cu maşina prin zonă, pentru a se asigura că nu e nimeni acasă, Rezmeriţă, însoţit, susţin anchetatorii, de unul dintre complici, Iulian Gordan, a intrat în vilă, a răscolit prin camere şi a plecat cu 70.000 de euro, 17.000 de lire sterline, 3.000 de lei şi bijuterii din aur.

Nu au apucat să se bucure prea mult de furt, pentru că, câteva ore mai târziu, după ce maşina a fost dată în consemn, cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere video de pe raza comunei Dorneşti, au fost prinşi în parcarea din faţa Hotelului Coroana de Aur din municipiul Bistriţa.

În autoturismul BMW X5 şi asupra inculpaţilor a fost găsită o mare parte din banii şi bijuteriile furate, mai puţin 4.000 de lire sterline.

În maşina celor trei s-au găsit mănuşi din material cauciucat şi mai multe dispozitive specifice spărgătorilor de locuinţe.

La vremea respectivă, Rezmeriţă şi complicii săi au fost arestaţi preventiv, însă nici unul dintre ei nu a stat mai mult de două luni după gratii.

Din celulele poliţiei, Gheorghe Rezmeriţă a recunoscut toate acuzaţiile, declarând însă că a acţionat singur şi că ceilalţi doi inculpaţi nu au ştiut nimic de furt şi nu au participat la faptă.

Anchetatorii susţin însă că şi Adrian Sabău şi Iulian Gordan ştiau foarte bine scopul „excursiei” de la Suceava.

Pentru că Rezmeriţă a recunoscut şi a cerut să fie judecat pe baza probelor strânse în faza de urmărire penală, la 21 februarie a.c., dosarul a fost disjuns, iar bărbatul a fost judecat separat de ceilalţi doi complici ai săi, ale căror dosare se află încă pe rolul Judecătoriei Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum poţi să furi aproape 100.000 de euro şi să scapi de închisoare.
 Vizualizări articol: 1478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Cum poţi să furi aproape 100.000 de euro şi să scapi de închisoare4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine l-o fi aparat? trimis de
(22 mar 2011, 12:21:07
Meritul e numai al avocatului. Ca dealtfel primea usor vreo 12 ani.
2.   Sentinta de tot rasul trimis de
(22 mar 2011, 12:45:16
Nu va doresc "dragi" judecatori decat o vizita pe la casele voastre a celor pe care cu atata indulgenta ii lasati sa-si faca de cap printre noi ..chiar nu va ganditi ca creati un precedent atat de periculos???!!!!
3.   Care lege? care justitie? trimis de
(22 mar 2011, 13:11:42
Interesant mi se pare ca avocatul responsabil de aceasta sentinta este cu siguranta mandru.. Parca au innebunit cu totii si numai banul ii conduce, nimeni nu pare sa mai aiba constiinta! Nici comarciantii de droguri din Radauti nu par a fi "afectati" de justitie.. Lege se aplica doar pentru catei.
4.   Comentariu trimis de
(22 mar 2011, 17:20:56
asta este romania care ne place.
libertatea ilegalitatii peste toate drepturile noatre constitutionale.
dreptul la viata este garantat de catre stat, la fel si dreptul la proprietate, la fel ca si alte foarte multe drepturi, insa garantare se rezuma la nepedepsirea incalcarilor.
ce utopie, oare aceste fapte la pont nu reperezinta un pericol social evident.
desigur niciodata.
5.   Baieti "buni" trimis de
(22 mar 2011, 17:49:39
cei trei Doamne si toti trei au fost niste baieti de pus pe rana, pana a venit Falco si i-a instigat la furt...asa incerca sa ne-o vanda judecatoria. Singurul vinovat si bagat la "bulau" va fi Falco (are mereu ghinion). Fiindca ai nostri nu sunt in stare sa-i infunde pe cei trei, nu ar fi rau sa fie trimise amprentele acestora putin prin vestul Europei, caci sigur au fost pe acolo "in vizita".
6.   :)) trimis de
(22 mar 2011, 21:26:26
sa vedeti cum scapa Iordachel care a furat de cel putin 6 ori mai mult
7.   Sa traiti bine... trimis de
(22 mar 2011, 21:40:48
mesajul e pt respectabilul domn ce a avut capacitatea de a fura100 mii euro...si pt cei ce au dat sentintza.....au colaborat f bine....50 pt baiatul...50 se imparte intre oamenii legii ..-.si fiecare pleaca multumit....asa se fac afacerile..bou e ala ce fura o gaina ca tre swa le dea curu la judecatori si el sa manance restu in urmatorii 20 de ani.....felicitari tuturor...
8.   Asa e normal ? trimis de
(22 mar 2011, 21:47:26
cum vreti sa se faca dreptate in Romania cu asa procurori.Te fura au dreptate.Te omoara au dreptate.Umbla cu masini neinmatriculate au voe.Traficu de tigari este normal.Doar nu au palate din salariu.
8.1  RE: Asa e normal ? trimis de
(23 mar 2011, 10:01:26
în primul rând ar trebui să gândeşti înainte de a scrie. Procurorul este cel care trebuie să prindă infractorii, să sesizeze instanţa, iar judecătorii să-i condamne sau să-i achite. În cazul de faţă cred că cei care au dat sentiţa de doi ani cu suspendare i-au oferit inculpatului şi un umăr de care să-i şteargă lacrimile pline de regrete pentru ceea ce a făcut. Singurul lucru pe care îl poate face procurorul este recursul la o instanţă superioară.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei