Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mar 2011 - Anul XVI, nr. 67 (4665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri extreme

O parte dintre profesorii suceveni doresc blocarea anului şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deşi majoritatea instituţiilor de învăţământ din judeţ afiliate Sindicatului „Bucovina” Rădăuţi nu au intrat în grevă până acum, în urma unui referendum intern, profesorii au hotărât să apeleze la măsuri mai drastice pentru a determina instituţiile competente să rezolve cât mai urgent situaţia creată.

Cei peste 2.500 de membri ai Sindicatului „Bucovina” au fost consultaţi în cadrul unui referendum privind formele de acţiune în semn de protest pentru neplata salariilor, iar în urma centralizării rezultatelor s-a constatat că mai mult de jumătate dintre cadrele didactice vor să continue protestele pe un termen mai lung.

Profesorii au hotărât să nu treacă notele în catalog, să nu încheie situaţia la învăţătură la sfârşitul anului şcolar, iar în perioada 15-17 iunie 2011, să declanşeze greva generală. „În următoarele zile vor desfăşura activităţile în mod normal, dar am hotărât de comun acord cu colegii mei blocarea anului şcolar, 65% dintre colegi s-au pronunţat pentru netrecerea notelor în catalog, 75% pentru neîncheierea situaţiei la învăţătură, iar 80% au votat pentru declanşarea grevei generale în perioada 15-17 iunie”, a declarat Gheorghe Şorodoc, liderul sindicatului „Bucovina” Rădăuţi.

Profesorii au luat această decizie pentru că problema salarizării ar putea fi repetată şi în următoarele luni.

„Noi suntem în grevă de joia trecută şi vom continua până miercuri, am primit promisiuni în cadrul protestului spontan de luni, din faţa Prefecturii, că până atunci va fi rezolvată problema. Dar am votat şi pentru celelalte măsuri de protest pe termen mai lung, situaţia ar putea fi repetată, din câte cunoaştem noi, există bani doar pentru salariile din aprilie, doar jumătate din banii pentru luna mai, iar pentru iunie nu sunt deloc”, ne-a spus Gica Peiu, liderul sindicatului de la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul”, afiliat la Sindicatul „Bucovina”.

 

Greva continuă şi mâine

Greva a continuat ieri în peste 30 de unităţi de învăţământ afiliate Sindicatului Judeţean din Învăţământ „Spiru Haret” din municipiul Suceava şi Vatra Dornei, iar în unităţile din zona Humorului s-au reluat cursurile.

„Unele licee, cum ar fi Colegiul de Informatică <Spiru Haret>, au reluat activităţile didactice, însă majoritatea şcolilor rămân în grevă. Nu am primit nici un răspuns din partea autorităţilor cu privire la găsirea unei soluţii pentru achitarea integrală a salariilor angajaţilor din învăţământul preuniversitar. Miercuri vom consulta încă o dată liderii zonali pentru a decide dacă vom continua greva sau nu, sau dacă vom apela la alte forme de protest”, a menţionat Dumitru Irimia, vicepreşedintele Sindicatului Judeţean „Spiru Haret”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O parte dintre profesorii suceveni doresc blocarea anului şcolar.
 Vizualizări articol: 2109 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
O parte dintre profesorii suceveni doresc blocarea anului şcolar3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei