Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mar 2011 - Anul XVI, nr. 58 (4656)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Negocieri

Conflict de muncă la Termica, din cauza salariilor “îngheţate” de trei ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O situaţie conflictuală apărută între sindicate şi conducerea societăţii de termoficare a Sucevei ar putea duce la declanşarea unei greve a salariaţilor.

Mai exact, nemulţumirile angajaţilor Termica, vizavi de salariile care sunt “îngheţate” de mai bine de trei ani, în vreme ce totul se scumpeşte, precum şi cele referitoare la acordarea unor prime de Paşte şi de Crăciun, nu au avut nici un ecou la negocierile purtate de sindicate cu conducerea societăţii. Drept urmare, sindicatele au respectat prevederile legale şi au înştiinţat Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava de existenţa unui conflict de muncă.

“Dacă nici la discuţiile pe care sindicatele le vor avea cu conducerea Termica, în prezenţa reprezentanţilor ITM, care vor fi mediatori, nu vom vedea nici un rezultat, nu ne rămâne altceva de făcut decât să trecem la următorul pas, declanşarea grevei de avertisment”, a precizat liderul sindicatului Prometeu, Iordănel Secrieru.

Pe de altă parte, conducerea Termica spune că legislaţia nu-i permite acordarea de majorări salariale şi că acestea pot fi aduse în discuţie doar dacă se face o nouă restructurare:

“Conform legii, nu pot fi majorate salariile la societăţile cu capital de stat sau care primesc subvenţii de la bugetul de stat. Bugetul alocat salariilor rămâne cel aprobat la începutul anului, încât putem mări salariile doar în condiţiile în care în vară dăm alţi oameni afară”, a declarat directorul Termica, Constantin Plăcintă.

Anul trecut, în vară, aproximativ 230 de salariaţi ai Termica au fost disponibilizaţi, ca măsură de reducere a cheltuielilor salariale, iar situaţia s-ar putea repeta anul acesta, mai ales dacă se renunţă la producerea căldurii şi apei calde la centralele care funcţionează pe cărbune, în favoarea CAF-urilor care merg pe păcură şi gaz metan.

Pentru rezolvarea conflictului de muncă, ITM a convocat ambele părţi la discuţii, luni, 14 martie, iar cel care va media negocierile va fi şeful ITM, Ionuţ Creţuleac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conflict de muncă la Termica, din cauza salariilor “îngheţate” de trei ani.
 Vizualizări articol: 1547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conflict de muncă la Termica, din cauza salariilor “îngheţate” de trei ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sfaturi... sfaturi... trimis de
(11 mar 2011, 15:56:00
Eu zic sa va vedeti de treaba, si asa societatea voastra e pe moarte. Rugati-va sa nu se inchida , sa va vad atunci unde o sa faceti greva. Oricum aveti si ati avut salarii foarte mar pentru care contribuim noi prin pretul giga caloriei pe care o cereti. Sa va vad ce o sa faceti din Aprilie cand o veti opri . A doua probleme, cred ca faceti jocurile liderilor de sindicat care au interesele lor

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei