Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mar 2011 - Anul XVI, nr. 67 (4665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În pieţele Sucevei

Comercianţii care vând mărfuri din Ucraina, răriţi de controalele din ultima perioadă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prezenţa comercianţilor care vând mărfuri alimentare aduse din Ucraina ori Republica Moldova în pieţele din Suceava s-a rărit considerabil după controalele efectuate intens în ultimele două săptămâni de sanitar-veterinari şi de poliţie. Cel puţin aşa susţine conducerea Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, ca o concluzie după ultima serie de controale, efectuate la finele săptămânii trecute, de joi şi până duminică.

„În urma acestor controale s-a constatat că numărul persoanelor care comercializau alimente de acest gen a scăzut la cinci în Bazar, în timp ce în Piaţa Mare am găsit doar o singură persoană. De la aceşti comercianţi am confiscat 20 de kilograme de produse alimentare de origine animală şi non-animală”, a declarat doctorul Petrea Dulgheru, şeful DSVSA Suceava, reamintind, prin comparaţie, că o acţiune anterioară de control, desfăşurată pe 11 martie, s-a soldat cu confiscarea a mai bine de 840 de kilograme de mărfuri de aceeaşi provenienţă. 

Acesta a ţinut să precizeze că acţiunile de control vor continua în acelaşi ritm şi în următoarea perioadă, până când comerţul va fi eradicat.

Acţiunile care vizează scoaterea din pieţele Sucevei a celor care vând mărfuri alimentare aduse din Ucraina şi Republica Moldova se bazează pe două încălcări ale legii. Marfa de acest gen nu are acte de provenienţă, făcându-se concurenţă neloială agenţilor economici, şi nu este trecută prin nici un control sanitar-veterinar, care să ateste că este bună pentru consum.

După ultimul control, inspectorii sanitar-veterinari au confiscat produse de genul conserve, marmeladă, biscuiţi sau halva.          

Produsele de acest gen, cele mai multe aduse din Ucraina, au o clientelă numeroasă deoarece sunt mult mai ieftine decât cele similare de pe piaţă, iar cumpărătorii le consideră de o calitate foarte bună. De cealaltă parte, autorităţile din domeniu spun însă că multe dintre acestea sunt adevărate „bombe” pentru sănătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comercianţii care vând mărfuri din Ucraina, răriţi de controalele din ultima perioadă.
 Vizualizări articol: 1426 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 9 voturi
Comercianţii care vând mărfuri din Ucraina, răriţi de controalele din ultima perioadă2.459

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bomba Alimentara ??? trimis de
(22 mar 2011, 11:55:56
Dar alimentele din magazinele noastre ( multe din ele fiind tot importate ) care sunt atat de scumpe si contin atat de multe E-URI , nu sunt si ele bombe alimentare ??? Daca tot consum o BOMBA ,macar sa fie mai ieftina , caci veniturile noastre sunt atat de mici iar noi din ce in ce mai saraci .
2.   La bomba trimis de
(22 mar 2011, 13:32:09
Oare este mai mare "bomba" ca tine Dulgherule ? De cand nu ti-ai facut un control medical ? pe bune fi sincer . Asa e VICKY .
Dulghere , vezi sa nu-ti ramana in gat biscuitii , umple-i cu marmelada si putin unt .
Marmelada vazu-si ca ai , unt ti-a mai ramas de confiscat .
.....apropos , vezi ca biscuitii sunt contaminati cu "E" - uri de la Cernobal .
3.   Ce viata mai au si oamenii acestia? trimis de
(22 mar 2011, 14:56:59
In loc sa le confiste, cu oamenii acestia se putea face cumva, sa plateasca o mica taxa si chiar sa fie obligati sa-si controleze produsele.
In final, tot in noi, cei cu venituri modeste, se loveste!...
4.   Concurenta neloiala trimis de
(22 mar 2011, 17:19:31
ca un simplu cetatean al acestei urbe...nene Dulgheru,mai bine te ocupi de alta "evaziune" mai serioasa nu de micii comercianti,pana la urma ai lovit in toti pensionarii si peroanele mai amarate care nu si permit sa cumpere din marile lanturi de magazine,daca tot ai crescut rata mortalitatii in randul lor....sa moara cu stomacul plin,incep sa cred....traim intr o tara de dictatori....va bateti joc de oameni,pana la urma aveti si voi parinti.....rusine sa va fie
5.   Indobitociti trimis de
(22 mar 2011, 20:08:21
Nea Dulgheru moare de grija noastra. Nu ma pot opri din ras. Dom'le daca oamenii vor sa consume produse din Ucraina vor continua sa o faca chiar daca tu ii vei impiedica pe mici comercianti din piete si din bazar sa le vanda. Mergi in vama Siret si vezi pe cate randuri se intind coloanele de masini care ies si intra in tara pline cu produse alimentare(cele care intra) ucrainene. Intr-adevar sunt mai ieftine si unele mai calitative. O masina cu 3-4 oameni merita sa mearga lunar in Ucraina pt aprovizionare. TVA-ul ucrainean e 20% comparativ cu al nostru care e 24% plus ca preturile si adaosurile sunt lor mai mici. Nu mai zic de benzina si motorina. Si toate astea chiar cu tot cu traditiile care se dau vamesilor ucraineni si care nu depasesc 30 de lei de masina dus-intors.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei