Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mar 2011 - Anul XVI, nr. 58 (4656)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Costurile iernii

Facturile la căldură pentru februarie, cu 15% mai mici decât anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luna trecută, sucevenii au făcut economie la căldură, în ciuda frigului de afară. Aşa rezultă din consumurile medii înregistrate de Termica în februarie 2011, comparativ cu februarie 2010, când temperaturile au fost destul de apropiate ca valori. Mai exact, în medie, facturile la căldură pe luna trecută sunt cu 15% mai mici decât cele din aceeaşi perioadă a anului trecut, deşi, anul acesta, gigacaloria este mai scumpă cu 5%, ca urmare a majorării TVA-ului (185,48 lei, în loc de 178 lei, cât a fost în 2010).

În aceste condiţii, consumul mediu pentru încălzirea unei garsoniere a fost anul acesta de 0,6 gigacalorii, în valoare de 111 lei, în vreme ce anul trecut, pentru aceeaşi perioadă, consumul a fost de 0,741 gigacalorii, adică un cost de 132 de lei.

La două camere, consumul mediu înregistrat în februarie 2011 a fost de o gigacalorie, în valoare de 185,5 lei, în vreme ce anul trecut, consumul pentru aceeaşi suprafaţă era de 1,235 gigacalorii, adică 220 de lei.

La trei camere, consumul mediu înregistrat în apartamentele din Suceava racordate la Termica a fost de 1,3 gigacalorii, adică 241 de lei, pe când, cu un an în urmă, consumul era de 1,6 gigacalorii, în valoare de 285,6 lei.

La patru camere, în februarie 2011 consumul mediu a fost de 1,7 gigacalorii, în valoare de 315,3 lei, iar cu un an în urmă, la aceeaşi suprafaţă, consumul a fost de 2,1 gigacalorii, în valoare de 373,7 lei.

Aceste valori sunt estimative pentru facturile la încălzire care vor fi afişate curând în scările blocurilor din municipiul reşedinţă de judeţ, acestea reprezentând consumul mediu pe sistem pentru suprafeţele respective.

De la caz la caz, aceste valori diferă, în funcţie de condiţiile de izolare termică, de numărul de apartamente încălzite pe scară, de amplasamentul locuinţei şi de modul de utilizare a repartitoarelor de costuri, acolo unde sunt montate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Facturile la căldură pentru februarie, cu 15% mai mici decât anul trecut.
 Vizualizări articol: 1143 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Facturile la căldură pentru februarie, cu 15% mai mici decât anul trecut5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei